Ημέρες Φωτογραφίας

Αφίσα έκθεσης
· Διαλέξεις - Ομιλίες · Εκθέσεις · Προβολές · Φεστιβάλ · Άρτα // Δημοσίευση: 20 Ιουν 2018

Μια γιορτή της φωτογραφίας από τη φωτογραφική ομάδα Άρτας, ΦΟΑ

Η Φωτογραφική Ομάδα Άρτας, ΦΟΑ σε συνδιοργάνωση με το Δήμο Αρταίων, παρουσιάζει τις «Ημέρες Φωτογραφίας». Μια γιορτή της φωτογραφίας, που στόχο έχει να αναδείξει, μέσα από την τέχνη αυτού του μέσου, προσωπικές δουλειές των μελών της ομάδας αλλά και άλλων φωτογράφων, από την ευρύτερη περιοχή και όχι μόνο.

Πάνω από 150 φωτογραφικές ματιές σε 9 εκθέσεις φωτογραφίας συναντώνται, για πρώτη φορά σε 5 διαφορετικά σημεία της πόλης της Άρτας. Τα εγκαίνια των εκθέσεων στη Δημοτική Πινακοθήκη «Γιάννης Μόραλης» θα γίνουν την Τετάρτη 13 Ιουνίου στις 8 το απόγευμα.

Ανάμεσα στους εκθέτες, στόχος της διοργάνωσης είναι, κάθε χρόνο, να φιλοξενεί και να προβάλει τη δουλειά ενός Αρτινού. Φέτος η αρχή γίνεται με τον Παναγιώτη Ζιώβα και τη «Μελαγχολία» που μας δίνει μέσα από τη ματιά του, μια διαφορετική εικόνα του Αμβρακικού που όλοι ξέρουμε.

Παράλληλα με τη λειτουργία των εκθέσεων, δίνεται η δυνατότητα στο κοινό της περιοχής και τους επισκέπτες, να παρακολουθήσουν ενδιαφέρουσες ομιλίες, διαλέξεις, να έρθουν σε επαφή με τους καλλιτέχνες φωτογράφους και να περιπλανηθούν εξερευνώντας το μαγικό κόσμο της εικόνας.

Σκοπός και στόχος είναι, οι «Ημέρες Φωτογραφίας» να αποτελέσουν μια αφορμή για μια συνάντηση-γιορτή όλων όσων ασχολούνται με τη φωτογραφία και όχι μόνο. Ταυτόχρονα, στόχος είναι να δοθεί και η δυνατότητα σε πολλούς καλλιτέχνες φωτογράφους να αναδείξουν τη δουλειά τους και να προβάλουν τις δικές τους ματιές.

Με χαρά λοιπόν, φιλοξενούμε στην πόλη μας, όλους τους συμμετέχοντες και τους ευχαριστούμε που δεχθήκαν να «εκτεθούν» μέσα από τις «Ημέρες Φωτογραφίας».

Να ευχαριστήσουμε επίσης όλους τους χορηγούς που μας στήριξαν, όπως και το Δήμο Αρταίων που δέχθηκε την πρότασή μας για συνδιοργάνωση στηρίζοντας την μεγαλόπνοη ιδέα μας για να πάρει σάρκα και οστά.

Τέλος να επισημάνουμε ότι στο χώρο της Δημοτικής Πινακοθήκης θα γίνεται και συγκέντρωση τροφίμων και φαρμάκων για το κοινωνικό παντοπωλείο και το φαρμακείο του Δήμου Αρταίων.

Όλες οι εκδηλώσεις είναι ανοικτές για το κοινό και με δωρεάν είσοδο.

Το πρόγραμμα αναλυτικά:

Τετάρτη 13 Ιουνίου 2018
Δημοτική Πινακοθήκη Άρτας “Γ. Μόραλης”
Εγκαίνια/Opening Ετήσιας Έκθεσης Φωτογραφίας μελών της ΦΟΑ, με θέμα "Στιγμές" και εγκαίνια εκθέσεων των προσκεκλημένων Ε. Αραβαντινού, Π. Ασωνίτη, Π. Ζιώβα, Δ. Βλάχου, Β. Γκίζα, ώρα 20:00

Πέμπτη 14 Ιουνίου 2018
Εγκαίνια/Opening Έκθεσης συμμετοχής ΦΟΑ στο Photometria “ENTEYXIS” στη Γαρουφάλειο Στέγη (Έναντι Βυζαντινού Ναού Παρηγορήτισσας), ώρα 18:00.
Εγκαίνια/Opening Έκθεσης Ιωάννη Βουρβούλακα στο καφέ "Αγορά deli-cafe" ώρα 19:00
Εγκαίνια/Opening Έκθεσης Μιχάλη Ευαγγέλου στο καφέ "Florian cafe" ώρα 20:00
Εγκαίνια/Opening Έκθεσης Γεωργίας Ντούσια στο καφέ-μπαρ "Joker bar" ώρα 21:00

Παρασκευή 15 Ιουνίου 2018
Δημοτική Πινακοθήκη Άρτας "Γ. Μόραλης"
Ομιλία με προσκεκλημένη την Βανέσσα Μπέλλου με θέμα “Τέχνη και Αισθητική” ώρα 19:00

Δευτέρα 18 Ιουνίου 2018
Δημοτική Πινακοθήκη Άρτας "Γ. Μόραλης"
Ανοιχτή συζήτηση με τους προσκεκλημένους που εκθέτουν, με θέμα "Τέχνη της Φωτογραφίας" ώρα έναρξης 17:00

Τρίτη 19 Ιουνίου 2018
Δημοτική Πινακοθήκη Άρτας “Γ. Μόραλης”
Ημέρα Retro φωτογραφίας 
Παρουσίαση σκοτεινού θαλάμου από την Ευγενία Αραβαντινού και προβολή photo slides από τα μέλη της ομάδας, Χρίστο Βήχα, Νένα Φερράντε κλπ, ώρα 19:00

Πέμπτη 21 Ιουνίου 2018
Δημοτική Πινακοθήκη Άρτας “Γ. Μόραλης”
Προβολή ντοκιμαντέρ μικρού μήκους “Το Μεγάλο του Ρίσκο” και συζήτηση με την σκηνοθέτη Αγγελική Αλβανού, ώρα 19:00

Παρασκευή 22 Ιουνίου 2018
Δημοτική Πινακοθήκη Άρτας “Γ. Μόραλης”
Τελετή λήξης, τιμητική βράβευση των εισηγητών της ΦΟΑ και όλων των συμμετεχόντων, ώρα 19:00