διαγωνισμός φωτογραφίας για νέους ηλικίας 15-25 ετών
Κάθε εικόνα λέει μια ιστορία και μια εικόνα αντιστοιχεί σε χίλιες λέξεις. Εμπνευσμένος από το Ευρωπαϊκό Έτος 2010 αυτός ο διαγωνισμός φωτογραφίας καλεί τους νέους ηλικίας 15-25 ετών να εκφράσουν σε μια εικόνα την άποψή τους σχετικά με το πώς βιώνουν οι ίδιοι την έννοια της φτώχειας και του κοινωνικού αποκλεισμού στις κοινωνίες όπου ζουν. Στόχος του διαγωνισμού είναι να δώσει φωνή στις ανησυχίες και τις ανάγκες των νέων που βιώνουν τη φτώχεια και τον κοινωνικό αποκλεισμό καθώς και να βοηθήσει στην κατάργηση των στερεοτύπων και του στιγματισμού. Δεν υπάρχουν περιορισμοί στη φαντασία και τη δημιουργικότητα, αφεθείτε ελεύθεροι να εξερευνήσετε την πιθανότητα επεξεργασίας, έκδοσης και σύνθεσης των φωτογραφιών σας. Η εικόνα μπορεί να είναι έγχρωμη ή ασπρόμαυρη.
Τα έργα θα υποβληθούν σε μια τριμελή κριτική επιτροπή, που θα αποτελείται από εκπροσώπους Προγραμμάτων της ΕΕ και η οποία θα καταλήξει στην επιλογή των 7 πρώτων φωτογραφιών. Οι εν λόγω φωτογραφίες θα ανακοινωθούν στο διαδίκτυο μέσω της Δικτυακής Πύλης της Γενικής Γραμματείας Νέας Γενιάς και του ιστότοπου του Ινστιτούτου Νεολαίας, όπου οι νέοι θα μπορούν να ψηφίζουν την καλύτερη (Online). Οι νικητήριες φωτογραφίες θα λάβουν δωρεάν την Ευρωπαϊκή Κάρτα Νέων και ένα ακόμη βραβείο θα δοθεί στους τρεις πρώτους φιναλίστ.
Η τελετή απονομής βραβείων θα λάβει χώρα στο Παράρτημα της Εθνικής Υπηρεσίας στη Θεσσαλονίκη όπου και θα πραγματοποιηθεί μια έκθεση, στην οποία θα εκτεθούν όλες οι συμμετοχές.
Οι φωτογραφίες πρέπει να αποσταλούν στον εθνικό συντονιστή το αργότερο μέχρι την Κυριακή 30 Μαΐου 2010: Eurodesk@neagenia.gr
Η ψηφοφορία για την ανάδειξη των πέντε νικητήριων φωτογραφιών θα διεξάγεται από 7 έως 20 Ιουνίου 2010.
Ο διαγωνισμός διοργανώνεται από την Εθνική Υπηρεσία Προγραμμάτων της ΕΕ Νέα Γενιά σε Δράση και Eurodesk και αποτελεί πρωτοβουλία του Προγράμματος Eurodesk, με την υποστήριξη του Ινστιτούτου Νεολαίας και της Γενικής Γραμματείας Νέας Γενιάς, στο πλαίσιο του Eυρωπαϊκού Έτους για την καταπολέμηση της φτώχειας και του κοινωνικού αποκλεισμού