Workshops Δεκεμβρίου απο τη σχολή Όραμα

μαθητές φωτογραφίζουν μέσα σε μία ταβέρνα ο ένας αντίθετα απο τον άλλο
· Workshops · Αθήνα · Αμπελόκηποι // Δημοσίευση: 01 Δεκ 2015

φωτογραφικά workshops από τη σχολή Όραμα

Η Ζωή στις Γειτονιές του κέντρου της Αθήνας 5 - 6/12

[Η Πόλη και οι Άνθρωποι}

Εισηγήτρια: Μάρω Κουρή

Οι γειτονιές του κέντρου με τις διαφορετικές κοινότητες και κουλτούρες, προσφέρουν μια σειρά από ατελείωτα φωτογραφικά θέματα. Μέσα σε λίγα οικοδομικά τετράγωνα συναθροίζονται εθνοτικά κουρεία, μπακάλικα, εστιατόρια και αναπτύσσονται κάθε λογής δραστηριότητες που αντικατοπτρίζουν την ποικιλομορφία της καθημερινής ζωής.

Σ’ αυτό το πολυεπίπεδο εργαστήριο οι συμμετέχοντες θα φωτογραφίσουν στα δρομάκια και τις στοές, θα μάθουν να έρχονται σε επαφή με ανθρώπους και καταστάσεις, δημιουργώντας εικόνες που εκφράζουν το πνεύμα και τον χαρακτήρα της περιοχής.

Την τελευταία μέρα του σεμιναρίου, θα παρουσιαστούν οι καλύτερες εικόνες για ανάλυση και κριτική, ενώ η εισηγήτρια θα προβάλει έργα καθιερωμένων φωτογράφων του είδους που θα δώσουν κίνητρο στους μαθητές να συνεχίσουν να φωτογραφίζουν.

Προτεινόμενες γνώσεις: Η Φωτογραφία στην Πράξη

Πληροφορίες

Διάρκεια: 8 ώρες
Κόστος: 60€ +ΦΠΑ
Ημέρες: Σάββατο 5 & Κυριακή 6 Δεκεμβρίου
Ώρες: Σάββατο 09:00 - 14:00 & Κυριακή 12:00 - 15:00
Εγγραφές: Έως Τετάρτη 2 Δεκεμβρίου

 

Studio Lighting for Portrait 5 - 6/12

[Επαγγελματική Εκπαίδευση]

Εισηγήτρια: Ειρήνη Μιχοπούλου

Μέσα από την κατανόηση των βασικών αρχών του φωτισμού πορτρέτου οι συμμετέχοντες μαθαίνουν να αξιοποιούν την κατεύθυνση και την ποιότητα του φωτός ως κύριους άξονες για μια δημιουργική λήψη.

Την πρώτη μέρα του σεμιναρίου, οι μαθητές θα έρθουν σε επαφή με τις τεχνικές φωτισμού που χρησιμοποιούνται κατά τη λήψη, παρακολουθώντας την demo φωτογράφιση της εισηγήτριας παράλληλα με τη θεωρία. Στην συνέχεια θα μάθουν να λειτουργούν αποτελεσματικά σαν ομάδα φωτογραφίζοντας οι ίδιοι τα μοντέλα τους. Η εισηγήτρια τους ενθαρρύνει να πειραματιστούν δοκιμάζοντας και συνδυάζοντας τις τεχνικές που διδάχθηκαν, ώστε να κατανοήσουν τον τρόπο που ο φωτισμός συμβάλλει στη δημιουργία της ατμόσφαιρας και του συναισθήματος.

Οι φωτογραφίες που θα προκύψουν θα συζητηθούν την επόμενη μέρα, με έμφαση σε αισθητικά και τεχνικά θέματα, ώστε ο καθένας να θέσει τις βάσεις για να αποκτήσει τον δικό του φωτογραφικό χαρακτήρα.

