Workshops Οκτωβρίου από τη σχολή Όραμα

επτά άτομα σε ένα πάρκο φωτογραφίζουν ένα στύλο
· Workshops · Αθήνα // Δημοσίευση: 23 Σεπ 2015

φωτογραφικά workshops από τη σχολή Όραμα

The Daylight Studio Portrait 03-04/10

[Επαγγελματική Εκπαίδευση]

Εισηγητής: Κωνσταντίνος Τσιλιακός

Είναι τόσες πολλές οι δυνατότητες του daylight και οι εφαρμογές τους πάνω στη φωτογράφηση πορτραίτου, ώστε η κατανόηση και ο έλεγχος του φωτός να αποτελούν καθοριστικά στοιχεία στην προσπάθεια του φωτογράφου να αποτυπώσει και να επικοινωνήσει το συναίσθημά του μέσω της εικόνας.

Η πρώτη μέρα του σεμιναρίου θα διεξαχθεί στο μοναδικό στην Ελλάδα daylight studio του εισηγητή, που βρίσκεται στο Λαγονήσι. Εκεί θα αναλυθούν οι βασικές αρχές και τεχνικές του φωτισμού, ενώ το εργαστήριο θα επικεντρωθεί σε θέματα που αφορούν τη σωστή και κατάλληλη έκθεση, τη θερμοκρασία χρώματος, το direct, reflect και back light, καθώς και στον χειρισμό  ανακλαστήρων και διαχυτών του φωτός. Στην συνέχεια οι συμμετέχοντες θα φωτογραφίσουν μοντέλα, αξιοποιώντας τη θεωρία που διδάχθηκαν και συνδυάζοντας τις τεχνικές.

Τα αποτελέσματα της φωτογράφησης θα παρατηρούνται άμεσα από τον εισηγητή, ενώ την επόμενη μέρα το μάθημα θα μεταφερθεί στο studio της σχολής όπου θα πραγματοποιηθεί η κριτική των εικόνων και θα συζητηθούν τα προβλήματα που προέκυψαν κατά τις λήψεις.

Το σεμινάριο απευθύνεται σε όσους θέλουν να μάθουν να φωτογραφίζουν τα θέματά τους με φυσικό φωτισμό, αρχάριους αλλά και πιο έμπειρους φωτογράφους.

Προτεινόμενες γνώσεις: Η Φωτογραφία στην Πράξη

Πληροφορίες

Διάρκεια: 8 ώρες
Κόστος: 70 € +ΦΠΑ
Ημέρες: Σάββατο 03 & Κυριακή 04 Οκτωβρίου
Ώρες: Σάββατο 11:00 - 16:00 & Κυριακή 12:00 - 15:00
Εγγραφές: Έως Τετάρτη 30 Σεπτεμβρίου

 

Η Φωτογραφία στην Πράξη 04/10

[Βασική Κατάρτιση]

Εισηγητές: Γιάννης Ριζομάρκος, Ειρήνη Μιχοπούλου

Το εργαστήριο, το οποίο αποτελεί την συνέχεια του μαθήματος Εισαγωγή στην Ψηφιακή Φωτογραφική Μηχανή, πραγματοποιείται σε εξωτερικό χώρο στην Αθήνα και απευθύνεται σε όσους θέλουν να βελτιώσουν τις τεχνικές δεξιότητές τους στη φωτογραφία, αξιοποιώντας τη θεωρία στην πράξη.

Με παραδείγματα, ασκήσεις και υπό την καθοδήγηση του εισηγητή, οι συμμετέχοντες μαθαίνουν πώς οι διαφορετικές ρυθμίσεις της κάμερας επηρεάζουν το αποτέλεσμα και πώς αυτές εφαρμόζονται για την ποιοτική βελτίωση της εικόνας. Ο έλεγχος του βάθους πεδίου και της κίνησης, το διαθέσιμο φως και η κατάλληλη έκθεση, η ενδεδειγμένη χρήση του ενσωματωμένου flash, είναι κάποια από τα θέματα που θα επικεντρωθεί το σεμινάριο.

Στο τέλος, οι μαθητές θα μπορούν να χρησιμοποιήσουν με ευκολία την μηχανή τους στην χειροκίνητη λειτουργία και να εξερευνήσουν την δημιουργική πλευρά της φωτογραφίας.

