Η τεχνική της αναλογικής και της ψηφιακής φωτογραφίας

εξώφυλλο τεύχους
· Εκδόσεις · Βιβλία // Δημοσίευση: 31 Δεκ 2013

6η ηλεκτρονική έκδοση, Ιανουάριος 2014

Η 6η ηλεκτρονική έκδοση αποτελεί άλλη μια πολύ σημαντική ανανέωση του βιβλίου. Αναδιαμορφώθηκε η δομή, αφαιρέθηκαν οι διαφημιστηκές μπάρες και στην θέση τους μπήκε τρέχον κείμενο, έτσι ενώ οι σελίδες μειώθηκαν, η ύλη αυξήθηκε.

Νέες φωτογραφίες - παραδείγματα, αρκετές μικρές ανανεώσεις, διορθώσεις και σημαντικές προσθήκες, που αυξάνουν και διευρύνουν την ύλη. Η έκδοση κυκλοφόρησε από το περιοδικό Φωτογραφικό Είδωλο. Πρόκειται για ένα σύγχρονο βιβλίο, που έχει σκοπό να καλύψει με την μεγαλύτερη δυνατή πληρότητα τις ανάγκες ενός ερασιτέχνη ή σπουδαστή ή επαγγελματία φωτογράφου. Η φωτογραφία αντιμετωπίζεται μικτά (ψηφιακή και αναλογική μαζί), όπως άλλωστε είναι η σημερινή μορφή της.

Στην ύλη του περιλαμβάνονται: Οι οριοθετήσεις, για την καλύτερη κατανόηση του περιεχομένου, ο εξοπλισμός, που χρειαζόμαστε, ο τρόπος χρήσης της φωτογραφικής μηχανής, με απλό τρόπο για την εύκολη εισαγωγή του νέου στην φωτογραφία, η λήψη, στην οποία δίνεται ιδιαίτερη βαρύτητα στην φωτομέτρηση, που αποτελεί και τον σημαντικότερο παράγοντά της, οι φωτογραφικές τεχνικές, για όσους αναζητούν περισσότερα εκφραστικά μέσα, ο σκοτεινός θάλαμος (ασπρόμαυρος και έγχρωμος), που παραμένει μια βασική υποχρεωτική δραστηριότητα για όσους θέλουν «φωτογραφική ταυτότητα», ο φωτισμός, που οι περισσότεροι παραμελούν, παρά την σπουδαιότητά του και τέλος η ψηφιακή επεξεργασία, δοσμένη στα μέτρα της φωτογραφίας, με τέτοιο τρόπο, που να αφορά παράλληλα τον αρχάριο, αλλά και τον «ψαγμένο» φωτογράφο.

Η ηλεκτρονική έκδοση είναι διαθέσιμη για κατέβασμα από την ιστοσελίδα του περιοδικού.

Η έντυπη τελευταία έκδοση (Σεπτέμβριος 2010) διατίθεται σε βιβλιοπωλεία, σε φωτογραφικά καταστήματα και στα γραφεία του περιοδικού.