διαλέξεις από τον Κωνσταντίνο Αγγέλου στην Θήβα
Ο Σύλλογος Φωτογραφίας & Καλλιτεχνικής Έκφρασης Θήβας «Ελείτροχος», διοργανώνει μέσα στον Μάιο δύο διαλέξεις με εισηγητή το Κωνσταντίνο Αγγέλου, που θα πραγματοποιηθούν η πρώτη την Τετάρτη 2 Μαΐου 2012 με θέμα «Η Τέχνη στην καθημερινή ζωή» και η δεύτερη την Τετάρτη 9 Μαΐου 2012 με θέμα «Η Τέχνη στην κοινωνία του 20ου αιώνα».
Η Αισθητική εμβάλλει και συνοψίζεται στις επιλογές της καθημερινότητας. Σήμερα βιώνουμε τα αποτελέσματα της υποβάθμισης της Tέχνης και της Aισθητικής με την αντίστοιχη υποβάθμιση της πράξης και του περιβάλλοντος.
Τα συστήματα της τέχνης και της αισθητικής, όχι μόνο καθορίζουν την ποιότητα της ζωής μας αλλά επηρεάζουν την ίδια την αντίληψη μας για τον κόσμο και τον εαυτό μας. Το γεγονός αυτό κάνει τα διάφορα κέντρα εξουσίας να την χρησιμοποιούν σαν πανίσχυρο όπλο ύπουλης προπαγάνδας.
Γι αυτό και η καλλιέργεια της τέχνης πραγματοποιείται ταυτόχρονα με την ανάπτυξη της αντίληψης και της φαντασίας και πάει παράλληλα με την κατανόηση όχι μόνο των καλλιτεχνικών προϊόντων αλλά και των πάμπολλων συν δηλώσεων, πράξεων και μηνυμάτων σε ένα κοινωνικό περιβάλλον.
Κωνσταντίνος Αγγέλου
Ο Κωνσταντίνος Αγγέλου γεννιέται το 1973. Σπουδάζει ζωγραφική, γλυπτική και ψηφιακές τέχνες.
Το 2003 αποφοιτεί πρώτος από την Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών Αθήνας και λαμβάνει τιμητική υποτροφία.
Από το 2002 μέχρι το 2005 θα εργαστεί στο υπουργείο πολιτισμού ως υπεύθυνος παραγωγής προϊόντων σε αρχαιολογικά μουσεία.
Το 2006 ιδρύει το «Ανεξάρτητο Δίκτυο καλλιτεχνών» και εκθέτει σε Ελλάδα και Εξωτερικό (Συρία, Ιταλία, Βέλγιο, Γαλλία και αλλού) ενώ παράλληλα ιδρύει την πολιτιστική επιχείρηση “artooth”.
Το 2007 νικάει σε πανευρωπαϊκό διαγωνισμό για ένα έργο – εγκατάσταση υψηλής τεχνολογίας στις πολιτιστικές πρωτεύουσες της Ευρώπης Sibiu και Λουξεμβούργο με το τηλεπικοινωνιακό του έργο «Miorita, Melusina και η Σφίγγα» .
To 2010 συνδιοργανώνει το «Ανεξάρτητο Πολιτιστικό Δίκτυο Πόλεων» και ιδρύει στην πόλη μας την πολιτιστική ομάδα «Ξυπνητήρι». Επιλεγμένα έργα του βρίσκονται σε ιδιωτικές συλλογές, χώρους και μουσεία μεταξύ των οποίων το αεροδρόμιο Ελευθέριος και η ψηφιακή εγκατάσταση στον σταθμό του μετρό στα Κάτω Πατήσια.