Aφορά αρχάριους που διαθέτουν ψηφιακή φωτογραφική μηχανή με δυνατότητα χειροκίνητης λειτουργίας, την οποία θα πρέπει να έχουν μαζί τους.

Προτεινόμενες γνώσεις: Εισαγωγή στην Ψηφιακή Φωτογραφική Μηχανή

Πληροφορίες

Διάρκεια: 4 ώρες
Κόστος: 35 € +ΦΠΑ
Ημέρες: Κυριακή 04/10, 01/11, 24/01
Ώρες: 12:00 - 16:00
Εγγραφές: Έως 30/09, 27/10, 20/01

 

Open Day 05/10

Την Δευτέρα 5 Οκτωβρίου, η Σχολή Φωτογραφικών σπουδών Όραμα διοργανώνει OPEN DAY. Από τις 19:00 έως τις 21:00 οι καθηγητές του Βασικού Προγράμματος Σπουδών θα βρίσκονται στη σχολή για να ενημερώσουν κάθε ενδιαφερόμενο σχετικά με το πρόγραμμα διδασκαλίας και τα Workshops.  Θα απαντήσουν σε ερωτήματα και απορίες ενώ θα συζητήσουν πάνω σε οτιδήποτε χρειάζεται κάποιος στο φωτογραφικό του πεδίο. Το OPEN DAY απευθύνεται σε όσους θέλουν να γνωρίσουν τη δομή και την φιλοσοφία της σχολής.

 

Εξερευνώντας το Φως στην Παραλιακή Ζώνη της Αθήνας 10-11/10

[Η Πόλη και οι Άνθρωποι]

Εισηγητής: Γιάννης Ριζομάρκος

Αυτός ο απογευματινός περίπατος κατά μήκος της παραλιακής, είναι μια φωτογραφική μελέτη πάνω στις αντιθέσεις και στις μεταβαλλόμενες συνθήκες του φωτός και στην αλληλεπίδρασή του με το περιβάλλον.

Ο εισηγητής θα αναθέσει εργασίες και με την καθοδήγησή του οι συμμετέχοντες καλούνται να αποτυπώσουν την ατμόσφαιρα της διαδρομής δίπλα στη θάλασσα, έχοντας ως βασικούς άξονες το φως, το τοπίο και τον άνθρωπο. Οι μαθητές θα βελτιώσουν την παρατηρητικότητά τους και την οπτική τους αντίληψη, ενώ θα διδαχτούν τρόπους να εξελίξουν τις δεξιότητές τους στη σύνθεση εικόνων που θα γεφυρώνουν το χάσμα μεταξύ των προθέσεών τους και των αποτελεσμάτων.

Η πορεία που θα ακολουθηθεί ξεκινάει από την μαρίνα Αλίμου και καταλήγει στο Δέλτα Φαλήρου, ωστόσο το πρόγραμμα θα είναι ευέλικτο για να επιτρέπει τις αυθόρμητες φωτογραφικές ευκαιρίες.

Το εργαστήριο ολοκληρώνεται την επόμενη μέρα στην σχολή με την παρουσίαση και κριτική ανάλυσή των εικόνων που προέκυψαν, αλλά και εικόνων αναγνωρισμένων φωτογράφων που θα εμπνεύσουν όσους συμμετείχαν για τη συνέχεια.

Προτεινόμενες γνώσεις: Η Φωτογραφία στην Πράξη

Πληροφορίες

Διάρκεια: 8 ώρες
Κόστος: 60 € +ΦΠΑ
Ημέρες: Σάββατο 10 & Κυριακή 11 Οκτωβρίου
Ώρες: Σάββατο 14:00 - 19:00 & Κυριακή 12:00 - 15:00
Εγγραφές: Έως Τετάρτη 7 Οκτωβρίου

 

Daylight Portrait on Location 17-18/10

[Επαγγελματική Εκπαίδευση]

Εισηγητής: Κωνσταντίνος Τσιλιακός

Το φως, η σύνθεση, το περιβάλλον, η συνεργασία του φωτογράφου με τον φωτογραφιζόμενο, είναι βασικά στοιχεία για την δημιουργία ενός δυνατού πορτρέτου.

