προβολή φωτογραφιών του φωτογράφου της Magnum Gueorgui Pinkhassov στο πλαίσιο της πρώτης συνάντησης του Φ.Κ.Θ.
ΠΡΩΤΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ: Δευτέρα 5 Οκτωβρίου 2015, 8 μ.μ., στο CAFE BAZAAR, Παπαμάρκου 34, Πλατεία Άθωνος, (Α’ όροφος).
Θα γίνει αναλυτική ενημέρωση για το περιεχόμενο και τη διάρθρωση των θεματικών ενοτήτων που θα μας απασχολήσουν για φέτος.
Στην πρώτη φετινή συνάντηση εκτός από τα μέλη του ΦΚΘ μπορούν να παραβρεθούν για ενημέρωση όλοι όσοι ενδιαφέρονται να ασχοληθούν με τη φωτογραφία, χωρίς υποχρέωση εγγραφής.
Στην συνέχεια της συνάντησης θα γίνει προβολή φωτογραφιών του φωτογράφου της Magnum Gueorgui Pinkhassov καιθα ακολουθήσει συζήτηση.
Ο Gueorgui Pinkhassov γεννήθηκε στη Μόσχα το 1952. Από τα σχολικά χρόνια ενδιαφέρθηκε για τη φωτογραφία και από το 1969 έως το 1971 σπουδάζει κινηματογράφο στο Ινστιτούτο Κινηματογράφου της Μόσχας VGIK. Ανάμεσα στο 1971 και το 1980 εργάζεται για την κινηματογραφική εταιρεία Mosfilm σαν κάμεραμαν και στη συνέχεια σαν φωτογράφος. Ο σκηνοθέτης Αντρέι Ταρκόφσκι τον προσέχει και τον προσκαλεί να τραβήξει φωτογραφίες παράλληλα με τον φωτογράφο σκηνής στα γυρίσματα της ταινίας "Stalker".
To 1978 o Gueorgui Pinkhassov γίνεται δεκτός στη μοσχοβίτικη ένωση των καλλιτεχνών γραφικών τεχνών και αυτό του επιτρέπει να συμμετέχει ελεύθερα σε πολλές εκθέσεις. Το 1985 μετακομίζει στο Παρίσι και το 1988 μπαίνει στο πρακτορείο Magnum Photos. Εργάζεται εντατικά για τα περιοδικά απαθανατίζοντας τα πιο σημαντικά γεγονότα της εποχής: το σεισμό στην Αρμενία, τα γεγονότα στην Λιθουανία, το πραξικόπημα στη Μόσχα και την επικαιρότητα σε Μογγολία, Ινδονησία, Αφρική κλπ.
Σκοπός του Φωτογραφικού Κέντρου Θεσσαλονίκης είναι να συνεχίσει την προσπάθειά του για φωτογραφική επιμόρφωση με μία νέα σειρά θεματικών ενοτήτων, παρουσιάσεων και εργαστηρίων, που θα καλύπτουντις ανάγκες των νέων και των παλιότερων φωτογράφων – μελών του, καθώς και τις ανάγκες του ευρύτερου κοινού της πόλης μας.
Τα μαθήματα θα γίνονται κάθε Δευτέρα από τις 8:30 μμ έως τις 11 μμ στο CAFE BAZAAR, Παπαμάρκου 34, Πλατεία Άθωνος, (Α’ όροφος) και θα συμπληρώνονται από τα Σαββατιάτικα εργαστήρια, τις επισκέψεις/ ξεναγήσεις σε εκθέσεις και τις φωτογραφικές εξορμήσεις.
Εισηγητές του πρώτου αυτού κύκλου θα είναι οι:
Βασίλης Καρκατσέλης (ΤΗΛ 6942 860 890) και Θανάσης Ράπτης (ΤΗΛ 6973 221 887)
Οι εισηγητές όλων των μαθημάτων και εργαστηρίων (εκτός και αν αναφέρεται κάπου διαφορετικά) προσφέρουν τις γνώσεις τους δωρεάν.
Έτσι, για την παρακολούθηση του ετήσιου προγράμματος μαθημάτων και εργαστηρίων, αρκεί κάποιος να είναι (ή να εγγραφεί) μέλος του ΦΚΘ. (Διατηρείται από χρόνια η ετήσια συμβολική συνδρομή των 50 Ευρώ)
Περισσότερες λεπτομέρειες για το πρόγραμμα θα αναρτηθούν σύντομα στο διαδίκτυο http://fkth.gr/category/synantiseis-melon/ και https://www.facebook.com/events/511511438880385/