Φωτογραφικές Σπουδές στη σχολή Όραμα

λογότυπο σχολής
· Μαθήματα - Σεμινάρια · Αθήνα // Δημοσίευση: 15 Σεπ 2015

πρόγραμμα σπουδών φωτογραφίας στη σχολή Όραμα στους Αμπελόκηπους στην Αθήνα

Το Βασικό Πρόγραμμα Σπουδών της σχολής, διερευνά σε βάθος τις πτυχές της φωτογραφίας καθώς και τους τρόπους με τους οποίους λειτουργεί στην κοινωνία. Μέσα από ένα εβδομαδιαίο διδακτικό Πρόγραμμα με επίκεντρο το μαθητή, χτίζονται τα θεμέλια για την ανάπτυξη της φωτογραφικής δεξιότητας του κάθε ατόμου σε ένα υποστηρικτικό περιβάλλον μάθησης.

Πρωταρχικός στόχος είναι οι σπουδαστές να οικοδομήσουν τις γνώσεις, την υπομονή και το πάθος που χρειάζεται για να θεμελιώσουν και να διευρύνουν το προσωπικό τους φωτογραφικό όραμα.

Το Πρόγραμμα αποτελείται από τρεις ετήσιους αυτοτελείς κύκλους και κορυφώνεται με μία έκθεση φωτογραφίας στην αρχή κάθε νέας ακαδημαϊκής χρονιάς. Μετά την ολοκλήρωση του κάθε κύκλου χορηγείται βεβαίωση παρακολούθησης, ενώ στους σπουδαστές παρέχεται έκπτωση 10% σε όλα τα workshops της σχολής.

Καθηγητές: Γιάννης Ριζομάρκος, Μάρω Κουρή, Μυρτώ Παπαδοπούλου

 

Κύκλοι μαθημάτων

1ος Κύκλος Φωτογραφικών Σπουδών

Διδάσκουν: Γιάννης Ριζομάρκος, Μάρω Κουρή

Το πρόγραμμα του 1ου κύκλου απευθύνεται σε αρχάριους που επιθυμούν να καταρτιστούν στις βασικές τεχνικές και θεωρητικές γνώσεις που θα τους επιτρέψουν να ενταχθούν στον κόσμο της φωτογραφίας. Ιδιαίτερη έμφαση δίνεται στη κατανόηση των φωτογραφικών υλικών και τεχνικών, στις θεμελιώδεις αρχές σύνθεσης της εικόνας και στην ανάπτυξη της αισθητικής, μέσα από ένα ευρύ φάσμα μαθημάτων που καλύπτουν τεχνικά και θεωρητικά ζητήματα.

Οι διδακτικές ενότητες αναπτύσσονται ως εξής:

 • Φωτογραφική Τεχνολογία και Πρακτική
 • Σχεδιασμός και Σύνθεση Eικόνας
 • Ιστορία της Φωτογραφίας
 • Εισαγωγή στο Φωτορεπορτάζ
 • Studio Φωτισμός
 • Photoshop for Photographers (επιλογής)

Πληροφοριές

Διάρκεια: 7 μήνες, 90 ώρες
Μέρα: Δευτέρα ή Τρίτη
Ώρες μαθημάτων: 19:00-22:00
Έναρξη: Δευτέρα 12 Οκτωβρίου
Κόστος: 590 € +ΦΠΑ. Με την εγγραφή καταβάλλονται 170 € +ΦΠΑ και το υπόλοιπο σε 6 μηνιαίες δόσεις των 70 € +ΦΠΑ με πρώτη δόση τον Δεκέμβριο. Τα δίδακτρα εξοφλούνται στο 1ο μάθημα του μήνα.
Παρέχεται 10% έκπτωση με την εξόφληση όλου του ποσού και 10% έκπτωση σε άνεργους και φοιτητές.