Στο εργαστήριο, ο εισηγητής καθοδηγεί τους συμμετέχοντες να παρατηρήσουν το φως και το περιβάλλον, ώστε να καθορίσουν πού θα τοποθετήσουν το θέμα τους, πώς θα το πλαισιώσουν και πού θα επικεντρωθούν, για να ενισχύσουν τη σύνθεση σκηνοθετώντας την ατμόσφαιρα και το ύφος που επιθυμούν. Η πρώτη μέρα του σεμιναρίου θα διεξαχθεί σε εξωτερικό χώρο, όπου οι μαθητές θα φωτογραφίσουν μοντέλα με τον εισηγητή να συμβουλεύει και να καθοδηγεί.

Το μάθημα ολοκληρώνεται την επόμενη μέρα στο studio της σχολής με την κριτική ανάλυση των εικόνων, δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στην αισθητική.

Απευθύνεται σε πιο έμπειρους φωτογράφους που επιθυμούν να κατανοήσουν σε βάθος την δημιουργική φωτογραφία πορτρέτου.

Προτεινόμενες γνώσεις: The Daylight Studio Portrait

Πληροφορίες

Διάρκεια: 8 ώρες
Κόστος: 70€+ΦΠΑ
Ημέρες: Σάββατο 17 & Κυριακή 18 Οκτωβρίου
Ώρες: Σάββατο 11:00–16:00 & Κυριακή 12:00–15:00
Εγγραφές: Έως Τετάρτη 14 Οκτωβρίου

 

Εισαγωγή στην Ψηφιακή Φωτογραφική Μηχανή 25/10

[Βασική Κατάρτιση]

Εισηγητές: Γιάννης Ριζομάρκος, Ειρήνη Μιχοπούλου

Οι βασικές λειτουργίες της φωτογραφικής μηχανής και η τεχνική προσέγγιση της λήψης, δημιουργούν τις συνθήκες που επιτρέπουν στους συμμετέχοντες να ενταχθούν στον κόσμο της φωτογραφίας.

Τα θέματα που αναλύονται περιλαμβάνουν την κατανόηση της ταχύτητας κλείστρου και του διαφράγματος, τις διαφορές μεταξύ των προγραμμάτων, την ισορροπία λευκού, τα αρχεία RAW, τις εστιακές αποστάσεις και την χρήση των φακών.

Η σχολή παρέχει όλο τον απαραίτητο τεχνικό εξοπλισμό επίδειξης, ενώ όσοι διαθέτουν φωτογραφική μηχανή καλούνται να τη φέρουν.

Πληροφορίες

Διάρκεια: 4 ώρες
Κόστος: 30 € +ΦΠΑ
Ημέρες: Κυριακή 27/09, 25/10, 17/01
Ώρες: 12:00 - 16:00
Εγγραφές: Έως Τετάρτη 23/09, 21/10, 13/01

 

Studio Photography 31/10

[Επαγγελματική Εκπαίδευση]

Εισηγήτρια: Ειρήνη Μιχοπούλου

Το εργαστήριο σχεδιάστηκε για όσους ενδιαφέρονται να γνωρίσουν τους τρόπους που λειτουργεί ο επαγγελματίας φωτογράφος εντός studio και να εξοικειωθούν με τον εξοπλισμό και τις τεχνικές που χρησιμοποιούνται σε αυτό. Παράλληλα επικεντρώνεται στις βασικές αρχές φωτισμού studio, με έμφαση σε πρακτικές εφαρμογές για πορτρέτα και still-life.

Oι συμμετέχοντες θα μάθουν στην πράξη να χειρίζονται τα studio flash και τα αξεσουάρ τους όπως ομπρέλες, soft boxes, beauty dish, grids, τα φωτόμετρα και τους ανακλαστήρες, ενώ θα διδαχθούν τεχνικές φωτισμού για την ανάδειξη της φόρμας και της υφής.

Τέλος θα γίνουν αναφορές για το πώς μπορούν να δημιουργήσουν πρακτικά και οικονομικά το δικό τους φωτογραφικό studio.

Προτεινόμενες γνώσεις: Η Φωτογραφία στην Πράξη

Πληροφορίες

Διάρκεια: 6 ώρες
Κόστος: 50€ +ΦΠΑ
Ημέρες: Σάββατο 31 Οκτωβρίου
Ώρες: 12:00 - 18:00
Εγγραφές: Έως Τρίτη 27 Οκτωβρίου

 

Για Εγγραφές Εδώ