Στιγμές στο χρόνο – το χωριό μου μέσα από τα δικά μου μάτια

αφίσα εκδήλωσης
· Διαγωνισμοί · Ελληνικοί · Σαραντάπορο // Δημοσίευση: 15 Ιουλ 2010

έκθεση – διαγωνισμός φωτογραφίας στο Σαραντάπορο

Η ομάδα διαχειριστών της υπό ανάπτυξη ιστοσελίδας Sarantaporo.gr σε συνεργασία με τους τοπικούς συλλόγους «Αθλητικός Όμιλος Σαρανταπόρου», «Επιμορφωτικός Εκπολιτιστικός Σύλλογος Σαρανταπόρου», «Σύλλογος Απανταχού Σαρανταποριτών», και «ΤΟ.ΣΥ.Ν Σαρανταπόρου» σας προσκαλεί, στα πλαίσια των εκδηλώσεων του 15Αύγουστου, να συμμετάσχετε στην έκθεση-διαγωνισμό Φωτογραφίας με θέμα: «Στιγμές στο χρόνο – το χωριό μου μέσα από τα δικά μου μάτια».

Ένα από τα κυριότερα χαρακτηριστικά του ανθρώπου είναι ότι αποτελεί κοινωνικό όν, εντάσσεται δηλαδή σε ένα κοινωνικό σύνολο, το οποίο συμβάλλει στην κοινωνικοποίησή του. Οι παράγοντες που επιδρούν σε αυτή τη διαδικασία εξαρτώνται τόσο από το χώρο, όσο και από το χρόνο, αλλά και από την πολιτιστική κληρονομιά της εποχής που αυτή λαμβάνει χώρα.

Επειδή όμως ο άνθρωπος δεν αποτελεί ένα άβουλο όν, αλλά συμμετέχει ενεργά σε αυτή τη διαδικασία, κάθε άτομο αντιλαμβάνεται διαφορετικά και με το δικό του προσωπικό τρόπο το χώρο που ζει και δραστηριοποιείται, τα γεγονότα μέσα στο χρόνο, καθώς και τα πολιτιστικά στοιχεία που συνδέονται με τον τόπο διαμονής του.

Μέσα σε αυτό το πλαίσιο καλούμε όλους εσάς, μέσω του φωτογραφικού φακού, να δώσετε τη δική σας διάσταση του τόπου μας, να ορίσετε τις δικές σας σημαντικές στιγμές μέσα στο χρόνο, καθώς και να εκφράσετε την κοινωνική ζωή του Σαρανταπόρου.

Παράλληλα θα διεξαχθεί διαγωνισμός, όπου θα επιλεγεί η καλύτερη φωτογραφία μετά από ψηφοφορία των επισκεπτών της έκθεσης.

Όροι Συμμετοχής

 1. Δικαίωμα συμμετοχής στην έκθεση έχουν όλοι οι Σαρανταπορίτες και οι φίλοι αυτών, ανεξαρτήτως ηλικίας, όπου και εάν αυτοί διαμένουν.
 2. Κάθε εκθέτης μπορεί να υποβάλλει από μία έως τέσσερις (1-4) φωτογραφίες, σε ψηφιακή ή άλλη μορφή. Οι φωτογραφίες θα πρέπει να συμβαδίζουν με το θέμα της έκθεσης.
 3. Στο διαγωνισμό θα γίνεται δεκτή μία συμμετοχή ανά εκθέτη με φωτογραφία δικής του επιλογής.
 4. Οι φωτογραφίες, που δεν είναι διαθέσιμες σε ψηφιακή μορφή θα πρέπει να είναι τυπωμένες σε χαρτί διαστάσεων 20x30 εκατοστά. (A4 210 x 297 mm). Για όσους συμμετέχοντες δεν έχουν τη δυνατότητα να εκτυπώσουν οι ίδιοι τις φωτογραφίες, οι διοργανωτές της έκθεσης αναλαμβάνουν την εκτύπωση αυτών με κόστος 1 € ανά φωτογραφία.
 5. Οι φωτογραφίες που θα παραδοθούν τυπωμένες σε χαρτί δεν πρέπει να είναι κολλημένες σε χαρτόνι ή οποιοδήποτε άλλο υλικό.
 6. Στην πίσω πλευρά κάθε φωτογραφίας που παραδίδεται τυπωμένη σε χαρτί πρέπει να αναγράφονται:

α) το ονοματεπώνυμο του διαγωνιζόμενου.
β) το τηλέφωνο του διαγωνιζόμενου (σταθερό ή κινητό)

