Φωτογραφίζοντας την πολιτιστική κληρονομιά της Γαλλίας στη Βόρειο Ελλάδα

λογότυπο φορέα
· Διαγωνισμοί · Ελληνικοί · Θεσσαλονίκη // Δημοσίευση: 19 Φεβ 2010

διαγωνισμός φωτογραφίας από το Γαλλικό Ινστιτούτο Θεσσαλονίκης

«Μπροστά στην επιτυχία του διαγωνισμού, η ημερομηνία λήξης του διαγωνισμού παρατείνεται έως τις 28 Φεβρουαρίου 2010 και το όριο ηλικίας για τους συμμετέχοντες καταργείται».

Το Γαλλικό Ινστιτούτο Θεσσαλονίκης, με την υποστήριξη του Γενικού Προξενείου της Γαλλίας στη Θεσσαλονίκη, των Επίτιμων Προξένων της Γαλλίας στο Βόλο, Αλεξανδρούπολη και Ιωάννινα σε συνεργασία με το περιοδικό «Φωτογραφικό Είδωλο» και με τις ευγενικές χορηγίες των εταιριών «Cyprus Airways»,  «Papers Α.Ε.» και «Ι. Κογχυλάκης Α.Ε.» διοργανώνει, επ’ ευκαιρίας του εορτασμού των Ευρωπαϊκών Ημερών Πολιτιστικής Κληρονομιάς, τον 1ο Διαγωνισμό Φωτογραφίας, από 30 Σεπτεμβρίου 2009 έως 28 Φεβρουαρίου 2010, με θέμα «Φωτογραφίζοντας την πολιτιστική κληρονομιά της Γαλλίας στη Βόρειο Ελλάδα». Η «Πολιτιστική κληρονομιά» με την ευρύτερη έννοια, τόσο υλική πολιτιστική κληρονομιά (κτίρια, μνημεία ...) όσο και πνευματική (έργα, άτομα ...) που συνέβαλαν στη λάμψη του γαλλικού πολιτισμού στη Βόρειο Ελλάδα.

Ο διαγωνισμός αυτός απευθύνεται σε ερασιτέχνες φωτογράφους (άνευ ορίου ηλικίας) και έχει σαν στόχο την ανάδειξη δημιουργικής δουλειάς, τη δυνατότητα έκφρασης μέσα από την τέχνη της φωτογραφίας και φυσικά τη διάκριση και την άμιλλα.

Βραβεία
- Το πρώτο βραβείο του διαγωνισμού είναι προσφορά της εταιρίας Cyprus Airways και πρόκειται για δύο αεροπορικά εισιτήρια Θεσσαλονίκη-Παρίσι-Θεσσαλονίκη.
- Το δεύτερο βραβείο είναι προσφορά της εταιρίας «Ι. Κογχυλάκης Α.Ε.» και πρόκειται για μια φωτογραφική μηχανή Nikon Coolpix 7900.
- Το βραβείο νέου ταλέντου (ηλικίας έως 25 ετών) είναι προσφορά της εταιρίας «Ι. Κογχυλάκης Α.Ε.» και πρόκειται για μια φωτογραφική μηχανή Olympus AZ-2 Zoom.
Και οι τρεις βραβευθέντες θα λάβουν επίσης:
- Μια εκτύπωση μεγάλων διαστάσεων με αρχειακό χαρτί σε τελάρο, προσφορά της εταιρίας "Papers Α.Ε.."
- Το βιβλίο «Η τεχνική της αναλογικής και της ψηφιακής φωτογραφίας» και το νέο τεύχος του περιοδικού Φωτογραφικό Είδωλο, προσφορά της εταιρίας «Φωτογραφικό Είδωλο».
Τέλος, η απονομή των βραβείων καθώς και οι φωτογραφικές δουλειές που θα διακριθούν, θα παρουσιαστούν σε μια ειδική έκθεση που θα πραγματοποιηθεί στο χώρο του Γαλλικού Ινστιτούτου Θεσσαλονίκης και στον δικτυακό τόπο του περιοδικού «Φωτογραφικό Είδωλο».

Πληροφορίες-Συμμετοχές:
τηλ. 2310 821231, εσ. 104 Μαριάνθη Πάσχου

Και στους δικτυακούς τόπους:
-του Γαλλικού Ινστιτούτου Θεσσαλονίκης www.ift.gr
-του περιοδικού «Φωτογραφικό Είδωλο» www.photoeidolo.gr
-του Γενικού Προξενείου Γαλλίας στη Θεσσαλονίκη www.consulfrance-salonique.org