Δρόμοι: Δρόμοι της ζωής – Δρόμοι που φεύγουν

φωτογραφία έκθεσης
· Εκθέσεις · Καλό Νερό // Δημοσίευση: 04 Αυγ 2012

ομαδική έκθεση φωτογραφίας και λογοτεχνικών κειμένων στο Lobby του Ξενοδοχείου Messina Mare

Εγκαινιάζεται το Σάββατο 4 Αυγούστου 2012 και ώρα 18:30, μία άκρως πρωτότυπη ομαδική έκθεση φωτογραφίας και λογοτεχνικών κειμένων.

Η έκθεση έχει τίτλο: «Δρόμοι: Δρόμοι της ζωής – Δρόμοι που φεύγουν» και είναι μία ανοικτή έκθεση, μία έκθεση η οποία ταξιδεύει από τόπο σε τόπο, μία έκθεση που σε κάθε της σταθμό εμπλουτίζεται με νέο υλικό από φωτογράφους της περιοχής, (μέχρι στιγμής συμμετέχουν 56 δημιουργοί, από τους καλλίτερους) υλικό το οποίο την εμπλουτίζει, την κάνει πιο μεγάλη, πιο σύνθετη.

Πρόκειται για μία έκθεση στην οποία οι φωτογράφοι διαπραγματεύονται το θέμα «ΔΡΟΜΟΣ» με πολλές και διαφορετικές εννοιακές, πραγματιστικές και φωτογραφικές ματιές, με διαφορετικούς τρόπους ανάλυσης και προσέγγισης, με διαφορετική τοποθέτηση και φιλοσοφία ο καθένας απέναντι στο κοινό θέμα. Με συμπληρωματική άποψη ο ένας του άλλου, καταδεικνύουν το πόσο ευρύ μπορεί να είναι το κάθε θέμα στην τέχνη. Ανάμεσα στα φωτογραφικά έργα βρίσκονται και τα λογοτεχνικά, τα έργα των συγγραφέων, τυπωμένα το ίδιο μεγάλα σα φωτογραφίες, να συμπληρώνουν το πάζλ και να δίνουν μία ξεχωριστή φόρμα στην έκθεση.

Η έκθεση «Δρόμοι: Δρόμοι της ζωής – Δρόμοι που φεύγουν» είναι μία εγκατάσταση, όπου λογοτεχνία, ποίηση και δημιουργική καλλιτεχνική φωτογραφία, συστρατεύονται, διεκδικώντας να βάλουν το θεατή τους, μέσω της ανάγνωση και θέασης λέξεων και εικόνων, σε ένα περιβάλλον περισυλλογής για την έννοια δρόμος.

Η έκθεση, είναι μία παραγωγή του Φωτογραφικού Κέντρο Θεσσαλονίκης, και κατά το πρόσφατο παρελθόν, έχει παρουσιασθεί στο παλαιό Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης - Γενί Τζαμί , στις Πηγές Καλλιθέας στη Ρόδο και στην Αίθουσα Εκθέσεων του Πολιτιστικού Κέντρου Δήμου Λευκάδας.

Στην έκθεση συμμετέχουν οι:
Μάνος Αναστασιάδης, Γιάννης Γιαννάς, Μίλτον Λουίζ, Μιχάλης Βομβύλας, Αλέξανδρος Λουιζίδης, Άγις Παπαθανασίου, Αθηνά Παπαδάκη, Αργύρης Λιαπόπουλος, Βαγγέλης Αυδίκος, Βασίλης Καρκατσέλης, Γεωργία Κουρκουνάκη, Γιάννης Παπαδόπουλος, Γιάννης Χολογκούνης, Γιώργος Καμπάνης, Γιώργος Α.Παναγιώτου, Δημήτρης Γκιώνης, Δημήτρης Κουματζιάς, Δημήτρης Προκοπίου, Ευθύμης Μουρατίδης, Θανάσης Μπαξόπουλος, Θανάσης Ράπτης, Θανάσης Χειμωνάς, Καίτη Παπαναούμ, Κάρολος Τσίζεκ, Κυριάκος Χαραμπίδης, Κώστας Ακρίβος, Κώστας Λούστας, Κώστας Κωσταβάρας, Κωστής Τζερμιάς, Κώστας Κίτσος, Λάμπρος Φάτσης, Μάγδα Τσιρογιάννη, Μάνος Κοντολέων, Μαρία Λαγδού, Μαρίνα Βαρουτά, Μαρίνη Σκλήρη, Μάριος Εμμανουηλίδης, Μενέλαος Μελετζής, Μίλτος Φραγκόπουλος, Μιχαήλ Μήτρας, Νάκης Σκορδίλης, Νέλλη Ανδρικοπούλου, Νένη Ευθυμιάδη, Νίκη Αναστασέα, Νίκος Λεβέντης, Νίκος Χουρδάκης, Νίκος Παιζάνης, Ντίνος Σιώτης, Πάτρα Βασιλείου, Πέτρος Κοτζαμπάσης, Σάκης Σερέφας, Χάρης Πλουμίδης, Χριστινα Παπαφράγκου, Αναστασία Βασιλειάδου, Αχιλλέας Τρανουλίδης και ο Μιχάλης Τοανόγλου.

ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
Η ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΉ ΟΜΑΔΑ ΤΡΙΑΝΔΡΙΑΣ, η ομάδα που βρίσκεται πίσω, ίδρυσε και υποστηρίζει το Φωτογραφικό Κέντρο Θεσσαλονίκης, ιδρύθηκε το 1984 στην Πάνω Πόλη της Θεσσαλονίκης και από τότε συνεχίζει σταθερά υπέρ της δημιουργικής φωτογραφίας. Το σχήμα, ευέλικτο αρκετά για να μπορεί να εξελίσσεται, πήρε πολλές μορφές στη μακροχρόνια πορεία του, και ίσως γι αυτό να κατάφερε να συνεχίζει τη δυναμική του παρέμβαση στα της καλλιτεχνικής φωτογραφίας.
Με στόχο την ταυτόχρονη δημιουργία κοινού και δημιουργών, εργάζεται όλο το χρόνο, παντού όπου χρειαστεί.
Διδάσκοντας τη φωτογραφία σαν τέχνη και μέσον έκφρασης με δεκάδες εκθέσεις, προβολές, ομιλίες, παντός τύπου παρεμβάσεις και φυσικά, προσκλήσεις δημιουργών στη Θεσσαλονίκη (από Ελλάδα και εξωτερικό), φέρνει τη σύγχρονη δημιουργική φωτογραφία στο επίκεντρο του προβληματισμού των φωτογράφων και των κάθε είδους φίλων της φωτογραφίας.
Για τη διεθνή δράση του και για τις ανάγκες προώθησης της ελληνικής φωτογραφίας στο εξωτερικό είναι μέλος στην Ένωση Ευρωπαϊκών (μη κρατικών) Φεστιβάλ Φωτογραφίας.
Το εκθεσιακό του πρόγραμμα στην παρούσα φάση διατρέχουν οι παρακάτω άξονες.
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΝΕΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΟΙ
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΠΑΡΑΓΩΓΕΣ ΚΑΙ ΠΕΡΙΟΔΕΙΕΣ ΕΚΘΕΣΕΩΝ
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΒΑΛΚΑΝΙΚΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ (ASPECTS OF BALKAN PHOTOG.)
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΑΘΗΤΙΚΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ – Η ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