A Day Without Cancer

flyer εκδήλωσης
· Διαγωνισμοί · Ελληνικοί // Δημοσίευση: 14 Φεβ 2019

πώς θα ήταν μια μέρα χωρίς καρκίνο; Ο φακός σου μπορεί να δώσει την απάντηση!

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά του Καρκίνου*, το κοινωφελές πολιτιστικό πρότζεκτ Eyes of Light ξεκινάει τη Δευτέρα, 4 Φεβρουαρίου 2019 τη διαδικτυακή δράση A Day Without Cancer. Ονειρευόμαστε μια Ημέρα Χωρίς Καρκίνο και δημιουργούμε μαζί με όλους εσάς ένα φωτογραφικό “ημερολόγιο” στο Instagram!

Στα τέλη Μαϊου 2019, μέρος των φωτογραφιών που έχουν συμμετάσχει στη δράση θα συνοδέψουν μία πρωτότυπη εικαστική έκθεση των δράσεων του πρότζεκτ Eyes of Light στην Αθήνα και την έκδοση ενός σχετικού εντύπου.

Στο τέλος ενός χρόνου (3 Φεβρουαρίου 2020), 2 με 3 φωτογραφίες από κάθε μήνα, που θα αναδειχθούν τόσο από την αξιολόγηση του κοινού όσο και από την επιλογή κριτικής επιτροπής, θα εκτεθούν σε κεντρικό χώρο στην Αθήνα και θα λάβουν τη μεγαλύτερη δυνατή δημοσιότητα.

Καθόλη τη διάρκεια της δράσης, θα γίνεται προσπάθεια να προβάλλονται φωτογραφίες των συμμετεχόντων (με το όνομα του δημιουργού τους) σε έντυπα και ηλεκτρονικά μέσα και ΜΜΕ.

ΠΩΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΤΟ A DAY WITHOUT CANCER;

Η δράση του διαδικτυακού “ημερολογίου” στο Instagram adaywithoutcancer διαρκεί ένα ΧΡΟΝΟ.

Κάθε ΜΗΝΑΣ είναι αφιερωμένος σε ένα θέμα, ένα ρήμα, με αφορμή το οποίο υποβάλλονται φωτογραφίες.

Μετράμε 365 ΜΕΡΕΣ με συμμετοχές από φωτογραφίες (συνοδευόμενες από μικρό κείμενο) που εκφράζουν το θέμα του μήνα.

ΒΑΣΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Θέμα του μήνα Φεβρουαρίου: “NOIAZOMAI”

Στείλε τις συμμετοχές σου για τον Φεβρούαριο ως και την Τετάρτη 27 Φεβρουαρίου. Κάθε φωτογράφος μπορεί να υποβάλλει μέχρι 5 φωτογραφίες κάθε μήνα. Από αυτές, μπορούν να δημοσιευτούν ως και 4 κάθε μήνα!

Ακολούθησε μας στο Instagram: https://www.instagram.com/adaywithoutcancer/

ΟΛΟΙ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ!
Τρεις τρόποι να πάρεις μέρος στη δράση A Day Without Cancer!

1. ΣΥΜΜΕΤΕΙΧΕ ΩΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΟΣ
Διάλεξε μία φωτογραφία σου με αφορμή το ρήμα του μήνα.
Γράψε μία πρόταση ή ένα μικρό κείμενο (μέχρι 50 λέξεις) που αφορά τη φωτογραφία σου και περιέχει το ρήμα του μήνα.

Στείλε τη φωτογραφία μαζί με το κείμενο και τα στοιχεία σου στο eol.adaywithoutcancer@gmail.com
KAI ανέβασε τη στη σελίδα σου στο Instagram με το hashtag #eol_adaywithoutcancer
(αν δε διαθέτεις Instagram μπορείς να παραλείψεις το τελευταίο).

Στο θέμα του email γράψε A Day Without Cancer και το ονοματεπώνυμο σου. Στο σώμα του email γράψε: Όνομα, Επώνυμο, Πατρώνυμο, Περιοχή, Email, καθώς και το κείμενο.
Επισύναψε τη φωτογραφία (μην υπερβαίνεις τα 1350px η μεγάλη πλευρά, για να μπορεί να σταλεί εύκολα). Διαφορετικά, μπορείς να γράψεις το link για διαδικτυακή πλατφόρμα μεταφοράς αρχείων, π.χ. WeΤransfer.

Προδιαγραφές φωτογραφίας:
Τύπος αρχείου: jpg
Όνομα αρχείου: όνομαεπίθετο.jpg
Μέγεθος: 1080px πλάτος και ως 1350px ύψος
(Προτεινόμενες διαστάσεις: τετράγωνες: 1080px x 1080px, οριζόντιες: 1080px x 566px, κάθετες: 1080px x 1350px)

2. ΣΥΜΜΕΤΕΙΧΕ ΩΣ ΛΑΤΡΗΣ ΤΗΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ
Έχεις την ευκαιρία να σχολιάσεις, να δείξεις την προτίμηση σου και να αναδείξεις τις καλύτερες φωτογραφίες κάθε μήνα, παίζοντας ενεργό ρόλο στη διαμόρφωση της τελικής έκθεσης!

