Πόλεις μέσα στις πόλεις

logo Όραμα
· Μαθήματα - Σεμινάρια · Αμπελόκηποι · Αθήνα // Δημοσίευση: 12 Φεβ 2016

σεμινάριο φωτορεπορτάζ με εισηγήτρια τη Μάρω Κουρή στην Σχολή Φωτογραφικών Σπουδών Όραμα

Στο workshop - εμπειρία της Σχολής Φωτογραφικών Σπουδών Όραμα, που συνεχίζεται για τρίτη συνεχόμενη χρονιά και που εισηγείται η βραβευμένη φωτορεπόρτερ Μάρω Κουρή, οι συμμετέχοντες καλούνται να φωτογραφίσουν τις διαφορετικές κουλτούρες των εθνοτήτων που ζουν στην Αθήνα και στιγμές της καθημερινότητάς τους.

Εικόνες ανθρώπων που έφθασαν από όλες της άκρες γης και που παρά τις δύσκολες συνθήκες διαβίωσης αναδεικνύουν την αξιοπρέπεια και την ανθρώπινη πλευρά των αθηναϊκών γειτονιών. Στόχος του workshop είναι να τεκμηρίωσει οπτικά τη διαφορετικότητα σε κοινωνικό και πολιτιστικό επίπεδο με αποκαλυπτικό και ειλικρινή τρόπο.

Η πρώτη μέρα του σεμιναρίου, αφιερώνεται στην παρουσίαση portfolio γνωστών φωτορεπόρτερ και θεμάτων της εισηγήτριας, ενώ ολοκληρώνεται με συζήτηση σχετικά με τους τρόπους προσέγγισης και ανάπτυξης της θεματολογίας του σεμιναρίου.

Τη δεύτερη μέρα οι συμμετέχοντες θα φωτογραφίσουν σε σημεία της Αθήνας μοναδικά, γνωστά και άγνωστα, σε αυτοσχέδιους ναΐσκους και μικρομάγαζα, σε σχολεία, μεζεδοπωλεία και μουσικά εστιατόρια άλλων χωρών, με την εισηγήτρια και τη βοηθό της Δήμητρα Παπαγεωργίου να καθοδηγούν προσωπικά τον κάθε συμμετέχοντα.

Την τελευταία μέρα, θα παρουσιαστούν οι εικόνες για ανάλυση και κριτική, ενώ θα συζητηθούν θέματα σχετικά με τους τρόπους εισαγωγής στην επαγγελματική φωτοειδησεογραφία.

Το σεμινάριο απευθύνεται σε φωτογράφους που έχουν τις απαραίτητες βασικές θεωρητικές και τεχνικές γνώσεις αλλά και σε επαγγελματίες.

Ημερομηνίες: 04, 05 & 06 Μαρτίου 2016
Ώρες: Παρασκευή 18:00 - 22:00, Σάββατο φωτογράφιση όλη μέρα & Κυριακή 18:00 - 22:00
Διάρκεια: 15 ώρες
Εγγραφές: έως Δευτέρα 29 Φεβρουαρίου, περιορισμένος αριθμός θέσεων