Ο αριθμός των θέσεων είναι περιορισμένος. Προτεραιότητα θα δοθεί σε όσους παρακολούθησαν το σεμινάριο Studio Photography.

Προτεινόμενες γνώσεις: Studio Photography

Πληροφορίες

Διάρκεια: 8 ώρες
Κόστος: 80€ +ΦΠΑ
Ημέρες: Σάββατο 5 & Κυριακή 6 Δεκεμβρίου
Ώρες: Σάββατο 14:00 - 19:00 & Κυριακή 15:00 - 18:00
Εγγραφές: Έως Τετάρτη 2 Δεκεμβρίου, περιορισμένος αριθμός θέσεων

 

Περιβαλλοντικό Πορτρέτο 12 - 13/12

[H Πόλη και οι Άνθρωποι]

Εισηγήτρια: Μυρτώ Παπαδοπούλου

Η φωτογράφιση ενός άγνωστου ανθρώπου σε μια ανοίκεια τοποθεσία και κάτω από στενά χρονικά πλαίσια, είναι από μόνη της μια πρόκληση. Στο σεμινάριο, οι μαθητές θα φωτογραφίσουν ανθρώπους στο περιβάλλον τους, σε εσωτερικούς χώρους και στο δρόμο, προσπαθώντας να εντάξουν στην εικόνα τα στοιχεία εκείνα που θα αποκαλύπτουν τον χαρακτήρα και την ιδιότητα του θέματός τους.

Η εισηγήτρια θα αναλύσει ζητήματα που περιλαμβάνουν μεθόδους προσέγγισης, ενώ ιδιαίτερη έμφαση θα δοθεί στην παρατήρηση και χρήση του διαθέσιμου φωτός, που θα διαμορφώσει τη διάθεση, το συναίσθημα και θα μεταφέρει τις πληροφορίες στη φωτογραφία.

Το εργαστήριο ολοκληρώνεται την επόμενη μέρα στη σχολή με την παρουσίαση των εικόνων, συζητήσεις και προβολές για τους τρόπους ανάπτυξης της συγκεκριμένης θεματολογίας.

Προτεινόμενες γνώσεις: Η Φωτογραφία στην Πράξη

Πληροφορίες

Διάρκεια: 8 ώρες
Κόστος: 60€ +ΦΠΑ
Ημέρες: Σάββατο 12 & Κυριακή 13 Δεκεμβρίου
Ώρες: Σάββατο 09:00 - 14:00 & Κυριακή 12:00 - 15:00
Εγγραφές: Έως Τετάρτη 9 Δεκεμβρίου

 

Φωτορεπορτάζ: Ξημέρωμα στην Ιχθυόσκαλα Κερατσινίου 17, 19 & 20/12

[Φωτορεπορτάζ και Φωτογραφία Δρόμου ]

Εισηγήτρια: Μάρω Κουρή

Στα όρια της νύχτας και της μέρας μια μικρή κοινωνία πωλητών, αγοραστών, εργατών, ζωντανεύει με τις φωνές της ένα τεράστιο σκεπαστό χώρο, όπου συγκεντρώνονται τα ψάρια που τροφοδοτούν τις αγορές της Αττικής. Καΐκια που ξεφορτώνουν, φορτηγά-ψυγεία που πηγαινοέρχονται, άνθρωποι που κινούνται ανάμεσα στα τελάρα ψάχνοντας και παζαρεύοντας την τιμή, δημιουργούν έναν αναβρασμό που κρατάει μέχρι το ξημέρωμα.

Η πρώτη μέρα του εργαστηρίου, αφιερώνεται στην παρουσίαση δουλειάς γνωστών φωτορεπόρτερ και θεμάτων της εισηγήτριας, ενώ ολοκληρώνεται με συζητήσεις που αφορούν τους τρόπους ανάπτυξης και προσέγγισης της θεματολογίας του εργαστηρίου.

