Πολυγαμία στην Αμερική

αναμνηστική φωτογραφία
· Εκθέσεις · Αθήνα // Δημοσίευση: 22 Οκτ 2010

έκθεση φωτογραφίας της Stephanie Sinclair στο πλαίσιο του Athens Photo Festival 2010

Μια διεισδυτική ματιά στην FLDS, φονταμενταλιστική εκκλησία του Ιησού Χριστού της Latter-day Saints, σε μία από τις πιο μυστικοπαθείς αιρέσεις των Μορμόνων της Αμερικής.

Λίγοι άνθρωποι είχαν ακούσει για αυτήν πριν από τον Απρίλιο του 2008, όταν υπάλληλοι επιβολής του νόμου πραγματοποίησαν επιδρομή σε ένα απομακρυσμένο περιφραγμένο περίβολο στο Δυτικό Τέξας γνωστό ως  Yearning for Zion Ranch(YFZ Ranch).

Για μέρες μετά οι τηλεθεατές παρακολούθησαν ένα αλλόκοτο θέαμα εκατοντάδων παιδιών και γυναικών, ντυμένων με παλιομοδίτικα ρούχα προσευχής και περίτεχνα χτενίσματα να οδηγούνται σε σχολικά λεωφορεία από κοινωνικούς λειτουργούς και δυνάμεις της αστυνομίας. Αυτή η επιδρομή πραγματοποιήθηκε σε ένα σπίτι μετά από τηλεφωνικές κλήσεις μιας 16χρονης κοπέλας που ισχυρίστηκε ότι υπέστη σεξουαλική και σωματική κακοποίηση στο ράντσο από τον μεσήλικα άνδρα της. Αποδείχτηκε ότι οι κλήσεις ήταν απάτη, και η αρχική τους αξιοπιστία στηρίχτηκε στο γεγονός ότι οι κάτοικοι του YFZ Ranch ήταν μαθητές της πολυγαμικής οργάνωσης FLDS της οποίας ο «προφήτης» ήταν ο Warren Jeffs που το Μάιο του 2006 ήταν ένας από τους δέκα καταζητούμενους στη λίστα του FBI για παράνομη φυγή προκειμένου να αποφύγει την δίωξη από τη πολιτεία Utah με τη κατηγορία της διοργάνωσης παράνομων γάμων μεταξύ αρσενικών οπαδών της και ανήλικων κοριτσιών.

Εγκαίνια: 22 Οκτωβρίου, 20:00