Αθηνά Γαλανάκη

flyer εκδήλωσης
· Παρουσιάσεις Φωτογράφων · Ρέθυμνο // Δημοσίευση: 21 Φεβ 2020

η Αθηνά Γαλανάκη παρουσιάζει την δουλειά της στα Μαθήματα Φωτογραφίας Ρεθύμνου

Τα μαθήματα φωτογραφίας Ρεθύμνου φιλοξενούν το Σάββατο 22 Φεβρουαρίου 2020 στις 19:00 στο χώρο που πραγματοποιούνται οι συναντήσεις (Τσαγρή 1) στο Ρέθυμνο, την Αθηνά Γαλανάκη, η οποία θα παρουσιάσει την φωτογραφικής της δουλειάς.

Μετά την παρουσίαση θα ακολουθήσει συζήτηση με τους παρευρισκόμενους.

Η Αθηνά Γαλανάκη-Τούζου γεννήθηκε και εργάζεται στα Χανιά, είναι καθηγήτρια Γαλλικών, χρόνια ενεργό μέλος στο ΔΣ του Ελληνο-Γαλλικού Συλλόγου Χανίων, και διευθύνει 30 χρόνια ιδιωτικό κέντρο εκμάθησης της Γαλλικής Γλώσσας στα Χανιά.
Με σπουδές σε Αθήνα και Παρίσι, με κατεύθυνση παιδαγωγικά και μετάφραση, έχει τιμηθεί από το Υπουργείο Παιδείας και Επιστημών στη Γαλλία με τον τίτλο «Ιππότης του Τάγματος των Ακαδημαϊκών Φοινίκων» για την πολυετή συνεισφορά της στην προώθηση της Γαλλικής Γλώσσας και πολιτισμού στην Ελλάδα.
Παράλληλα είναι ερασιτέχνης φωτογράφος με αρκετά χρόνια εμπειρίας, αφού από τα μαθητικά της χρόνια πειραματίζεται με την φωτογραφία στον ελεύθερο χρόνο της και τα πέντε τελευταία χρόνια εξειδικεύεται στην υποβρύχια φωτογραφία.
Είναι μέλος σε φωτογραφικές λέσχες της πόλης των Χανίων,της ΕΦΕ,στό ΔΣ του Παγκρήτιου Συλλόγου Εικαστικών Δημιουργών ''Νεώριον Τέχνης' ,με παρουσιάσεις, συμμετοχές σε εκθέσεις, με 6 διεθνείς αναρτήσεις και 3 πανελλήνια βραβεία σε διαγωνισμούς φωτογραφίας και συνεργασίες με έντυπα, εκδοτικούς οίκους, τυπογραφεία κλπ
Έκανε την πρώτη της ατομική έκθεση με τίτλο «SIRÈNES prêt-à-porter»
fashion promotion collection ρούχων στο βυθό ,στα Χανιά από Ιούλιο έως Οκτώβρη 2016.
Η δεύτερη ατομική έκθεση καλλιτεχνικής υποβρύχιας φωτογραφίας με το όνομα The Sound Of Silence/ Ο Ήχος της Σιωπής, έγινε στο καφέ -στούντιο ΌΞΩ ΝΟΥ στα Χανιά, από το Δεκέμβριο του 18,με διαρκεια έως Απρίλη 19.
Τελευταία της συμμετοχή ήταν τον Οκτώβρη του19 στην ομαδική έκθεση του Παγκρήτιου συλλόγου εικαστικών δημιουργών ΝΕΩΡΙΟΝ ΤΕΧΝΗΣ ,με θέμα «εν αρχή ην ο έρως», στα πλαίσια του διεθνούς έτους Ερωτόκριτου,
σε συνεργασία με την Ορθόδοξη Ακαδημία Κρήτης,την Περιφέρεια Κρήτης και το Δήμο Χανίων.