Το ξημέρωμα της δεύτερης μέρας του σεμιναρίου, οι συμμετέχοντες θα βρεθούν στην καρδιά του γεγονότος και καλούνται να το μετατρέψουν σε φωτογραφικό θέμα, αποτυπώνοντας την ένταση και την ατμόσφαιρα της ιχθυόσκαλας, με την εισηγήτρια να καθοδηγεί και να συμβουλεύει.

Την τελευταία μέρα θα παρουσιαστούν οι εικόνες για ανάλυση και κριτική, ενώ θα συζητηθούν θέματα σχετικά με τους τρόπους εισαγωγής στην επαγγελματική φωτοειδησεογραφία, στα πρακτορεία και στα φεστιβάλ που την αντιπροσωπεύουν. Απευθύνεται σε φωτογράφους που έχουν τις απαραίτητες βασικές θεωρητικές και τεχνικές γνώσεις.

Προτεινόμενες γνώσεις: Πρόγραμμα Βασικής Κατάρτισης

Πληροφορίες

Διάρκεια: 12 ώρες
Κόστος: 100€ +ΦΠΑ
Ημέρες: Πέμπτη 17, Σάββατο 19 (Ξημέρωμα Σαββάτου) & Κυριακή 20 Δεκεμβρίου
Ώρες: Πέμπτη 19:00 - 22:00, Σάββατο 00:00 μέχρι το πρωί & Κυριακή 18:00 - 22:00
Εγγραφές: Έως Δευτέρα 14 Δεκεμβρίου, περιορισμένος αριθμός θέσεων

 

Speedlights on Location: Lighting for Portrait 19 - 20/12

[Επαγγελματική Εκπαίδευση]

Εισηγητής: Γιάννης Ριζομάρκος

Το εργαστήριο επικεντρώνεται στις βασικές τεχνικές φωτισμού πορτρέτου, με φορητά flash speedlights σε εξωτερικό περιβάλλον. Δουλεύοντας με τα flash εκτός κάμερας την πρώτη μέρα του σεμιναρίου, οι συμμετέχοντες θα φωτογραφίσουν μοντέλα και θα αποκτήσουν πρακτική εμπειρία στο να συνδυάζουν και να εξισορροπούν το φυσικό φως με το τεχνητό, διαμορφώνοντας την ατμόσφαιρα στη φωτογραφία τους. Ο εισηγητής θα αναλύσει διάφορα σενάρια φωτισμού με ένα και περισσότερα flash, την χρήση των αξεσουάρ τους όπως softboxes, ομπρέλες, κυψέλες και ζελατίνες, καθώς και τεχνικές πυροδότησης και φωτομέτρησης.

Το εργαστήριο ολοκληρώνεται την επόμενη μέρα στο studio της σχολής με την ανάλυση των φωτογραφιών και τη συζήτηση πάνω στα προβλήματα και τις δυσκολίες που προέκυψαν.

Το μάθημα απευθύνεται ιδιαίτερα σε φωτογράφους που χρησιμοποιούν flash επαγγελματικά, αλλά και σε όσους επιθυμούν να μάθουν να το χρησιμοποιούν με δημιουργικό τρόπο στην φωτογράφιση πορτρέτου. Οι συμμετέχοντες θα πρέπει να φέρουν τα δικά τους flash και μπαταρίες.

Σημείωση: Σε όσους παρακολούθησαν το σεμινάριο On & Off Camera Flash θα δοθεί προτεραιότητα κατά την εγγραφή.

Προτεινόμενες γνώσεις: On & Off Camera Flash

Πληροφορίες

Διάρκεια: 8 ώρες
Κόστος: 80€ +ΦΠΑ
Ημέρες: Σάββατο 19 & Κυριακή 20 Δεκεμβρίου
Ώρες: Σάββατο 11:00 - 16:00 & Κυριακή 12:00 - 15:00
Εγγραφές: Έως Τετάρτη 16 Δεκεμβρίου