Παιδί, φτώχεια και κοινωνικός αποκλεισμός

λογότυπο
· Διαγωνισμοί · Ελληνικοί · *Διαδίκτυο // Δημοσίευση: 15 Δεκ 2010

πανελλήνιος Online Διαγωνισμός Φωτογραφίας

Θέλεις να χρησιμοποιήσεις την τέχνη για να αναδείξεις το φαινόμενο φτώχειας και κοινωνικού αποκλεισμού που βιώνει ένα παιδί; Τότε σε χρειαζόμαστε!

Αν σε ενδιαφέρουν τα τρέχοντα κοινωνικά ζητήματα, αν είσαι ενήμερος για τον αγώνα για την καταπολέμηση του κοινωνικού αποκλεισμού των παιδιών και είσαι έτοιμος για μια ανθρώπινη περιπέτεια, αυτός ο διαγωνισμός απευθύνεται σε εσένα! Λάβε μέρος στο διαδικτυακό διαγωνισμό φωτογραφίας με θέμα «Παιδί, φτώχεια και κοινωνικός αποκλεισμός»! Μην περιμένεις!

Η τελική ημερομηνία υποβολής αιτήσεων είναι η 28η Δεκεμβρίου 2010.

Περί τίνος πρόκειται;
Ο Πανελλήνιος διαδικτυακός διαγωνισμός φωτογραφίας με θέμα: «Παιδί, φτώχεια και κοινωνικός αποκλεισμός» αποτελεί μια βασική δραστηριότητα ευαισθητοποίησης του κοινού, στα πλαίσια της παρέμβασης «Τοπικές Λέσχες Κοινωνικής Ένταξης στο Δήμο Ιεράπετρας, του προγράμματος: «Ευρωπαϊκό Έτος για την Καταπολέμηση της Φτώχειας και του Κοινωνικού Αποκλεισμού (2010)».

Γιατί;
Η Τέχνη δεν μπορεί να εξαλείψει τη φτώχεια μπορεί ωστόσο να αναδείξει πτυχές της, αθέατες, ασυνείδητες, απρόσεκτες στο ευρύ κοινό. Η ζωή υπό επισφαλείς συνθήκες διαβίωσης ωθεί τους ανθρώπους να επικεντρώνονται στις βασικές τους ανάγκες και να χάνουν το ενδιαφέρον τους για τους συνανθρώπους τους. Όταν όμως το άτομο και κυρίως ένα παιδί, ζει αποκλεισμένο, περιθωριοποιείται ασυναίσθητα, συγκλονίζεται ασυνείδητα.

Σε ποιους απευθύνεται;
Σε όλους ανεξαιρέτως πολίτες και κατοίκους της Ελλάδας. Ιδιαίτερη έμφαση θα δοθεί στην συμμετοχή παιδιών Γυμνασίου, Λυκείου και Φοιτητές.

Καλλιτεχνική επιτροπή θα επιλέξει τις καλύτερες φωτογραφίες οι οποίες και θα παρουσιαστούν αρχικά διαδικτυακά και ακολούθως σε οργανωμένη έκθεση στις πολιτιστικές εκδηλώσεις του καλοκαιριού (Κύρβεια 2011). Αντίγραφα των φωτογραφιών που θα επιλεγούν θα κοσμήσουν την κεντρική Αίθουσα Πολιτιστικών εκδηλώσεων του Δήμου Ιεράπετρας: Συνεδριακή Αίθουσα «Μελίνα Μερκούρη».

Πώς;

  • Μπορείτε να λάβετε μέρος στον διαγωνισμό φωτογραφίας με 1 φωτογραφία.
  • Το θέμα της φωτογραφίας περιγράφεται στη σελίδα Θέμα.
  • Η φωτογραφία πρέπει να πληρεί τις προδιαγραφές που περιγράφονται στα κριτήρια στη σελίδα Κανόνες.
  • Συμπληρώνετε τη φόρμα υποβολής και αποδέχεστε τους όρους συμμετοχής στη σελίδα Υποβολή Φωτογραφιών (Βήμα 1ο).
  • Αφού ολοκληρώσετε το Βήμα 1ο, αυτόματα θα οδηγηθείτε στο Βήμα 2ο, όπου με αναλυτικές οδηγίες θα αποστείλετε τη φωτογραφία με όλα τα απαιτούμενα στοιχεία μέσω email.

Μετά τη λήξη του διαγωνισμού θα μπορείτε να δείτε όλες τις φωτογραφίες (οι οποίες πληρούν τα κριτήρια επιλογής) στη σελίδα έκθεση φωτογραφιών. Όλες οι φωτογραφίες θα φέρουν την υπογραφή του δημιουργού τους. Οι φωτογραφίες που θα βραβευτούν από την Επιτροπή θα λάβουν αντίστοιχα βραβεία.

  • 1ο Βραβείο: Φωτογραφική Μηχανή SLR
  • 2ο Βραβείο: Φωτογραφική Μηχανή Compact
  • 3ο Βραβείο: Ψηφιακή Κορνίζα