Σεμινάριο και Έκθεση Φωτογραφιών στο Μουσείο Μετάξης στο Σουφλί

αφίσα εκδήλωσης
· Εκθέσεις · Μαθήματα - Σεμινάρια · Σουφλί // Δημοσίευση: 23 Ιουλ 2013

έκθεση του Φωτογραφικού Ομίλου Καβάλας, του Φωτογραφικού Τμήματος της Κοινότητας Νέων Κομοτηνής & της ομάδας Blackbox Photogroup Ξάνθης

Το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς (ΠΙΟΠ) διοργανώνει στο Δίκτυο των Μουσείων του σειρά σεμιναρίων με τίτλο «Σεμινάρια φωτογραφικής κριτικής», με εισηγητή τον γνωστό φωτογράφο, δάσκαλο και θεωρητικό τής φωτογραφίας Πλάτωνα Ριβέλλη.

Το έκτο σεμινάριο*, το οποίο διαρκεί συνολικά 12 ώρες, θα διεξαχθεί στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του Μουσείου Μετάξης στο Σουφλί κατά το διήμερο 27-28 Ιουλίου 2013 (Σάββατο & Κυριακή, ώρες 11.00-14.00 & 16.00-19.00) και περιλαμβάνει συζητήσεις, αναλύσεις, προβολές και κριτική.

Το σεμινάριο διδάσκεται δωρεάν και οι συμμετέχοντες καλούνται, εφόσον το επιθυμούν, να φέρουν φωτογραφίες τους για κριτική και σχολιασμό. Το προτεινόμενο, αλλά όχι και αποκλειστικό, θέμα των φωτογραφιών είναι «Η καθημερινότητα του φωτογράφου».Οι φωτογραφίες αυτές θα έχουν ως αντικείμενο το σπίτι, την οικογένεια, τους φίλους, την πόλη, το περιβάλλον εργασίας και γενικά οτιδήποτε σχετίζεται με τον προσωπικό χώρο και την καθημερινή ζωή. Θα είναι, δηλαδή, ένα είδος, οπτικού ημερολογίου, αλλά με πρόθεση δημιουργική και όχι απλώς αναμνηστική.

Παράλληλα με το σεμινάριο πραγματοποιείται, σε επιμέλεια του Πλάτωνα Ριβέλλη, Έκθεση Φωτογραφιών του Φωτογραφικού Ομίλου Καβάλας, του Φωτογραφικού Τμήματος της Κοινότητας Νέων Κομοτηνής & της ομάδας Blackbox Photogroup Ξάνθης, η οποία θα εγκαινιαστεί την Παρασκευή 26 Ιουλίου 2013, στις 20:00.

Διάρκεια Έκθεσης
26 Ιουλίου – 29 Σεπτεμβρίου 2013
Καθημερινά (εκτός Τρίτης): 10:00 - 18:00

* Οι εγγραφές για τα σεμινάριο φωτογραφικής κριτικής στο Μουσείο Μετάξης έχουν ολοκληρωθεί.