Ημιολία

flyer εκδήλωσης
· Εκθέσεις · Λάρισα // Δημοσίευση: 20 Ιουλ 2023

πρώτη ατομική έκθεση φωτογραφίας του Στέφανου Αναστασίου στον εκθεσιακό χώρο του μύλου του Παππά στη Λάρισα

Η Φωτογραφική ομάδα fplus σας προσκαλεί στην πρώτη ατομική έκθεση φωτογραφίας του Στέφανου Αναστασίου που θα φιλοξενηθεί στον εκθεσιακό χώρο του μύλου του Παππά (Γεωργιάδου 53, Λάρισα) από τις 18 Ιουλίου έως τις 26 Αυγούστου 2023.

Τα εγκαίνια της έκθεσης θα πραγματοποιηθούν την Πέμπτη 20 Ιουλίου στις 20.00.

 

«Ημιολία»
Η «Ημιολία» είναι ένας συνεχής διάλογος με τη Θάλασσα. Μία οπτική αφηγηματική ιστορία, η οποία δημιουργήθηκε μέσα από τη μακροχρόνια συμμετοχή σε ναυταθλητικές διοργανώσεις, αφηγούμενη ένα νοητό, πλούσιο σε συμβολισμούς, ταξίδι στους ναυτότοπους του Αιγαίου.

Την αφετηρία του ταξιδιού σηματοδοτεί η θέαση των ιστίων στα λιμάνια, που αποτελούν σύμβολα ελευθερίας όσων λαχταρούν την ομορφιά και την «ανοιχτοσύνη» του Πελάγους που εκτείνεται μπροστά τους.

Η πλεύση των ιστιοφόρων με τη βοήθεια των ανέμων, ξεδιπλώνει ένα συνεχώς μεταβαλλόμενο και επιβλητικό τοπίο ενσωματώνοντας ένα διαρκές στοιχείο κίνησης. Η θάλασσα αποτυπώνεται με τρόπο ποιητικό όπως και η μοναξιά του ανθρώπου μέσα σε αυτή. Τα κτίρια αποτελούν ψηφίδες ενός ενιαίου λευκού μωσαϊκού σε τόπους όπου το παρόν συναντά σχεδόν ανέγγιχτο το παρελθόν μιας διάσπαρτης ναυτικής πολιτείας. Οι φιγούρες των ανθρώπων παρουσιάζονται ως παρατηρητές, ναυτικοί, και πεζοπόροι που καλούνται όπως και ο Ομηρικός Οδυσσέας να αντιμετωπίσουν μια σειρά από προκλήσεις προκειμένου να βρουν το δρόμο της επιστροφής στην Πατρίδα.

Σκοπός του έργου είναι να προβάλει τη δύναμη της εσωτερικής αφήγησης, δίνοντας στο θεατή τη δυνατότητα να ταυτίσει τις δικές του αναμνήσεις, με τις αναμνήσεις και τα συναισθήματα του ταξιδευτή φωτογράφου.

 

Επιμέλεια έκθεσης: Ανδρέας Κατσάκος

Ώρες λειτουργίας:
Δευτέρα – Παρασκευή 10.00 – 21.30
(24.07 – 28.07 από 10.00 έως 14.00)
Σάββατο και Κυριακή κλειστά

Διοργάνωση:
Φωτογραφική Ομάδα fplus
Αντιδημαρχία Πολιτισμού και Επιστημών Δήμου Λαρισαίων

Χορηγοί:
ΙΣΤΙΑ Τεχνική Εταιρεία
AgroHouse