Με το βλέμμα στην πόλη

στο πρώτο πλάνο στέκεται ένας άνδρος στο δρόμο και αριστερά μια γυναίκα κοιτά το κινητό της διπλά σε παιδικό καρότσι
· Μαθήματα - Σεμινάρια · Αθήνα // Δημοσίευση: 24 Απρ 2016

masterclass αστικής φωτογραφίας με τον Παναγιώτη Κασίμη

Το Κέντρο Δημιουργικής Φωτογραφίας «ΕΝΝΕΑ» ανακοινώνει την έναρξη νέου σεμιναρίου φωτογραφίας με τίτλο «Με το βλέμμα στην πόλη», με τον Παναγιώτη Κασίμη, τη Δευτέρα 9 Μαΐου 2016.

Η ταξινόμηση της φωτογραφίας σε είδη ή κατηγοριες είναι αρκετά συνηθισμένη και συνήθως η πρακτική αυτή υπαγορεύει και το πως πρέπει να ειδωθεί από τον θεατή. Αν υποθέσουμε πως οι περισσότεροι απ’ τους ενασχολούμενους με τη φωτογραφία καταλαβαίνουν σε τι αναφέρεται ο όρος street photography (φωτογραφία δρόμου), εντούτοις, ο όρος urban photography (φωτογραφία πόλης / αστική φωτογραφία) συνήθως προκαλεί σύγχυση. Έτσι, τι εννοούμε όταν μιλάμε για urban photography; Σε ποιά φωτογραφία αναφερόμαστε; Διαφέρει από τη φωτογραφία δρόμου και ως προς τι; Το σεμινάριο απευθύνεται σε όσους ενδιαφέρονται για την αστική φωτογραφία, προσφέροντας στους συμμετέχοντες μια πιο ουσιαστική προσέγγιση στην λεγόμενη «φωτογραφία δρόμου». Εκτός από τις θεωρητικές συζητήσεις, το workshop θα εστιάσει στο να κατευθύνει τους συμμετέχοντες στη δημιουργία φωτογραφικού project της επιλογής τους. Ο κύριος στόχος είναι η δημιουργική σύνδεση της αστικής θεωρίας και της φωτογραφικής πρακτικής, πλαισιωμένη με εποικοδομητική κριτική των φωτογραφιών και λήψη βοήθειας σε προσωπικό επίπεδο.

Τόσο κατά τη διάρκεια του σεμιναρίου, όσο και μετά την ολοκλήρωση του, οι συμμετέχοντες θα μπορούν να έχουν προσωπικές συναντήσεις με τον εισηγητή για συζήτηση και κριτική των φωτογραφιών τους, με στόχο τη συγκέντρωση υλικού για τη διοργάνωση έκθεσης φωτογραφίας με θέμα την αστική φωτογραφία.

Η έκθεση θα πραγματοποιηθεί το φθινόπωρο στην Αθήνα με επιμέλεια του Παναγιώτη Κασίμη, και οι σχετικές πληροφορίες θα ανακοινωθούν αργότερα.

ΠΡΟΥΠΟΘΕΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

Οι υποψήφιοι θα πρέπει να έχουν βασικές φωτογραφικές γνώσεις. Κατά τη διάρκεια του workshop δεν θα συζητηθούν τεχνικά θέματα.

ΣΥΝΟΠΤΙΚΑ:
Διάρκεια: 24 ώρες
Έναρξη: Δευτέρα 9 Μαΐου 2015, στις 18:00
Χώρος διεξαγωγής: στην έδρα του Κέντρου Δημιουργικής Φωτογραφίας «ΕΝΝΕΑ», στην οδό Θησέως 20 & Κολοκοτρώνη στο Σύνταγμα. Παραδόσεις: κάθε Δευτέρα 18:00 έως 22:00
Κόστος: 170 € (πληρωτέο σε δυο δόσεις)