Προορισμός Αμφίκλεια Παρνασσού

λογότυπο φορέα
· Διαγωνισμοί · Ελληνικοί · Αμφίκλεια // Δημοσίευση: 30 Μάιος 2010

διαγωνισμός φωτογραφίας από το Σύλλογο Τουριστικής Ανάπτυξης Αμφίκλειας Παρνασσού

Ο Σύλλογος Τουριστικής Ανάπτυξης Αμφίκλειας Παρνασσού, διοργανώνει διαγωνισμό φωτογραφίας με θέμα: "Προορισμός Αμφίκλεια Παρνασσού"

Στους πρόποδες του Παρνασσού και μόλις 17 χλμ. από τα χιονοδρομικά κέντρα Παρνασσού βρίσκεται η Αμφίκλεια, που με τα γύρω χωριά Μπράλλος, Παλαιοχώρι, Δρυμαία, και Ξυλικοί αποτελούν τον ομώνυμο Δήμο.

Είναι βέβαιο ότι μέχρι σήμερα δεν έχουν αναδειχθεί φωτογραφικά οι φυσικές ομορφιές της περιοχής, τα όμορφα πέτρινα παραδοσιακά κτίσματα, τα γραφικά δρομάκια, οι γειτονιές, αλλά και η ιστορία της περιοχής με τις πολύ αξιόλογες αρχαιότητες, το κάστρο της πόλης κ.α.

Ο Σύλλογος Τουριστικής Ανάπτυξης έχει ως στόχο να αναδείξει τις ομορφιές αυτές και μέσω των φωτογραφιών που θα συγκεντρώσει από τον διαγωνισμό που διοργανώνει, να δημιουργήσει έντυπα οδηγούς, φυλλάδια, λευκώματα, που θα διανέμονται δωρεάν, προκειμένου η Αμφίκλεια να γίνει πιο γνωστή, να προσελκύσει επισκέπτες και να δημιουργήσει περισσότερους φίλους.

Γενικοί όροι διαγωνισμού
Προσκαλούνται να έρθουν στο Δήμο μας όλοι όσοι αγαπούν τη φωτογραφία ανεξαρτήτως ηλικίας, να περιπλανηθούν στην Αμφίκλεια και τα χωριά του Δήμου μας και να αναδείξουν τις ωραίες εικόνες της περιοχής. Οι διαγωνιζόμενοι δηλώνουν ότι συμφωνούν, χωρίς καμία αξίωση αμοιβής, πως ο διοργανωτής αποκτά το δικαίωμα να προβάλει αφιλοκερδώς τα έργα τους με οποιονδήποτε τρόπο στο ευρύ κοινό. Εξυπακούεται ότι θα γίνεται πάντα αναφορά στο όνομα του φωτογράφου, του οποίου οι φωτογραφίες χρησιμοποιούνται.

Οι υποψήφιοι μπορούν να συμμετέχουν με όσες φωτογραφίες, έγχρωμες ή ασπρόμαυρες, επιθυμούν. Όλες οι φωτογραφίες θα πρέπει να είναι τυπωμένες σε μέγεθος Α4 ενώ θα πρέπει τα αρχεία των φωτογραφιών να αποσταλούν και σε ψηφιακή μορφή JPEG, με ανάλυση τουλάχιστον 300 dpi. Επιτρέπεται η ψηφιακή επεξεργασία των εικόνων, αρκεί το θέμα να παραμένει σαφές και περιγραφικό. Πίσω από κάθε φωτογραφία θα πρέπει να αναγράφεται το όνομα του φωτογράφου, καθώς και η περιοχή που έγινε η λήψη της φωτογραφίας.

Στον φάκελο που θα αποσταλεί με το φωτογραφικό υλικό θα πρέπει να υπάρχει και το δελτίο συμμετοχής, με τη μορφή που παρουσιάζουμε στο τέλος της πρόσκλησης.Όλα τα έξοδα αποστολής των έργων επιβαρύνουν τους συμμετέχοντες και όχι τους διοργανωτές. Τα έργα που θα σταλούν δεν επιστρέφονται.

Κατεβάστε το Δελτίο Συμμετοχής κάνοντας κλικ εδώ

Οι διοργανωτές διατηρούν το δικαίωμα τροποποίησης των όρων και των προθεσμιών κατάθεσης των έργων, αλλά για οποιαδήποτε τροποποίηση θα υπάρξει έγκαιρη ενημέρωση. Η συμμετοχή στο διαγωνισμό προϋποθέτει και συνεπάγεται την ανεπιφύλακτη αποδοχή όλων των όρων της παρούσας προκήρυξης.

Διακρίσεις – Βραβεία
Συνολικά θα απονεμηθούν 3 βραβεία και 3 έπαινοι.

  • 1ο βραβείο: Απονομή τιμητικού διπλώματος, καθώς και Ψηφιακή φωτογραφική μηχανή DSLR Nikon D5000, με φακό AF-S VR NIKKOR 18-55 mm, μαζί με θήκη, κάρτα μνήμης 4 GB και τρίποδο aξίας 700 €. Επιπλέον διήμερη διαμονή για δύο άτομα σε ξενώνα της Αμφίκλειας.
  • 2ο και 3ο βραβείο: Απονομή τιμητικού διπλώματος – Διήμερη διαμονή για δύο άτομα σε ξενώνα της Αμφίκλειας.
  • 1ος, 2ος και 3ος έπαινος: Απονομή τιμητικού διπλώματος.

Αναμνηστικό δίπλωμα θα λάβουν και όλοι οι συμμετέχοντες.

Η κριτική επιτροπή θα είναι πενταμελής, ενώ συμμετοχή στην επιλογή θα έχουν και όσοι από τους συμμετέχοντες το επιθυμούν. Την επιτροπή θα απαρτίζουν οι:

  1. Καθηγητής της Αρχιτεκτονικής Σχολής Αθηνών στην Αρχιτεκτονική περιβάλλοντος.
  2. Εκπρόσωπος του Δήμου Αμφίκλειας.
  3. Γνωστος δημοσιογράφος της τηλεόρασης – φωτογράφος.
  4. Αρχιτέκτων – φωτογράφος φίλος και μόνιμος επισκέπτης της Αμφίκλειας.
  5. Εκπρόσωπος του Συλλόγου τουριστικής Ανάπτυξης.

Κάθε μέλος της επιτροπής έχει δικαίωμα για πέντε ψήφους, ενώ οι συμμετέχοντες έχουν δικαίωμα μίας ψήφου, αρκεί η ψήφος να μην αφορά τον ίδιο τον συμμετέχοντα. Οι διακρίσεις θα προκύψουν με βάση τον αριθμό ψήφων που θα συγκεντρώσουν οι υποψήφιοι.

Ημερομηνία υποβολής φωτογραφιών – Διεύθυνση Αποστολής
Οι φωτογραφίες θα πρέπει να υποβληθούν ταχυδρομικά έως 22 Νοεμβρίου 2010 (ημερομηνία σφραγίδας ταχυδρομείου) στη διεύθυνση: Πολιτιστικό Κέντρο, κεντρική πλατεία Αμφίκλειας, 35002 ΑΜΦΙΚΛΕΙΑ ΦΘΙΩΤΙΔΟΣ

Οι συμμετέχοντες θα ενημερωθούν μέσω e-mail ή τηλεφωνικά για την ημερομηνία που θα γίνει η αξιολόγηση των φωτογραφιών και η απονομή των επάθλων.
Επιλεγμένες φωτογραφίες θα εκτεθούν στην αίθουσα πολιτιστικών εκδηλώσεων του Δήμου.