Workshops Μαρτίου από τη σχολή Όραμα

το λιμάνι των Χανίων φωτισμένο
· Μαθήματα - Σεμινάρια · Αθήνα · Αμπελόκηποι // Δημοσίευση: 26 Φεβ 2016

φωτογραφικά workshops από τη σχολή Όραμα

Η φωτογραφία στην πράξη 20/03

[Βασική Κατάρτιση]

Εισηγητές: Γιάννης Ριζομάρκος, Ειρήνη Μιχοπούλου

Το εργαστήριο, το οποίο αποτελεί την συνέχεια του μαθήματος Εισαγωγή στην Ψηφιακή Φωτογραφική Μηχανή, πραγματοποιείται σε εξωτερικό χώρο στην Αθήνα και απευθύνεται σε όσους θέλουν να βελτιώσουν τις τεχνικές δεξιότητές τους στη φωτογραφία, αξιοποιώντας τη θεωρία στην πράξη.

Με παραδείγματα, ασκήσεις και υπό την καθοδήγηση του εισηγητή, οι συμμετέχοντες μαθαίνουν πώς οι διαφορετικές ρυθμίσεις της κάμερας επηρεάζουν το αποτέλεσμα και πώς αυτές εφαρμόζονται για την ποιοτική βελτίωση της εικόνας. Ο έλεγχος του βάθους πεδίου και της κίνησης, το διαθέσιμο φως και η κατάλληλη έκθεση, η ενδεδειγμένη χρήση του ενσωματωμένου flash, είναι κάποια από τα θέματα που θα επικεντρωθεί το σεμινάριο.

Στο τέλος, οι μαθητές θα μπορούν να χρησιμοποιήσουν με ευκολία την μηχανή τους στην χειροκίνητη λειτουργία και να εξερευνήσουν την δημιουργική πλευρά της φωτογραφίας.

Aφορά αρχάριους που διαθέτουν ψηφιακή φωτογραφική μηχανή με δυνατότητα χειροκίνητης λειτουργίας, την οποία θα πρέπει να έχουν μαζί τους.

Προτεινόμενες γνώσεις: Εισαγωγή στην Ψηφιακή Φωτογραφική Μηχανή.

Πληροφορίες

Διάρκεια: 4 ώρες
Κόστος: 30 € +ΦΠΑ
Ημέρα: Κυριακή 20 Μαρτίου
Ώρες: 12:00 - 16:00
Εγγραφές: Έως Τετάρτη 16 Μαρτίου

Φωτογραφικό Οδοιπορικό στα Χανιά: Φωτογραφίζοντας το Χαρακτήρα ενός Τόπου 17-19/06

[Εκτός Πολης]

Εισηγητής: Γιάννης Ριζομάρκος

Η ταξιδιωτική φωτογραφία επιχειρεί να διερευνήσει τη σχέση του φωτογράφου με τους τόπους που επισκέπτεται μεταφράζοντας τις εμπειρίες και τα συναισθήματά του σε εικόνες. Στο σεμινάριο οι μαθητές καλούνται να εξερευνήσουν τις ιδέες και την αισθητική τους στην πόλη των Χανίων.

Τα θέματα που αναπτύσσονται αφορούν την τεχνική, τον εξοπλισμό, την έρευνα και τον προγραμματισμό των λήψεων. Ο εισηγητής θα εξηγήσει πώς τα διαφορετικά είδη φωτογραφίας συνθέτουν την ταξιδιωτική ενώ θα παρουσιάσει και εναλλακτικούς τρόπους προσέγγισης των θεμάτων δίνοντας έμφαση στην ανάπτυξη της προσωπικής ματιάς και της καλλιτεχνικής προσέγγισης του τόπου.

Μέσα από κατ’ ιδίαν συναντήσεις, ανάλυση και κριτική των εικόνων, θα παρακολουθείται η πορεία των εργασιών ώστε οι συμμετέχοντες να βελτιώσουν την τεχνική και την αισθητική τους,

Βασικοί στόχοι του σεμιναρίου είναι να καθοδηγήσει τους συμμετέχοντες μέσω τεχνικών και θεωρητικών αναλύσεων, πώς να αποτυπώνουν τον ιδιαίτερο χαρακτήρα κάθε τόπου. Να οδηγήσει στο να γίνονται τα ταξίδια αφορμή για «δυνατές» εικόνες, ακόμα και με περιορισμένο χρόνο και σε ιδιαίτερες συνθήκες. Να αντιληφθούν ότι η ταξιδιωτική φωτογραφία έχει να κάνει περισσότερο με τη διαδρομή παρά με την ίδια τη φωτογραφία.

Το workshop απευθύνεται σε αρχάριους με βασικές τεχνικές γνώσεις, αλλά και σε πιο έμπειρους φωτογράφους που θέλουν να διευρύνουν τις γνώσεις τους και την αισθητική τους. Οι συμμετέχοντες θα πρέπει να έχουν μαζί τους laptop για την επεξεργασία των εικόνων.

Προτεινόμενες γνώσεις: Πρόγραμμα Βασικής Κατάρτισης

Πληροφορίες

Διάρκεια: 3 ημέρες
Κόστος: 120 € +ΦΠΑ. Για εγγραφές έως Τετάρτη 27 Απριλίου κόστος 100 €
Ημερομηνία: Παρασκευή 17, Σάββατο 18, Κυριακή 19 Ιουνίου
ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Η σχολή έχει εξασφαλίσει περιορισμένο αριθμό δωματίων σε ειδικές τιμές στην πανσιόν Τερέζα στο παλιό Ενετικό λιμάνι όπου θα γίνονται οι εισηγήσεις (www.pensiontheresa.gr). Ενδεικτικά το κόστος διαμονής ανέρχεται σε 40€ έως 50€ ανά δωμάτιο και ανά μέρα ανάλογα τον τύπο. Όσοι επιθυμούν να κλείσουν δωμάτιο θα πρέπει έγκαιρα να επικοινωνήσουν με την γραμματεία της σχολής καταβάλλοντας στη συνέχεια το κόστος. Λόγω της αργίας του Αγ. Πνεύματος την Δευτέρα 20 Ιουνίου, θα πρέπει επίσης να φροντίσουν για την έγκαιρη εξασφάλιση των ακτοπλοϊκών ή αεροπορικών τους εισιτηρίων.
Εγγραφές: έως Τετάρτη 8 Ιουνίου