Σεμινάρια φωτογραφίας από την Ελληνική Φωτογραφική Εταιρεία

Λογότυπο Φορέα
· Μαθήματα - Σεμινάρια · Αθήνα · Αμπελόκηποι // Δημοσίευση: 24 Mar 2012

σεμινάρια φωτογραφίας για την περίοδο Απρίλιος - Ιούνιος 2012

Η Ελληνική Φωτογραφική Εταιρεία, είναι το παλαιότερο φωτογραφικό σωματείο, [έτος ιδρύσεως 1952] και σχεδόν από το ξεκίνημά της, διοργανώνει στον χώρο της σεμινάρια φωτογραφίας που απευθύνονται τόσο σε αρχάριους, όσο και σε προχωρημένους.

Οι εγγραφές για τον Εαρινό κύκλο μαθημάτων ξεκινάνε στις 2 Απριλίου 2012, είναι διάρκειας 30 ωρών και διεξάγεται κάθε Δευτέρα 7:30-9:30.

Οι εγγραφές έχουν ξεκινήσει και έχουν καταληκτική ημερομηνία τις 30 Μαρτίου 2012.
Στο σεμινάριο διδάσκονται η τεχνική τόσο της αναλογικής , όσο και της ψηφιακής, [ασπρόμαυρης και έγχρωμης] φωτογραφίας :μέρη μηχανών, ταχύτητες- διαφράγματα, φακοί, φωτισμός-φωτομέτρηση, η θερμοκρασία του φωτός, φίλτρα, η αισθητική του χρώματος, φωτογραφία Στούντιο, επεξεργασία εικόνας στο Photoshop, σύνθεση εικόνας και οπτική αντίληψη, ιστορία της τέχνης της φωτογραφίας, θεωρητική προσέγγιση και ανάλυση του έργου μεγάλων φωτογράφων τόσο του παρελθόντος όσο και του παρόντος, καθώς και μια προσπάθεια κατανόησης του τι θεωρείται σήμερα σύγχρονη καλλιτεχνική φωτογραφία. Στο σεμινάριο διδάσκουν κατά περίπτωση ανάλογα με την ειδίκευσή τους καθηγητές και απόφοιτοι των ΤΕΙ φωτογραφίας, καθώς και καταξιωμένοι φωτογράφοι.

Το κόστος του σεμιναρίου είναι 200 ευρώ, για τους φοιτητές 150. Στο τέλος του σεμιναρίου δίνονται βεβαιώσεις παρακολούθησης και την επόμενη χρονιά γίνεται έκθεση στον χώρο της Ε.Φ.Ε με τα έργα των μαθητών.

Για περισσότερες πληροφορίες στη γραμματεία της ΕΦΕ (τηλ. 2108228131) και στον Δημήτρη Μαστοράκο υπεύθυνο σεμιναρίων ( 6938387360 -dastrios@yahoo.gr )