Η τεχνική της αναλογικής και της ψηφιακής φωτογραφίας

εξώφυλλο βιβλίου
· Εκδόσεις · Βιβλία // Δημοσίευση: 13 Οκτ 2010

2η έκδοση με 80 νέες σελίδες

Η νέα έκδοση του βιβλίου «Η τεχνική της αναλογικής και της ψηφιακής φωτογραφίας» κυκλοφορεί σε περίπτερα, βιβλιοπωλεία και φωτογραφικά καταστήματα. Μετά την εξάντληση της 1ης επιτυχημένης έκδοσης, έρχεται η νέα έκδοση διορθωμένη, ανανεωμένη, βελτιωμένη και με 80 νέες σελίδες.

Η έκδοση αυτή αποτελεί σύγχρονο σύγγραμμα, που έχει σκοπό να καλύψει με την μεγαλύτερη δυνατή πληρότητα τις ανάγκες ενός ερασιτέχνη ή σπουδαστή ή επαγγελματία φωτογράφου.

Η φωτογραφία αντιμετωπίζεται μικτά (ψηφιακή και αναλογική μαζί), όπως άλλωστε είναι η σημερινή μορφή της. Στην ύλη του περιλαμβάνονται: Οι οριοθετήσεις, για την καλύτερη κατανόηση του περιεχομένου, ο εξοπλισμός, που χρειαζόμαστε, ο τρόπος χρήσης της φωτογραφικής μηχανής, με απλό τρόπο για την εύκολη εισαγωγή του νέου στην φωτογραφία, η λήψη, στην οποία δίνεται ιδιαίτερη βαρύτητα στην φωτομέτρηση, που αποτελεί και τον σημαντικότερο παράγοντά της, οι φωτογραφικές τεχνικές, για όσους αναζητούν περισσότερα εκφραστικά μέσα, ο σκοτεινός θάλαμος (ασπρόμαυρος και έγχρωμος), που παραμένει μια βασική υποχρεωτική δραστηριότητα για όσους θέλουν «φωτογραφική ταυτότητα», ο φωτισμός, που οι περισσότεροι παραμελούν, παρά την σπουδαιότητά του και τέλος η ψηφιακή επεξεργασία, δοσμένη στα μέτρα της φωτογραφίας, με τέτοιο τρόπο, που να αφορά παράλληλα τον αρχάριο, αλλά και τον «ψαγμένο» φωτογράφο.
Το βιβλίο διατίθεται σε περίπτερα, βιβλιοπωλεία, φωτογραφικά καταστήματα και στα γραφεία του περιοδικού:
Nαυμ. Έλλης 4, 54625 Λαδάδικα – Θεσσαλονίκη, τηλ. 2310 638447

ΤΙΤΛΟΣ: Η τεχνική της αναλογικής και της ψηφιακής φωτογραφίας
ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ: Τάσος Σχίζας
ΕΤΟΣ 2ης ΕΚΔΟΣΗΣ: 2010
ΣΕΛΙΔΕΣ : 260
ΕΞΩΦΥΛΛΟ: Μαλακό
ΔΙΑΣΤΑΣΕΙΣ : 17 Χ 24 cm
ΤΙΜΗ : 12 €
ISBN: 978-960-93-2230-0

Περισσότερες πληροφορίες:
http://www.photoeidolo.gr/N/7%20BOOK/index.html

ΤΑΣΟΣ ΣΧΙΖΑΣ – ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ:
Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1964, μεγάλωσε στην Τρίπολη της Λιβύης και ζει μόνιμα στην Θεσσαλονίκη από το 1982.
Από το 1982 η φωτογραφία αποτέλεσε γι’ αυτόν, μέσο καλλιτεχνικής έκφρασης και δημιουργίας.
Διδάσκει φωτογραφία από το 1991 ως σήμερα σε λέσχες και μεταλυκειακές σχολές.
Από το 1993 ως το 1996 εξέδιδε το «Γυάλινο μάτι», το ασπρόμαυρο φωτογραφικό περιοδικό, που διανέμονταν δωρεάν στην Θεσσαλονίκη και πραγματοποίησε 20 τεύχη.
Από το 1996 ως σήμερα εκδίδει το «Φωτογραφικό Είδωλο», το μονοθεματικό καλλιτεχνικό φωτογραφικό περιοδικό, που έχει φτάσει στο 27ο τεύχος.
Το 1996 ίδρυσε μαζί με τους μαθητές του την φωτογραφική λέσχη «Φωτοπόροι», του Πολιτιστικού Οργανισμού του Δήμου Ελευθερίου Κορδελιού, όπου κάθε χρόνο παραδίδει μια σειρά βασικών μαθημάτων, ενώ παράλληλα συντονίζει τις ενέργειες της ομάδας, που αποτελεί μια από τις πιο δραστήριες ομάδες της Θεσσαλονίκης.
Με τους Φωτοπόρους συντονίζει, επιμελείται και διοργανώνει εδώ και τέσσερα χρόνια ένα φεστιβάλ φωτογραφίας στην Θεσσαλονίκη, το οποίο από το 2010 θα αναπτυχθεί σε ένα μεγάλο φεστιβάλ φωτογραφίας, με τίτλο Contrast / Αντίθεση,
με συμμετοχές από πολλές φωτογραφικές δυνάμεις της χώρας.
Ασχολήθηκε με διοργανώσεις εκθέσεων, διαλέξεων, παρουσιάσεων και σεμιναρίων.
Έγραψε πλήθος σημειώσεων, δημοσίευσε σειρά άρθρων και παρουσίασε portfolios σε περιοδικά και στο διαδίκτυο.
Έχει γράψει το παρόν βιβλίο.
Έχει πραγματοποιήσει δεκατρείς ατομικές εκθέσεις και συμμετείχε σε τριάντα έξι ομαδικές.

Περισσότερες πληροφορίες:
http://www.photoeidolo.gr/TassosSchizas.html