Λόγος Χ

φωτογραφία εκδήλωσης
· Διάφορα · Θεσσαλονίκη // Δημοσίευση: 12 Νοε 2014

πρόσκληση για ξενάγηση στις εκθέσεις στο Βασιλικό Θέατρο του ΚΘΒΕ

Το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος και το Μουσείο Φωτογραφίας Θεσσαλονίκης σας προσκαλούν σε ξενάγηση των εκθέσεων «Λόγος Χ», στο Βασιλικό Θέατρο του ΚΘΒΕ, την Παρασκευή 14 Νοεμβρίου 2014 στις 20:30, πριν από την πρεμιέρα της παράστασης “Συνέβη και του χρόνου” του Άλαν Έικμπορν.

Το Μουσείο Φωτογραφίας Θεσσαλονίκης, συνεχίζοντας την εξαιρετική συνεργασία του με το ΚΘΒΕ, παρουσιάζει, στο πλαίσιο της PhotoBiennale, τις εκθέσεις «Λόγος Χ» στο Βασιλικό Θέατρο του ΚΘΒΕ.

Οι εκθέσεις, που έχουν ως θέμα την ευρύτερη περιοχή της Θράκης, περιλαμβάνουν τις ενότητες:

- “Terra Thrakia”- Arif AşçiTR, Pavel BelchevBG, Serkan TaycanTR, Kerem UzelTR, Veneta ZacharievaBG , Θεοδόσης Γιαννακίδης GR, Βασίλης Καραφυλλίδης GR, Μαρία ΚοσμίδουGR, Πατήρ Πέτρος Κυπουρός GR, Μιχάλης Μπολιάκης GR, Χρίστος Μυρογιάννης GR, Σίμος Χατζηλίδης GR

Μια παραγωγή του Κέντρου Δημιουργικής Φωτογραφίας Θράκης, με έργα 12 δημιουργών από την Ελλάδα, την Τουρκία και τη Βουλγαρία. Το ομώνυμο λεύκωμα πραγματοποιήθηκε με την υποστήριξη της Περιφερειακής Ενότητας Ν. Έβρου της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.

- «Θράκη. Τόσο κοντά, τόσο μακριά, ο Μουσουλμανικός κόσμος της», με έργα της Πέπης Λουλακάκη και κείμενα της Έλενας Μοσχίδη. Το ομώνυμο λεύκωμα κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Καστανιώτη.
Στην ξενάγηση θα είναι παρόντες η κα. Πέπη Λουλάκακη, η κα. Έλενα Μοσχίδη και ο κ. Πάνος Δούκας (Κέντρο Δημιουργικής Φωτογραφίας Θράκης).

- Terra Thrakia
Arif Aşçi, Pavel Belchev, Serkan Taycan, Kerem Uzel, Veneta Zacharieva , Θεοδόσης Γιαννακίδης, Βασίλης Καραφυλλίδης, Μαρία Κοσμίδου, Πατήρ Πέτρος Κυπουρός, Μιχάλης Μπολιάκης, Χρίστος Μυρογιάννης, Σίμος Χατζηλίδης

-Θράκη. Τόσο κοντά, τόσο μακριά, ο Μουσουλμανικός κόσμος της
Πέπη Λουλακάκη - κείμενα Έλενα Μοσχίδη