Φωτογραφικές Συναντήσεις Κυθήρων 2013

αφίσα εκδήλωσης
· Υποβολές Έργων · Κύθηρα // Δημοσίευση: 26 Ιουν 2013

για δωδέκατη συνεχή χρονιά από την Πολιτιστική Εταιρεία Κυθήρων

Φέτος το φθινόπωρο, οι 12ες Φωτογραφικές Συναντήσεις Κυθήρων επιστρέφουν στη γενέτειρά τους, το όμορφο νοτιότερο νησί των Ιονίων Νήσων. Φωτογράφοι, μελετητές και εραστές της φωτογραφίας δίνουν ραντεβού στα Κύθηρα για την φιλικότερη φωτογραφική εκδήλωση της χρονιάς, που είναι συγχρόνως και η τελευταία εξόρμηση του καλοκαιριού. Παρά τις αντίξοες οικονομικές συνθήκες και την αδυναμία τακτικής οικονομικής στήριξης από κανένα επίσημο ελληνικό φορέα, μια μικρή χορηγία του Ιδρύματος Αρώνη (Aroney Trust) της Αυστραλίας καθιστά δυνατή τη διοργάνωση της φετινής εκδήλωσης από την Πολιτιστική Εταιρεία Κυθήρων. Καλλιτεχνικός διευθυντής, όπως πάντα, ο Γιάννης Σταθάτος.

Το πρόγραμμα των Συναντήσεων επεξεργάζεται ακόμα, συμπεριλαμβάνει όμως μεταξύ άλλων:

 • Το μοναδικό στη χώρα μας Επιστημονικό Συνέδριο για την Ιστορία της Ελληνικής Φωτογραφίας, καθιερωμένο forum για την παρουσίαση ανακοινώσεων και αποτελεσμάτων έρευνας γύρω από κάθε έκφανση της ελληνικής φωτογραφίας. Προτάσεις για πρωτότυπες διαλέξεις ή ανακοινώσεις είναι ευπρόσδεκτες στη διεύθυνση synedrio@photokythera.com.
   
 • Την τακτική Έκθεση Νέων Ελλήνων Φωτογράφων, που είναι ανοιχτή σε κάθε φωτογράφο κάτω των 35 που διαμένει μόνιμα στην Ελλάδα. Το θέμα είναι ελεύθερο. Οι ενδιαφερόμενοι παρακαλούνται να στείλουν CD με μέχρι 20 φωτογραφίες, διεύθυνση, τηλέφωνο, διεύθυνση email και οποιοδήποτε πρόσθετο πληροφοριακό υλικό θέλουν στις ΦΣΚ μέχρι τις 15 Αυγούστου το αργότερον (Φωτογραφικές Συναντήσεις, Χώρα, Κύθηρα 80100).
  Η τελική ημερομηνία παραλαβής συμμετοχών για την ομαδική έκθεση νέων παρατείνεται μέχρι τις 30 Αυγούστου.
   
 • Διήμερο workshop με τον Γιώργο Δεπόλλα κατά τη διάρκεια των Συναντήσεων. Λεπτομέρειες θα ανακοινωθούν αργότερα, είναι όμως βέβαιο πως η πρακτική εργασία θα συνοδεύεται από συχνά ριζοσπαστικό διάλογο και συζήτηση. Η προεγγραφή είναι απαραίτητη (workshops@photokythera.com).
   
 • Παρουσίαση της βιντεοπροβολής της Λίζης Καλλιγά «Στο σπίτι του Καβάφη», φόρος τιμής της Συναντήσεων προς στο Έτος Καβάφη.
   
 • Ατομική έκθεση φωτογραφιών της εικαστικού Βιργινίας Φιλιππούση, από τις σειρές Solarigrafias και Aquarium.
   
 • «Θύελλα», έκθεση φωτογραφιών του Καπετάν-Γιώργου Λευθέρη, Κυθήριου πλοιάρχου εμπορικού ναυτικού.

Όπως κάθε χρονιά, προβλέπονται ειδικά πακέτα για φοιτητές και νέους που συμπεριλαμβάνουν τέσσερις διανυκτερεύσεις στο Καψάλι καθώς και το ταξίδι από και προς Πειραιά (αναχώρηση Παρασκευή 27/9). Επειδή οι θέσεις είναι περιορισμένες, οι ενδιαφερόμενοι παρακαλούνται να επικοινωνήσουν εγκαίρως με την Όλγα Φωτεινάκη (27360-39130, 10 πμ–2.00 μμ).

Νέα και ανακοινώσεις σχετικά με τις Φωτογραφικές Συναντήσεις Κυθήρων μπορείτε να παρακολουθήσετε από το Facebook: https://www.facebook.com/KytheraPhotoEncounters.