Ημέρες Φωτογραφίας

Αφίσα φεστιβάλ
· Φεστιβάλ · Άρτα // Δημοσίευση: 07 Ιουν 2019

ημέρες φωτογραφίας στην Άρτα από την Φ.Ο.Α.

Από τις 12 έως τις 18 Ιουνίου 2019, η Φωτογραφική Ομάδα Άρτας Φ.Ο.Α. γιορτάζει την τέχνη της φωτογραφίας με 10 φωτογραφικές εκθέσεις σε διάφορα σημεία της Άρτας με επίκεντρο την Δημοτική Πινακοθήκη «Γ. Μόραλης».

Θα παρουσιαστούν πάνω από 200 φωτογραφικές εικόνες σε 10 φωτογραφικές εκθέσεις σε διάφορα σημεία της Άρτας με επίκεντρο την Δημοτική Πινακοθήκη «Γ. Μόραλης».

Στόχος μας, για 2η χρονιά, είναι να παρουσιάσουμε τις φωτογραφικές δουλειές των μελών της Ομάδας μας με τίτλο –το Μυστήριο της ΦΟΑ- που ολοκληρώθηκαν μέσα από τις συναντήσεις μας την χρονιά που μας πέρασε. Ταυτόχρονα θα προσπαθήσουμε να φέρουμε σε επαφή το φιλότεχνο κοινό της πόλης μας τόσο με το έργο καταξιωμένων διεθνώς φωτογράφων, όσο και με τις δουλειές άλλων ανερχόμενων.

Τα εγκαίνια της Έκθεσης θα πραγματοποιηθούν την Τετάρτη 12 Ιουνίου 2019 στις 19:30 στη Δημοτική Πινακοθήκη «Γιάννης Μόραλης».
 


Εκθέσεις
 

 • Δημοτική Πινακοθήκη - Κεντρική έκθεση
  Επιμέλεια εκθέσεων: Αχιλλέας Νάσιος – Ευγενία Αραβαντινού

  Ισόγειο:
  “Το Μυστήριο της ΦΟΑ” εκτίθενται τ’ αποτελέσματα των προσπαθειών των μελών της ΦΟΑ να αποδώσουν οπτικά την αίσθηση του μυστηρίου.

  1ος όροφος:
  Έκθεση προσκεκλημένων φωτογράφων και εισηγητών της ΦΟΑ.
  Συμμετέχουν οι: Αλέξης Βασιλικός, Λουλουδιά Γρέδη, Ιωάννης Μπενέκος, Τάσος Μπίρης, Άκης Χρήστου, Ευγενία Αραβαντινού και Αχιλλέας Νάσιος
  Εγκαίνια έκθεσης: Τετάρτη 12 Ιουνίου στις 19:30
  Η έκθεση πλαισιώνεται ακόμη με προβολή φωτογραφιών από το Καρναβάλι γυναικών Άρτας που φωτογραφήθηκαν από τα μέλη της ΦΟΑ που συμμετείχαν στο διήμερο εντατικό σεμινάριο με τον Αχιλλέα Νάσιο.
  Κατά τη διάρκεια της έκθεσης θα γίνουν και οι παρουσιάσεις του έργου των προσκεκλημένων φωτογράφων Λουλουδιάς Γρέδη και Τάσου Μπίρη καθώς και μια βραδιά retro με προβολές slides και φωτογραφίες τραβηγμένες με pinhole camera.
   

 • Νέα Δημοτική Βιβλιοθήκη του Δήμου Αρταίων
  “Freedom” εκτίθενται οι 11 συμμετοχές των φωτογραφικών ομάδων του Δικτύου Έντευξις, μεταξύ των οποίων και η ΦΟΑ, που συμμετείχαν στο διεθνές Φεστιβάλ Φωτογραφίας Photometria Festival 2019
   
 • Καφέ Florian
  Ο Μιχάλης Ευαγγέλου εκθέτει το έργο του με τίτλο “In the belly of time”
   
 • Χάρτα
  Η Ροζίνα Καρκαμπούνα εκθέτει το έργο της με τίτλο “Αγροτική Κατάθλιψη”

Πρόγραμμα εκδηλώσεων
 

 • Τρίτη 11 Ιουνίου 2019 
  Παρουσίαση/opening των ομαδικών εκθέσεων φωτογραφίας του δικτύου “ENTEFXIS” του διεθνούς φεστιβάλ Photometria 2019 με θέμα “Freedom” στην Νέα Δημοτική Βιβλιοθήκη του Δήμου Αρταίων και των εκθέσεων φωτογραφίας των Μιχάλη Ευαγγέλου στο Florian Café και Ροζίνας Καρκαμπούνα στην Χάρτα.
   
 • Τετάρτη 12 Ιουνίου 2019 ώρα 19:30
  Δημοτική Πινακοθήκη Άρτας “Γ. Μόραλης”
  Εγκαίνια/Opening της Ετήσιας Έκθεσης Φωτογραφίας των μελών της Φ.Ο.Α., με θέμα "Το Μυστήριο της ΦΟΑ" (ισόγειο) και της έκθεσης των προσκεκλημένων Αχιλλέα Νάσιου, Ευγενίας Αραβαντινού, Αλέξη Βασιλικού (Με την ευγενική παραχώρηση της Can Christina Androulidaki Gallery), Λουλουδιάς Γρέδη, Ιωάννη Μπενέκου, Τάσου Μπίρη και Άκη Χρήστου (1ος Όροφος). Την έκθεση θα προλογίσουν οι επιμελητές των εκθέσεων και εισηγητές της Φ.Ο.Α. Αχιλλέας Νάσιος και Ευγενία Αραβαντινού.
   
 • Πέμπτη 13 Ιουνίου 2019 ώρα 20:00
  Δημοτική Πινακοθήκη Άρτας “Γ. Μόραλης”
  Oμιλία/Παρουσίαση του προσκεκλημένου φωτογράφου Τάσου Μπίρη.
   
 • Παρασκευή 14 Ιουνίου 2019 ώρα 20:00
  Δημοτική Πινακοθήκη Άρτας “Γ. Μόραλης”
  Βραδιά retro με προβολή slides και pinhole φωτογραφίας.
   
 • Τρίτη 18 Ιουνίου 2019 ώρα 20:00
  Δημοτική Πινακοθήκη Άρτας “Γ. Μόραλης”

  Oμιλία/Παρουσίαση της προσκεκλημένης φωτογράφου Λουλουδιάς Γρέδη.

Όλες οι εκδηλώσεις είναι ανοικτές για το κοινό και με δωρεάν είσοδο.