Φωτοbook Dummy Awards 2018

αφίσα διαγωνισμού
· Διαγωνισμοί · Ελληνικοί · *Διαδίκτυο · Ιωάννινα // Δημοσίευση: 14 Απρ 2018

Διαγωνισμός Photometria 2018

Open Call

Κριτική επιτροπή:

  • Εύα Βουτσάκη (Φωτογραφος, καθηγητρια πανεπιστημιου Sussex)
  • Ελένη Μουζακίτη (Επιμελήτρια φωτογραφικων εκθέσεων και εκδόσεων, σύμβουλος συγκρότησης πορτφόλιο και ανάπτυξης φωτογραφικού πρότζεκτ
  • Ηρακλής Παπαιωάννου (Διευθυντής Μουσείου Φωτογραφίας Θεσσαλονίκης)

Διάρκεια: 1-30 Απριλίου 2018

1ο βραβείο: δωρεάν παραγωγή, γραφιστική επιμέλεια και τύπωμα 100 αντιτύπων, καθοδήγηση από την Εύα Βουτσάκη, δυνατότητα πώλησης του ολοκληρωμένου βιβλίου μέσω του Photobookstore.gr
2ο βραβείο: Γραφιστική προετοιμασία του βιβλίου, καθοδήγηση & δυνατότητα πώλησης του ολοκληρωμένου βιβλίου μέσω του Photobookstore.gr
3ο βραβείο: δωρεάν καθοδήγηση μέσω 2 skype συναντήσεων και δυνατότητα πώλησης του ολοκληρωμένου βιβλίου μέσω του Photobookstore.gr

Εκτός απο τους 3 νικητές, όλα τα επιλεγμένα βιβλία θα εκτεθούν στα πλαίσια του 2ου διαγωνισμού και έκθεσης Φωτογραφικού Βιβλίου του Photometria. Η έκθεση θα ταξιδέψει στα Χανιά (ΛΕ.ΦΚ.Ι), στη Θεσσαλονίκη, στη Βαλένθια και σε άλλα φεστιβαλ με τα οποία συνεργάζεται το Photometria.

Όροι συμμετοχής
  • Όλες οι προτάσεις θα κριθούν βάσει του πόσο αισθητικά άρτιες και νοηματικά συνδεδεμένες είναι οι φωτογραφίες και πώς επικοινωνούν μεταξύ τους μέσα στο έντυπο βιβλίο.

Dummy είναι ένα ημιτελές βιβλίο, ως εκ τούτου, γίνονται δεκτά και πρότζεκτ εν εξελίξει.
* Dummy = Αρχική ιδέα και ατελής πρώτη έκδοση του βιβλίου, έτσι ώστε ο δημιουργός / εκδότης να έχει μια πρώτη εικόνα για τη μορφή / μέγεθος / τη φύση του τελικού βιβλίου. Ως προσχέδιο της ιδέας δικαιολογούνται ελαττώματα και το dummy είναι ανοιχτό για αλλαγή και βελτίωση.

  • Τα επιλεγμένα βιβλία από τους φιναλίστ θα εκτεθούν κατά τη διάρκεια του Διεθνούς Φεστιβάλ Φωτογραφίας Photometria στα Ιωάννινα και στη συνέχεια μέσω μιας κινητής βιβλιοθήκης θα ταξιδέψουν στα Χανιά, στους συνεργάτες της Λέσχης Φωτογραφίας και Κινηματογράφου Χανίων (ΛΕ.ΦΚ.Ι), στη Βαλένθια και σε άλλα φεστιβαλ με τα οποία συνεργάζεται το Photometria.
  • Το έργο που θα υποβληθεί μπορεί να είναι ατομική ή συλλογική δουλειά.
  • Μόνο ένα έργο μπορεί να υποβληθεί ανά συμμετέχων και θα πρέπει να είναι πρωτότυπο και να μην έχει δημοσιευθεί/εκτεθεί/εκδοθεί από κάποιον επίσημο φορέα πριν σαν συνολικό έργο.
  • Το έργο πρέπει να είναι όσο το δυνατόν πιο κοντά στην τελική του έκδοση.
  • Η επιλογή έχει δύο στάδια: Α: Ηλεκτρονική αποστολή υλικού. Β: Ταχυδρομική αποστολή υλικού.

Αναλυτικότερα:
Α Σταδιο: (μέχρι την 1η Μαΐου 2018)
Στείλτε μέσω e-mail στο competition@photometria.gr 
Συνημμένα:
A.1 Το dummy ως αρχείο PDF
A.2 Την αίτηση συμμετοχής συμπληρωμένη αφού την μετονομάσετε προσθέτοντας το επίθετό σας μετά το EΝ (πχ: Photometria_Dummy Award_2018_application_EΝ_Voutsaki)
A.3 Κάποιες φωτογραφίες καταγραφής του dummy ως αντικειμένου.

A.4 Πληρώστε μέσω του e-shop του Photometria το κόστος συμμετοχής το οποίο είναι:10 Ευρώ

Β Στάδιο:

Οι φιναλίστ θα ειδοποιηθούν μέσω email μέχρι τις 5 Μαΐου και θα πρέπει να ταχυδρομήσουν τα dummy τους μέχρι 18 Μαΐου στη διεύθυνση Αγίας Σοφίας 31, τκ 45221, Ανατολή Ιωαννίνων Ελλάδα.