Διαφορετικοί κόσμοι

δρόμος, τοίχος, αυτοκίνητο
· Εκθέσεις · Αθήνα // Δημοσίευση: 07 Δεκ 2010

έκθεση ζωγραφικής, γλυπτικής και φωτογραφίας στο χώρο τέχνης Pro-art

Ο χώρος τέχνης Pro-art, Καλλιδρομίου 30, εγκαινιάζει την Παρασκευή 3 Δεκεμβρίου 2010 , ώρα 6 – 9 μμ την έκθεση ζωγραφικής, γλυπτικής και φωτογραφίας «Διαφορετικοί κόσμοι».

Στην έκθεση συμμετέχουν 7 καλλιτέχνες που προέρχονται από διαφορετικές χώρες και πολιτισμικό υπόβαθρο, εκφράζονται δε με διαφορετικά εικαστικά μέσα.

Κοινός τόπος η ανθρώπινη ανάγκη για επικοινωνία με όχημα την τέχνη και ο σεβασμός στη διαφορετικότητα.

Η έκθεση παρουσιάζει
- Ζωγραφικά έργα της M.A.Alpana (Βερολίνο), που ακροβατεί ανάμεσα σε δύο πολιτισμούς, Ανατολής και Δύσης, άλλοτε με αγωνία και άλλοτε με χιούμορ.
- Πίνακες και φωτογραφίες της Αγγελικής Αρβανίτη (Παρίσι), που αποτυπώνει εύστοχα τόσο στον καμβά όσο και με τον φωτογραφικό φακό, την ατμόσφαιρα εικόνων του κόσμου.
- Γλυπτά σε ξύλο με βελούδινη υφή της Ada Hauser-Koller (Ελβετία). Η καλλιτέχνης διερευνά την δύναμη της γυναικείας φύσης αναφορικά με διάφορους πολιτισμούς και με σύγχρονα μέσα συνδέει αρμονικά το παρελθόν με το παρόν.
- Ζωγραφικά έργα της Sandra Lange (Βερολίνο), που δημιουργούν την αίσθηση του χώρου με έντονο δυναμισμό στο χρώμα και στη φόρμα.
- Πίνακες της Μαντώς Παπαιωάννου (Αθήνα), όπου ο χώρος και ο χρόνος συναντώνται σε μία φευγαλέα εικόνα, δημιουργώντας υπαινικτικούς τρόπους αναζήτησης της μορφής.
- Καινούργια ζωγραφική δουλειά του Γιώργου Σαλταφέρου (Αθήνα), όπου η ανθρώπινη μορφή υπεισέρχεται στα ιδιότυπα τοπία και συμμετέχει στο παιχνίδι της σκιάς με το φώς.
- Φωτογραφίες του Mirko Tzotschew (Βερολίνο), για πρώτη φορά στην Αθήνα. Ο καλλιτέχνης παρουσιάζει έργα από την γνωστή σειρά t-scape,που δείχνουν «αυτό που δεν μπορούμε να δούμε» και εκφράζουν το «συμβάν» ως μία μορφή αφαίρεσης.