8 η Έκθεση Παφιτών Φωτογράφων

flyer εκδήλωσης
· Εκθέσεις · Υποβολές Έργων · Πάφος // Δημοσίευση: 23 Mar 2023

η ΦΕΚ-ΤΜΗΜΑ ΠΑΦΟΥ εξαγγέλλει την 8η Έκθεση Παφιτών Φωτογράφων

Η ΦΕΚ-ΤΜΗΜΑ ΠΑΦΟΥ εξαγγέλλει την «8η Έκθεση Παφιτών Φωτογράφων» η οποία θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα Παλιά Ηλεκτρική 21-23 Απριλίου 2023. Ο βασικός σκοπός της εκδήλωσης αυτής είναι να δοθεί η ευκαιρία σε φωτογράφους που ζουν στην (ή κατάγονται από την) επαρχία Πάφου να παρουσιάσουν τη δουλειά τους στο ευρύ κοινό μέσα από μια οργανωμένη ομαδική έκθεση. Κατανοώντας τις δυσκολίες που ο καθένας μπορεί να αντιμετωπίζει στην διοργάνωση προσωπικής έκθεσης φωτογραφίας και γνωρίζοντας ότι αρκετοί συμπολίτες μας ασχολούνται με τη φωτογραφική τέχνη, αποφασίσαμε να ξεκινήσουμε αυτό το θεσμό πριν 6 χρόνια.

Η φετινή έκθεση θα έχει και φιλανθρωπικό σκοπό για 4η συνεχόμενη χρονιά, αφού οι φωτογραφίες θα διατίθενται προς πώληση στην τιμή των €30 η καθεμιά για στήριξη του έργου Επιτροπής Κοινοτικού Εθελοντισμού Κάτω Πάφου (Κέντρου Προστασίας και Απασχόλησης Παιδιών).

Η ΦΕΚ-ΤΜΗΜΑ ΠΑΦΟΥ θα αγοράσει τα υλικά για την τοποθέτηση των φωτογραφιών, θα αναλάβει την εκτύπωση των φωτογραφιών (ώστε να υπάρχει ομοιογένεια), θα βρει την αίθουσα και θα οργανώσει τα εγκαίνια της έκθεσης. Οι εκτυπωμένες φωτογραφίες θα δοθούν στους φωτογράφους μετά το τέλος της έκθεσης. Η επιλογή για τις φωτογραφίες ανήκει αποκλειστικά στον κάθε φωτογράφο. Κάθε φωτογράφος μπορεί να εκθέσει μέχρι 4 φωτογραφίες του οι οποίες να αποτελούν μια ενότητα.

Συμμετοχή
Στην έκθεση μπορούν να συμμετάσχουν όλοι οι φωτογράφοι που ζουν στην επαρχία Πάφου ή κατάγονται από την επαρχία Πάφου (μέλη και μη μέλη της ΦΕΚ).
Για τα μέλη της ΦΕΚ-Τμήμα Πάφου με ανανεωμένη την ετήσια συνδρομή τους για το 2023 θα δοθεί δικαίωμα προτεραιότητας αν δηλώσουν τη συμμετοχή τους μέχρι τις 20/3/2023. Μετά την ημερομηνία αυτή οι δηλώσεις θα είναι ανοιχτές και από μη μέλη της ΦΕΚ που πληρούν
τους όρους για συμμετοχή. Οι θέσεις θα δίνονται με βάση την ημερομηνία δήλωσης συμμετοχής.
Ο φωτογράφος πρέπει να είναι ο πνευματικός δημιουργός των έργων που θα υποβάλει και θα φέρει την ευθύνη (να έχει εξασφαλίσει άδεια) για πρόσωπα που εικονίζονται.
Φωτογραφίες με προσβλητικό περιεχόμενο δε θα γίνονται δεχτές.

Δικαίωμα συμμετοχής:
Το δικαίωμα συμμετοχής (περιλαμβάνει όλες τις υπηρεσίες που αναγράφονται στην προηγούμενη παράγραφο) στην ομαδική έκθεση είναι:
25 Ευρώ για μέλη της ΦΕΚ (με ανανεωμένη συνδρομή για το 2023). Τα μέλη που δεν ανανέωσαν ή όσοι θέλουν να εγγραφούν ως νέα μέλη μπορούν να επωφεληθούν την έκπτωση αν προχωρήσουν σε διευθέτηση της συνδρομής τους ως τις 30/3/2023.
35 Ευρώ για μη μέλη της ΦΕΚ.
Οι συμμετέχοντες θα παραλάβουν τις εκτυπωμένες φωτογραφίες τους στο τέλος της έκθεσης χωρίς άλλη χρέωση.

Σημαντικά στοιχεία για την αποστολή των αρχείων:
1. Τα αρχεία που θα σταλούν θα πρέπει να είναι:
• σε ψηλή ανάλυση (ελάχιστο μέγεθος μικρής πλευράς 2400pixels στα 300dpi)
• με ρυθμισμένες τις διαστάσεις με την μικρή πλευρά στα 30cm.
2. Τα ηλεκτρονικά αρχεία θα πρέπει να ονομαστούν με το ονοματεπώνυμο του φωτογράφου και αριθμημένα από το 1 –4 . Π.χ. GiotaKyriakou1.jpg
3. Οι ενδιαφερόμενοι (μέλη και μη μέλη) μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή με αποστολή μηνύματος στο fekpaphos@gmail.com ή στην ομάδα μας στο facebook ή στα τηλέφωνα 99428868, 99807247.
4. Αφού εγκριθεί η συμμετοχή, οι φωτογραφίες θα πρέπει να αποσταλούν στο email: fekpaphos@gmail.com μέχρι την Κυριακή 2/4/2023. Τονίζεται ότι ΔΕΝ ΘΑ ΔΟΘΕΙ ΠΑΡΑΤΑΣΗ. (Η αποστολή μπορεί να γίνει και με WeTransfer).

Με την αποστολή των 4 φωτογραφιών του/της ο/η φωτογράφος αποδέχεται ότι εφόσον αυτές αναρτηθούν στην 8η Έκθεση Παφιτών Φωτογράφων θα μπορούν να πωληθούν στην τιμή των €30 η καθεμιά και ότι όλα τα καθαρά έσοδα από την πώλησή τους θα δοθούν για ενίσχυση του ταμείου.

Επίσης, επιτρέπει όπως κάθε μία από τις αναρτημένες φωτογραφίες του/της θα μπορεί να εκτυπωθεί και πωληθεί μέχρι 5 φορές.

Τα εγκαίνια της έκθεσης θα γίνουν την Παρασκευή 21 Απριλίου στην Παλιά Ηλεκτρική και θα έχει διάρκεια 3 μέρες.