Καθεμία

αφίσα έκθεσης
· Εκθέσεις · Αθήνα // Δημοσίευση: 23 Φεβ 2018

ομαδική έκθεση φωτογραφίας στο Poems & Crimes στο Μοναστηράκι

Το Poems&Crimes σας προσκαλεί στα εγκαίνια της ομαδικής έκθεσης φωτογραφίας «Καθεμία» των: Δήμητρας Κάκκα, Δήμητρας Λούβρου, Τατιάνας Μαυρομάτη, Δέσποινας Παπακωνσταντίνου και Κατερίνας Φαφούτη.

Καθεμία από εμάς
καθεμία άγνωστη γνωστή
αδιάφορη ξεχωριστή απειλητική τρυφερή εκνευριστική
όλα αυτά μαζί
φαμ μπιτς αγοροκόριτσο
καθεμία από εμάς εκεί έξω εκεί μέσα
όμορφη άσχημη τρελή κουτσομπόλα γλυκομίλητη αμίλητη
με παιδιά ή χωρίς
με άι-λάινερ ή χωρίς
με περίοδο ή χωρίς
με στήθος ή χωρίς
χαμογελώντας τυπικά ή μη
με αλυσοπρίονο αναγκαστικά κάποιες φορές
τις περισσότερες φορές καθεμία από εμάς
κάθε δυο κάθε τρεις
στην καφετέρια στον δρόμο στο μετρό
στο λεωφορείο
γυρνώντας και γερνώντας
τραλαλα καθεμία από εμάς
προσιτή απρόσιτη
μόνη εκεί έξω εκεί μέσα
πετυχημένη αποτυχημένη
όλα αυτά μαζί
και ακόμα πιο πολλά

 

Εγκαίνια: Σάββατο 3 Μαρτίου, ώρα 19:00


Δήμητρα Κάκκα
H Δήμητρα Κάκκα γεννήθηκε στον Πύργο Ηλείας και σπούδασε Ιστορία Αρχαιολογία. Εργάζεται στο χώρο της εκπαίδευσης. Ασχολήθηκε με τη φωτογραφία μέσα από τρεις κύκλους στο καλλιτεχνικό εργαστήρι «Το Σπίρτο». Έχει συμμετάσχει σε διάφορες ομαδικές εκθέσεις. Τα τελευταία χρόνια φωτογραφίζει τους ανθρώπους στην καθημερινότητα τους στη γειτονιά της στο Νέο Κόσμο, στους δρόμους της Αθήνας αλλά και στο εξωτερικό. Την ενδιαφέρει ιδιαίτερα η φωτογραφία καθώς πιστεύει ότι είναι ένας τρόπος έκφρασης του εσωτερικού της κόσμου.

Δήμητρα Λούβρου
Κοινότοπο ναι, η φωτογραφία είναι το σημειωματάριο μου: εικόνες βγαλμένες από ό,τι με περιβάλλει και με καμιά διάθεση για αναζήτηση θέματος. Οι εικόνες αλλάζουν συνεχώς μορφή ακολουθώντας το χρόνο, τους ανθρώπους, τα μέρη. 1998-1999 Foundation in Art & Design, Abingdon College 1999-2001 Documentary Photography, University of Wales, Newport 2009-2010 Ma Art Gallery and Museum Studies, University of Manchester.

Τατιάνα Μαυρομάτη
Η Τατιάνα Μαυρομάτη είναι φωτογράφος και ζει στην Αθήνα. Το φωτογραφικό της έργο εστιάζει στο αστικό τοπίο, στις μεταναστευτικές κοινότητες και κουλτούρες, σε έμφυλα ζητήματα.
Στο πρώτο της φωτογραφικό βιβλίο με τίτλο "I dreamed of the city: It was a fine day and I wanted to go for a walk (2010)" αποτύπωσε τις εντυπώσεις της από την παραμονή της στην Αγγλία, κυρίως από τις πόλεις του Κάρντιφ και του Λονδίνου. Στο δεύτερο βιβλίο της «Όμως είμαι η εξορία (2012)», το οποίο περιλαμβάνει φωτογραφίες και κείμενα, αποτυπώνει τη ζωή του Μπάσαμ και των φίλων του, Παλαιστίνιων μεταναστών στην Αθήνα, όπως και αυτή της Ζόρας, Τυνήσιας που επίσης μετανάστευσε στην Αθήνα. Φωτογραφίες της έχουν δημοσιευτεί σε ελληνικά και ξένα περιοδικά και εφημερίδες (Frankfurter Allgemeine Zeitung, The Guardian, Tema Mag, Γεωτρόπιο κ.ά.). Έχει παρουσιάσει τη δουλειά της στο Μουσείο Μπενάκη στην Αθήνα και έχει συμμετάσχει σε εκθέσεις στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Ενδεικτικά: Μουσείο Μπενάκη (2008), Turner House Gallery (2010), κτίριο Πραξιτέλους (ατομική, 2015), Ph21 Gallery (2017). Έχει κάνει μεταπτυχιακές σπουδές στη Φωτογραφία Ντοκουμέντου στο University of South Wales της Ουαλίας. Παρακολούθησε το σεμινάριο φωτογραφίας του Πλάτωνα Ριβέλλη στην Αθήνα. Από το 2010 διδάσκει φωτογραφία σε δημόσια και ιδιωτικά ΙΕΚ και δήμους της Αθήνας, ενώ από το 2014 στο καλλιτεχνικό εργαστήρι «Το Σπίρτο».

Δέσποινα Παπακωνσταντίνου
Η Δέσποινα Παπακωνσταντίνου γεννήθηκε το 1980. Είναι μεταλλειολόγος μηχανικός και ασχολείται με τη φωτογραφία τα τελευταία τρία χρόνια. Παρακολούθησε σεμινάρια φωτογραφίας στο καλλιτεχνικό εργαστήρι «Το Σπίρτο» και αυτή είναι η δεύτερη έκθεση καλλιτεχνικής φωτογραφίας στην οποία συμμετέχει. Της αρέσει να φωτογραφίζει τους ανθρώπους στην καθημερινή τους ζωή (π.χ. στο μετρό, στο δρόμο κτλ.). Φωτογραφίζει στην Ελλάδα αλλά και σε άλλες χώρες.

Κατερίνα Φαφούτη
Η Κατερίνα Φαφούτη γεννήθηκε το 1987 στην Αθήνα, όπου και ζει. Είναι απόφοιτη της αρχιτεκτονικής σχολής του ΕΜΠ. Εργάζεται ως ελεύθερος επαγγελματίας, ενώ παράλληλα πραγματοποιεί μεταπτυχιακές σπουδές στον τομέα διαχείρισης της πολιτιστικής κληρονομιάς. Με τη φωτογραφία ασχολείται τα τελευταία δύο χρόνια. Παρακολούθησε μαθήματα στο σύγχρονο εργαστήρι τέχνης «Το Σπίρτο». Φωτογραφίζει στους δρόμους της πόλης και, παίρνοντας απόσταση από το θέμα της, αναζητά τις εικόνες που εκκινούν μια αφήγηση. Η «Καθεμία» είναι η δεύτερη ομαδική έκθεση που συμμετέχει.