Φωτο-πρεμιέρες

Φωτογραφία - Μαρία Φουρουντζοπούλου
· Εκθέσεις · Αθήνα // Δημοσίευση: 03 Δεκ 2010

έκθεση φωτογραφίας των αποφοίτων του κολεγίου AKTO στον κινηματογράφο ΔΑΝΑΟΣ

Σειρά εκδηλώσεων προγραμματίζουν το κολέγιο AKTO και ο κινηματογράφος ΔΑΝΑΟΣ για την κινηματογραφική σεζόν 2010-2011. Σκοπός της συνεργασίας, οι χώροι του κινηματογράφου των βραβευμένων ταινιών και των μεγάλων επιτυχιών να φιλοξενήσουν έργα νέων καλλιτεχνών σπουδαστών και αποφοίτων του κορυφαίου κολεγίου τέχνης και design δίνοντας την ευκαιρία στους νέους δημιουργούς να επικοινωνήσουν -μέσα από τη δουλειά τους- μ' ένα εξ ορισμού φιλότεχνο κοινό, τους σινεφίλ.

Η συνεργασία ξεκίνησε την Πέμπτη 18/11 με την έκθεση φωτογραφίας «Φωτο-πρεμιέρες». Πρόκειται για παρουσιάσεις βασισμένες στις διπλωματικές εργασίες, αποφοίτων του προγράμματος Bachelor of Arts (Hons) Degree in Photography. Οι νέοι φωτογράφοι εκφράζουν τη δημιουργικότητά τους μέσα από επινοημένες πραγματικότητες, φωτογραφικές αφηγήσεις, καταγραφές και projects, χρησιμοποιώντας εντελώς διαφορετικούς τρόπους ο καθένας και μια μεγάλη γκάμα φωτογραφικής έκφρασης, που ξεκινά από την Κιρλιανή φωτογραφία και φτάνει ως τις σύγχρονες τεχνικές. Ο κάθε απόφοιτος, μέσα από τη φωτογραφική του ματιά, αποτυπώνει τις σκέψεις και τον προβληματισμό του για το σήμερα. Έτσι, διηγείται τη δική του ιστορία και κάνει «πρεμιέρα» στον εικαστικό και καλλιτεχνικό χώρο.

Συμμετέχουν: Κωνσταντίνος Αλμαλής, Βαγγέλης Αποστόλου, Σοφία–Μελίνα Βαρβαρέζου, Βαγγέλης Γεραλέξης, Εύη Ζουπάνου, Γιάννης Λιοντής, Κωνσταντίνος Λυγερός, Γιάννης Μιχαλάς, Νίνα Σαββίδη, Μαρία Φουρουντζοπούλου, Ιωάννα Χαρακτινού.

Την έκθεση επιμελήθηκε η καθηγήτρια του ΑΚΤΟ, Μαρία Πασχαλίδου (Εικαστικός - Φωτογράφος).