Φωτογραφίζοντας την εργασία

Φωτογραφίζοντας την εργασία
· Διαγωνισμοί · Εκθέσεις · Ελληνικοί · Θεσσαλονίκη // Δημοσίευση: 03 Οκτ 2011

έκθεση - διαγωνισμός φωτογραφίας στα πλαίσια του 2ο Forum Εργασίας ΟΑΕΔ Οκτώβριος 2011

Έκθεση Φωτογραφίας διοργανώνει ο ΟΑΕΔ στο πλαίσιο του 2ου διήμερου Forum Εργασίας στις 22-23 Οκτωβρίου 2011 στη Θεσσαλονίκη με θέμα «Φωτογραφίζοντας την εργασία», με την ευγενική συμμετοχή του Μουσείου Μπενάκη.

Οι θιασώτες της φωτογραφικής τέχνης, ερασιτέχνες και επαγγελματίες, έχουν τη δυνατότητα να συμμετέχουν, αποστέλλοντας στη Διοίκηση του Οργανισμού από 22/09/2011 έως 19/10/2011 φάκελο συμμετοχής που θα περιλαμβάνει:

 1. Υπεύθυνη δήλωση, όπου θα αναφέρεται ότι:
  - τα πνευματικά δικαιώματα του έργου παραχωρούνται στον Οργανισμό,
  - οι συμμετέχοντες διαγωνιζόμενοι δηλώνουν, αναγνωρίζουν και εγγυώνται ότι οι φωτογραφίες που υποβάλλουν είναι πρωτότυπα έργα των ιδίων, ότι δεν θίγουν τα δικαιώματα δημιουργού, τα εμπορικά σήματα, τα ηθικά δικαιώματα, τα δικαιώματα περί τρίτου ατόμου ή οντότητας και
  - ότι κανένας τρίτος δεν έχει δικαίωμα, τίτλο, αξίωση ή συμφέρον επί της φωτογραφίας.
 2. Μια δική τους φωτογραφία, σχετική με το παραπάνω θέμα, σε έγχρωμη ή ασπρόμαυρη μορφή, διαστάσεων 30x40 cm, εκτυπωμένη σε K-mount. Στο πλαίσιο θα αναγράφεται το όνομα του καλλιτέχνη, ο τίτλος του έργου καθώς και η ένδειξη 2ο Forum Εργασίας ΟΑΕΔ Οκτώβριος 2011.
  Η φωτογραφία δεν πρέπει να περιέχει άσεμνο, προκλητικό, προσβλητικό, σεξουαλικό ή καθ’ οιονδήποτε άλλον τρόπο απαράδεκτο ή ακατάλληλο περιεχόμενο.

Η φωτογραφία πρέπει να είναι στο σύνολό της ενιαίο έργο προερχόμενο από πρωτότυπο υλικό που έχει φωτογραφίσει ο ίδιος ο συμμετέχων.

Οι φάκελοι συμμετοχής δεν επιστρέφονται.

Στο πλαίσιο της ευγενικής προσφοράς από την πλευρά των συμμετεχόντων, τα έργα τους θα προσφερθούν για να κοσμήσουν κτηριακές εγκαταστάσεις του Οργανισμού.

Η έκθεση θα ολοκληρωθεί με βράβευση τριών (3) από τις φωτογραφίες που θα εκτίθενται.

Ειδικότερες πληροφορίες σχετικά με τη διαδικασία αξιολόγησης των φωτογραφιών και τα έπαθλα που θα απονεμηθούν θα περιλαμβάνονται σε επόμενη ανακοίνωση.


Περισσότερα για το Forum Εργασίας ΟΑΕΔ

Μετά την επιτυχημένη διεξαγωγή του πρώτου Forum Εργασίας τον Μάιο του 2011 και με γνώμονα την εξωστρέφεια και την κοινωνική ευθύνη, ο ΟΑΕΔ προχωρά στη διοργάνωση του 2ου Forum Εργασίας στις 22-23 Οκτωβρίου 2011, αυτή τη φορά στη Θεσσαλονίκη, στον εκθεσιακό χώρο του Βελλίδειου Συνεδριακού Κέντρου της HELEXPO.

Στο πλαίσιο της διοργάνωσης αυτής θα λάβουν χώρα τα εξής δρώμενα:

 • Έκθεση - Διαγωνισμός Φωτογραφίας, όπου θα συμμετέχουν νέοι δημιουργοί, θιασώτες της φωτογραφικής τέχνης, επαγγελματίες ή ερασιτέχνες. Η εκδήλωση θα αποτελέσει ένα από τα σπουδαιότερα δρώμενα της συμπρωτεύουσα για το χειμώνα και θα προσελκύσει μεγάλο αριθμό επισκεπτών,
 • Ευκαιρίες Καριέρας, που θα εξασφαλίσουν στις συμμετέχουσες επιχειρήσεις τη δυνατότητα να έρθουν σε άμεση επαφή με αξιόλογο ανθρώπινο δυναμικό διαφόρων ειδικοτήτων και χαρακτηριστικών. Μέσα από διαδραστικές ενέργειες και σύγχρονες μεθόδους συνεργασίας (workshops) αλλά και με την αξιοποίηση των δυνατοτήτων που προσφέρει το διαδίκτυο (internet, facebook, επαγγελματική δικτύωση), οι Ευκαιρίες Καριέρας στοχεύουν στη θωράκιση των αναζητούντων εργασία με την απαραίτητη γνώση για τη διεκδίκηση απασχόλησης,
 • Συμβουλευτική Επιχειρηματικότητας και από στελέχη κορυφαίων επιχειρήσεων στον τομέα δραστηριότητάς τους,
 • Συζήτηση σε πάνελ αποτελούμενο από διευθυντές ανθρώπινου δυναμικού μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων. Οι ομιλητές θα είναι στη διάθεση του κοινού για να θέσουν απαντήσεις στα ερωτήματα που θα τους υποβληθούν,
 • Ζωντανή Παρουσίαση επί σκηνής μουσικών δημιουργιών από νέα μουσικά σχήματα, καθ’ όλη τη διάρκεια του διήμερου Forum Εργασίας, με θεατές ένα ευρύ κοινό όλων των ηλικιών. Προσκεκλημένοι θα είναι μουσικοί παραγωγοί και προσωπικότητες από τον χώρο της μουσικής, προκειμένου να παρακολουθήσουν και να στηρίξουν τους νέους μουσικούς και ερμηνευτές που διαθέτουν προοπτικές για μουσική επαγγελματική σταδιοδρομία.