• κάνε like στις φωτογραφίες που σου αρέσουν
• γράψε τα σχόλια σου σε αυτές που σε εκφράζουν
• μοιράσου τις με φίλους

3. ΣΥΜΜΕΤΕΙΧΕ ΩΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΗΣ ΤΟΥ ΣΚΟΠΟΥ ΜΑΣ
Είτε γιατί ο καρκίνος άγγιξε εσένα ή ένα κοντινό σου πρόσωπο, είτε γιατί εργάζεσαι στην υποστήριξη καρκινοπαθών, είτε γιατί ασχολείσαι με την τέχνη και τον πολιτισμό, είτε γιατί είσαι απλά ευαισθητοποιημένος/νη απέναντι στο θέμα, μπορείς να συμβάλεις με τον τρόπο σου.

• συμμετείχε όσο περισσότερο μπορείς στα παραπάνω
• διάδωσε τις δράσεις μας
• κοινοποίησε τη σελίδα μας στο facebook
• επικοινώνησε μαζί μας για πιθανές συνεργασίες

ΟΡΟΙ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΩΝ
• Η συμμετοχή στη διαδικτυακή δράση είναι δωρεάν.
• Kάθε φωτογράφος (επαγγελματίας ή ερασιτέχνης ή σπουδαστής σχολής φωτογραφίας) άνω των 17 ετών, που ζει στην Ελλάδα ή στο εξωτερικό μπορεί να πάρει μέρος.
• Κάθε φωτογράφος μπορεί να υποβάλλει μέχρι 5 φωτογραφίες κάθε μήνα. Από αυτές, μπορούν να δημοσιευτούν ως και 4 κάθε μήνα.
• Φωτογραφίες και φράσεις προσβλητικού ή ανήθικου περιεχομένου δε θα γίνονται δεκτές.
• Φωτογραφίες με υδατογραφήματα, σφραγίδες, oνόματα ή πλαίσια δε θα γίνονται δεκτές για αισθητικούς λόγους.
• Με την συμμετοχή στη δράση αυτή, ο κάθε συμμετέχων δηλώνει ρητά ότι οι φωτογραφίες αποτελούν πρωτότυπη και προσωπική δουλειά του, ενώ για τυχόν κλοπή ή υπεξαίρεση φωτογραφιών οι διοργανωτές δεν φέρουν καμία ευθύνη.
• Δεν επιτρέπεται η υποβολή φωτογραφιών που παραβιάζουν δικαιώματα τρίτων (πνευματικής ιδιοκτησίας, εμπορικού σήματος, προσωπικά δεδομένα κ.λπ.). Οι συμμετέχοντες καλούνται να λάβουν εκ των προτέρων άδεια από τους κατόχους για να υποβάλλουν φωτογραφικά έργα που περιέχουν πνευματικά ή άλλα προστατευόμενα δικαιώματα που ανήκουν σε άλλους.
• Τα πνευματικά δικαιώματα των φωτογραφιών ανήκουν αποκλειστικά στους δημιουργούς-φωτογράφους και δεν παραχωρούνται.
• Κάθε συμμετέχων ρητά συναινεί στη χρήση του ονόματός του και της φωτογραφίας του, άνευ οποιουδήποτε χρηματικού ανταλλάγματος στα πλαίσια διενέργειας της παρούσας δράσης.
• Οι διοργανωτές μπορούν να δημοσιεύουν τις φωτογραφίες των συμμετεχόντων, σε έντυπα και ηλεκτρονικά μέσα και ΜΜΕ για λόγους δημοσιότητας της δράσης, καθώς να τις παρουσιάσουν στα πλαίσια έκθεσης, με την αναφορά πάντοτε του ονόματος του δημιουργού της φωτογραφίας.
• Οι συμμετέχοντες αποδέχονται την έκθεση/ προβολή των δημιουργιών τους, στο κοινό μία ή περισσότερες φορές.
• Η απόφαση της κριτικής επιτροπής είναι οριστική και δεν επιτρέπεται ουδεμία ένσταση ή άλλη διεκδίκηση.
• Όι συμμετέχοντες της τελικής έκθεσης του 2020 θα κληθούν να υποβάλλουν την πρωτότυπη φωτογραφία σε υψηλή ανάλυση (jpg σε 300dpi) για συμπερίληψη σε κατάλογο και τύπωμα αυτής σε υψηλή ανάλυση (σε συννενόηση με τους διοργανωτές για τις προδιαγραφές).
• Η συμμετοχή στην παρούσα δράση αυτομάτως σημαίνει ανεπιφύλακτη αποδοχή των προαναφερθέντων όρων συμμετοχής στο σύνολό τους.

*Η Παγκόσμια Ημέρα κατά του Καρκίνου (4 Φεβρουαρίου) καθιερώθηκε από την UICC (Παγκόσμια Ενωση κατά του Καρκίνου) το 2000. Στοχεύει στην προώθηση της έρευνας και την πρόληψη του καρκίνου, στη βελτίωση των υπηρεσιών για τους ασθενείς, καθώς και στην ευαισθητοποίηση και την κινητοποίηση του κοινού, με όραμα να νικήσουμε τον καρκίνο.