Σεμινάριο Δημιουργικής Φωτογραφίας με τον Παναγιώτη Κασίμη

λογότυπο φορέα
· Μαθήματα - Σεμινάρια · Αθήνα // Δημοσίευση: 23 Απρ 2016

στο Κέντρο Δημιουργικής Φωτογραφίας ΕΝΝΕΑ

Στόχος του σεμιναρίου είναι να θεμελιώσει όλες τις χρήσιμες γνώσεις που θα βοηθήσουν στην πλήρη κατανόηση της φύσης της φωτογραφίας και της χρήσης της ψηφιακής φωτογραφικής μηχανής.

Στην δίμηνη διάρκειά του, οι συμμετέχοντες θα μάθουν να εστιάζουν και να κατευθύνουν τη δημιουργικότητά τους χρησιμοποιώντας τα τεχνικά μέσα (φωτογραφική μηχανή και Lightroom) προς μια πιο ουσιαστική φωτογραφία.

Η ύλη του σεμιναρίου είναι δομημένη με τέτοιο τρόπο, ώστε να γίνει σαφές πως τα τεχνικά μέσα και η δημιουργική διαδικασία συνδέονται και αλληλοσυμπληρώνονται, προσεγγίζοντας τη Φωτογραφία ως καλλιτεχνικό μέσο, στο σύνολό της και όχι διαχωρισμένη μεταξύ Τεχνικής και Τέχνης.

Η παρουσίαση και συζήτηση του έργου σημαντικών φωτογράφων, καλλιτεχνικών κινημάτων και τάσεων, καθώς και η εποικοδομητική κριτική φωτογραφιών των συμμετεχόντων βοηθά στην ανάπτυξη τόσο της καλλιτεχνικής αντίληψης όσο και της κριτικής ικανότητας απέναντι στη φωτογραφία ως δημιουργικό μέσο και ως έργο τέχνης.

Κάθε τετράωρο καλύπτει συγκεκριμένα θέματα τόσο σε τεχνικό όσο και σε αισθητικό επίπεδο. Έτσι, η θεωρητική καλλιτεχνική κατάρτιση συνδυάζεται άμεσα με την αντίστοιχη τεχνική.

Πληροφορίες
Εισηγητής: Παναγιώτης Κασίμης
Έναρξη: Τετάρτη 4 Μαΐου 2016, στις 18:00
Παραδόσεις: κάθε Τετάρτη 18:00 έως 22:00
Διάρκεια: 36 ώρες (2 μήνες)
Κόστος: 180 € (πληρωτέο σε δύο δόσεις)