 1. Οι φωτογραφίες σε ψηφιακή μορφή θα πρέπει να αποσταλούν με e-mail στο fotos2010@sarantaporo.gr ή να υποβληθούν σε cd/dvd με ανάλυση τουλάχιστον 300dpi σε μορφή jpg και διαστάσεις 20x30 cm. Το όνομα κάθε αρχείου θα πρέπει να φέρει το επίθετο του δημιουργού με λατινικούς χαρακτήρες, π.χ. sideris_01, sideris_02 κλπ. (Σημείωση: Σε ψηφιακή μορφή θα μπορούν οι φωτογραφίες να παραδίδονται και σε οποιοδήποτε άλλο αποθηκευτικό μέσο, π.χ. Memory stick, μετά από συνεννόηση με την ομάδα διοργάνωσης της έκθεσης.)
 2. Ως καταληκτική ημερομηνία παράδοσης ή αποστολής των φωτογραφιών ορίζεται το Σάββατο 7 Αυγούστου 2010.

Βραβείο - Έπαθλο
Το έπαθλο για την καλύτερη φωτογραφία θα είναι μία δωρεάν κατάβαση του Νέστου ποταμού με Canoe – Kayak για 1 (ένα) άτομο, προσφορά του γραφείου οικοτουρισμού Riverland. (www.riverland.gr)

Συμπληρωματικές λεπτομέρειες

 1. Η έκθεση θα λειτουργήσει από το απόγευμα της Πέμπτης 12 Αυγούστου έως το βράδυ της Κυριακής 15 Αυγούστου στο Παντελοπούλειο Πνευματικό Κέντρο Σαρανταπόρου και θα περιλαμβάνει 2 (δύο) ενότητες. Μία ενότητα από πενήντα (50) φωτογραφίες, τις οποίες θα επιλέξει η ομάδα διοργάνωσης της έκθεσης και θα δίνουν το στίγμα των Σαρανταποριτών μέσα στο χρόνο και μία ενότητα, η οποία θα περιλαμβάνει τις φωτογραφίες των συμμετεχόντων στην έκθεση ή/και στον διαγωνισμό.
 2. Το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας θα ανακοινωθεί στην ιστοσελίδα www.sarantaporo.gr. Ο νικητής του διαγωνισμού θα ενημερωθεί και τηλεφωνικώς από τους διοργανωτές της έκθεσης.
 3. Οι φωτογραφίες δεν επιστρέφονται στους συμμετέχοντες και θα παραμείνουν στο αρχείο της ομάδας διαχείρισης της ιστοσελίδας sarantaporo.gr.
 4. Η ομάδα διοργάνωσης της έκθεσης θα καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια για την φύλαξη και προστασία των έργων από οποιαδήποτε φθορά, δεν ευθύνεται όμως για απρόβλεπτη απώλεια ή καταστροφή τους.
 5. Η συμμετοχή στο διαγωνισμό συνεπάγεται αυτόματα την ανεπιφύλακτη αποδοχή από μέρους των διαγωνιζομένων των όρων συμμετοχής και η μη ακριβής συμμόρφωση προς τους όρους του διαγωνισμού αποτελεί λόγο αποκλεισμού από αυτόν.
 6. Οι συμμετέχοντες οφείλουν να στείλουν πρωτότυπο υλικό. Οι διοργανωτές του διαγωνισμού δεν θα φέρουν καμία ευθύνη για ενδεχόμενα προβλήματα παραβίασης copyright που τυχόν θα προκληθούν.

Δικαίωμα χρήσης των φωτογραφιών
Η ομάδα διοργάνωσης της έκθεσης διατηρεί το δικαίωμα να χρησιμοποιήσει τις φωτογραφίες για ανάρτηση στην ιστοσελίδα www.sarantaporo.gr, καθώς και σε οποιεσδήποτε άλλες ενέργειες προώθησης του. Οι δε συμμετέχοντες αποδέχονται ρητά τον όρο αυτό και παραχωρούν το σχετικό δικαίωμα χρήσεων των φωτογραφιών στην ομάδα διοργάνωσης της έκθεσης.

Επικοινωνία – Αποστολή Φωτογραφιών:
Γιάννης Σιδέρης: email: fotos2010@sarantaporo.gr, κιν.: 6976/408.663

Καταληκτική ημερομηνία συμμετοχής στην έκθεση: Σάββατο 7 Αυγούστου 2010