Έξω απ' το χορό

αφίσα έκθεσης
· Εκθέσεις · Μεσολόγγι // Δημοσίευση: 30 Μάιος 2012

έκθεση στα πλαίσια του 1ου Φεστιβάλ Φωτογραφίας από τη Φωτογραφική Λέσχη Μεσολογγίου

Η Φωτογραφική Λέσχη Μεσολογγίου (Φωτο.Λε.Με) στα πλαίσια του 1ου Φεστιβάλ Φωτογραφίας που θα πραγματοποιηθεί στην πόλη του Μεσολογγίου από 1 έως 10 Ιουνίου 2012, παρουσιάζει την έκθεση φωτογραφίας του Φωτογραφικού Εργαστηρίου του Δήμου Κοζάνης «Φωτοδίοδος», με τίτλο: «Έξω απ' το χορό».

Η έκθεση αυτή παρουσιάζει εικόνες σημαντικές για τους φωτογράφους που συλλαμβάνονται όχι μόνο στο δυναμικό κέντρο του γεγονότος, αλλά και σε παράπλευρα μέρη αυτού. Η αποκριά αποτελεί αφορμή για τη ζητούμενη μεταμόρφωση των πραγμάτων και όχι την απλή αποτύπωσή τους. Ευελπιστεί δηλαδή η έκθεση αυτή στο μεγαλύτερο μέρος της να παρουσιάσει εικόνες που δύσκολα αποκαλύπτονται στο γυμνό μάτι, χρησιμοποιώντας δημιουργικά την κίνηση ή την στατικότητα του θέματος. Οι φωτογράφοι παρουσιάζουν μια νέα φωτογραφική πρόταση, σαν μια άλλη προσέγγιση της αποκριάς, όπως την αντιλαμβάνονται οι ίδιοι «έξω από το χορό».

Στην έκθεση συμμετέχουν:
Βρεττάκος Αλέξανδρος
Γιαννόπουλος Δημήτριος
Δημητριάδη Αναστασία
Καρυπίδου Νατάσα
Λατσκούλης Κωνσταντίνος
Μπούνταλη Κατερίνα
Νάνος Βασίλης
Παπακωνσταντίνου Δημήτριος
Πλιάτσαρη Ελένη
Ραντσίδης Ιωάννης
Τσατσιάδης Ευριπίδης

YouTube

Παράλληλα, κατά το ίδιο χρονικό διάστημα, η Φωτογραφική Λέσχη Μεσολογγίου παρουσιάζει, επίσης στους χώρους του Μουσείου, μια έκθεση φωτογραφικών μηχανών, ιδιοκτησίας των μελών της, χρονολογούμενων από το 1900 - 1980.