Πανελλήνιοι Διαγωνισμοί Φωτογραφίας 2010

λογότυπο φορέα
· Διαγωνισμοί · Ελληνικοί · Αθήνα // Δημοσίευση: 05 Απρ 2010

από την Ελληνική Φωτογραφική Εταιρεία (ΕΦΕ)

Η Ελληνική Φωτογραφική Εταιρεία (ΕΦΕ) προσκαλεί όλους τους φίλους της Φωτογραφίας να συμμετάσχουν στους Πανελλήνιους Διαγωνισμούς Φωτογραφίας. Τα θέματα αυτή τη φορά είναι άκρως ελκυστικά για κάθε φωτογράφο.

Προσοχή όμως ! Οι φωτογραφίες θα πρέπει να υποβάλλονται για πρώτη φορά σε διαγωνισμό και οι διαστάσεις της μικρής πλευράς θα πρέπει να είναι υποχρεωτικά 30 εκ. ενώ της μεγάλης πλευράς θα μπορούν να είναι από 30 έως 45 εκ. Στην κατηγορία της Προβαλλόμενης Εικόνας & Διαφάνειας, όλες οι ψηφιακές εικόνες θα πρέπει να έχουν συγκεκριμένες διαστάσεις που ορίζονται σε 30 Χ 45 εκ. Εάν οι εικόνες δεν έχουν αυτές τις διαστάσεις, πρέπει να προστεθεί λευκό φόντο για να καλυφθεί η συγκεκριμένη διάσταση.

Δικαίωμα συμμετοχής έχουν όλοι οι φίλοι της Φωτογραφίας,  ερασιτέχνες ή επαγγελματίες, που ζουν στη χώρα μας, ανεξαρτήτως ηλικίας αλλά και όλοι οι Έλληνες, που ζουν μόνιμα στο εξωτερικό.

Καταληκτική ημερομηνία του διαγωνισμού είναι η Πέμπτη 20 Μαΐου 2010.

Τα θέματα των Πανελλήνιων Διαγωνισμών Φωτογραφίας 2010 της Ε.Φ.Ε. είναι :
Για τον 43ο Διαγωνισμό Ασπρόμαυρης Φωτογραφίας «Πορτραίτο» και «Τοπίο»
Για τον 42ο Διαγωνισμό Έγχρωμης Φωτογραφίας «Πορτραίτο» και «Τοπίο»
Για τον 38ο Διαγωνισμό Προβαλλόμενης Εικόνας & Διαφάνειας «Ελεύθερο»

Το δικαίωμα συμμετοχής ορίζεται: για μία (1) κατηγορία στα 15 €, για δύο (2) κατηγορίες στα 20 € και για τρεις (3) κατηγορίες στα 25 €. Για τα μέλη της Ε.Φ.Ε. που έχουν καταβάλει ολόκληρη τη συνδρομή του 2010  τα αντίστοιχα ποσά είναι:  για μία (1) κατηγορία στα 10 €, για δύο (2) κατηγορίες στα 15 € και για τρεις (3) κατηγορίες στα 20 €

Όσοι συμμετέχοντες επιθυμούν να τους επιστραφούν ταχυδρομικά οι φωτογραφίες τους, μετά το πέρας του διαγωνισμού, θα πρέπει να καταβάλλουν επιπλέον και το ποσό: Α) των 5 €, για τα έξοδα αποστολής εντός Ελλάδος, Β) 10 € για Κύπρο και λοιπές χώρες Ευρωπαϊκής Ένωσης και Γ) 15 € για Αμερικανική Ήπειρο, Ασία, Αφρική κ.λ.π.

Οι κριτές των συμμετοχών ανά κατηγορία διαγωνισμού θα είναι:
1. Κατηγορία Ασπρόμαυρης:  Σ.Ευσταθιάδης, Α.Ζαχαράτος, Φ.Καζάζης, Α.Κοντογεώργης, Ι.Παπουτσάκης.
2. Κατηγορία Έγχρωμης:  Σ.Ιατρόπουλος, Α.Κοντογεώργης, Ι.Παπουτσάκης, Η.Σακαλάκ, Δ.Τουσίμης.
3. Κατηγορία Προβαλλόμενης:  Χ.Ακριβιάδης, Χ.Ζαχοπούλου, Ι.Λυκούρης, Η.Σακαλάκ, Δ.Τουσίμης.

Περισσότερες πληροφορίες για τους αναλυτικούς όρους και το δελτίο συμμετοχής μπορείτε να βρείτε εδώ
http://www.efe.com.gr/documents/diagonismoi_2010.pdf