Εγγραφή εδώ

2ος Κύκλος Φωτογραφικών Σπουδών

Διδάσκουν: Γιάννης Ριζομάρκος, Μυρτώ Παπαδοπούλου

Το πρόγραμμα του 2ου κύκλου, απευθύνεται σε πιο έμπειρους φωτογράφους που έχουν τη βασική τεχνική και θεωρητική κατάρτιση, επιθυμούν να διευρύνουν τις γνώσεις τους και να βελτιώσουν τις δεξιότητές τους ώστε να φτάσουν σε υψηλό επίπεδο δημιουργικής εξέλιξης. Τα μαθήματα εστιάζουν σε βάθος στην κατανόηση του φωτογραφικού μέσου, οι σπουδαστές μαθαίνουν να αμφισβητούν τις ιδέες τους, να δοκιμάζουν νέες προσεγγίσεις ξεπερνώντας τα όρια τους, ενώ ενθαρρύνονται να εξερευνήσουν  έννοιες  προσδιορίζοντας το προσωπικό τους ύφος.

Για την εγγραφή δεν είναι απαραίτητη η παρακολούθηση του 1ου κύκλου, με προϋπόθεση την συνέντευξη και την παρουσίαση ενδεικτικής δουλειάς του ενδιαφερόμενου.

Οι διδακτικές ενότητες αναπτύσσονται ως εξής:

 • Σύγχρονη Καλλιτεχνική Φωτογραφία
 • Εξελίσσοντας την Κριτική μας Σκέψη
 • Studio Σκηνοθετημένη Φωτογραφία
 • Το Πορτρέτο
 • Φωτογραφία Ντοκουμέντο: Η Οπτική Αφήγηση
 • Photoshop for Photographers (επιλογής)

Πληροφορίες

Διάρκεια: 7 μήνες / 90 ώρες
Μέρα: Τετάρτη
Ώρες μαθημάτων: 19:00-22:00
Έναρξη: Τετάρτη 15 Οκτωβρίου
Κόστος: 630 € +ΦΠΑ. Με την εγγραφή καταβάλλονται 180 € +ΦΠΑ και το υπόλοιπο σε 6 μηνιαίες δόσεις των 75 € +ΦΠΑ με πρώτη δόση τον Δεκέμβριο. Τα δίδακτρα εξοφλούνται στο 1ο μάθημα του μήνα.
Παρέχεται 10% έκπτωση με την εξόφληση όλου του ποσού και 10% έκπτωση σε άνεργους και φοιτητές.

Εγγραφή εδώ

3ος Κύκλος Φωτογραφικών Σπουδών

Διδάσκουν: Γιάννης Ριζομάρκος, Μάρω Κουρή, Μυρτώ Παπαδοπούλου

Ο 3ος κύκλος σπουδών είναι αφιερωμένος στην ανάπτυξη και διαμόρφωση ενός ολοκληρωμένου φωτογραφικού έργου (πορτφόλιο). Οι σπουδαστές επιλέγουν τον προσωπικό τους δάσκαλο ανάλογα με τη θεματολογία που θέλουν να αναπτύξουν, λαμβάνοντας την εξατομικευμένη προσοχή και καθοδήγησή του κατά τη διάρκεια των συναντήσεων. Συνθέτοντας τις φωτογραφικές τους εμπειρίες μαθαίνουν πώς να εμπιστεύονται τη διαίσθησή τους και να δοκιμάζουν νέες προσεγγίσεις, δίνοντας μια διαφορετική διάσταση στη σκέψη τους ώστε να μετατρέψουν τα συναισθήματά τους σε ένα μοναδικό προσωπικό όραμα.

Για την εγγραφή δεν είναι απαραίτητη η παρακολούθηση του 2ου κύκλου, με προϋπόθεση την συνέντευξη και την παρουσίαση ενδεικτικής δουλειάς του ενδιαφερόμενου.

Πληροφορίες

Διάρκεια: 7 μήνες, 10 προκαθορισμένες συναντήσεις
Μέρα: Δευτέρα ή Τρίτη ή Τετάρτη
Ώρα: 17:00
Έναρξη: Οκτώβριος
Κόστος: 400 € +ΦΠΑ. Με την εγγραφή καταβάλλονται 160 € +ΦΠΑ και το υπόλοιπο σε 4 μηνιαίες δόσεις των 60 € +ΦΠΑ με πρώτη δόση τον Δεκέμβριο. Τα δίδακτρα εξοφλούνται στο 1ο μάθημα του μήνα.
Παρέχεται 10% έκπτωση με την εξόφληση όλου του ποσού και 10% έκπτωση σε άνεργους και φοιτητές.

Εγγραφή εδώ