Φωτογραφίζοντας το χαρακτήρα ενός τόπου

μισογκρεμισμένο κτήριο σε κεντρική οδό του Βελιγραδίου
· Φωτο-Εξορμήσεις · Βελιγράδι // Δημοσίευση: 29 Ιαν 2017

φωτογραφικό οδοιπορικό στο Βελιγράδι

Η ταξιδιωτική φωτογραφία είναι πάνω απ’ όλα η αφήγηση της περιπέτειας που προσφέρει τόσο ο προορισμός, όσο και η διαδρομή. Σ’ αυτό το φωτογραφικό ταξίδι στην σαγηνευτική πρωτεύουσα της Σερβίας, οι συμμετέχοντες καλούνται να μεταφράσουν τις νέες εμπειρίες τους σε δυνατές εικόνες. Το Βελιγράδι αποτελεί ιδανικό προορισμό για φωτογραφική εξερεύνηση: πόλη αρχαία αλλά και σύγχρονη, με ταραγμένη ιστορία αλλά και γραφική ομορφιά, φημισμένη για τα ονειρικά παραποτάμια τοπία αλλά και την εκρηκτική νυχτερινή ζωή.

Στα πλαίσια του σεμιναρίου, οι συμμετέχοντες θα λαμβάνουν απ’ τον εισηγητή συνεχή καθοδήγηση πάνω σε θέματα τεχνικής, εξοπλισμού, σύνθεσης και προσέγγισης της θεματολογίας, με έμφαση στην αισθητική. Έτσι θα κληθούν να φωτογραφίσουν για τρεις ολόκληρες μέρες την πόλη του Βελιγραδίου και τους ανθρώπους της, ο καθένας με την προσωπική του ματιά. Θα εξερευνήσουν τη θεατή και τη αθέατη πλευρά της πόλης, το ιστορικό κέντρο, τις όχθες του Δούναβη και του Σάβα και τα νησιά τους. Το ταξίδι περιλαμβάνει εισηγήσεις, κατ’ ιδίαν συναντήσεις, ομαδικές φωτογραφικές εξορμήσεις, ανάλυση και κριτική των εικόνων που προκύπτουν, αλλά και εξόδους και ελεύθερο χρόνο.

Η διαμονή θα γίνει σε πολύ ιδιαίτερο πλωτό ξενοδοχείο πάνω στην όχθη του Δούναβη, όπου θα είναι διαθέσιμο πλούσιο πρωινό και δυνατότητα για βόλτες με ποδήλατα!

Στόχος του σεμιναρίου είναι οι συμμετέχοντες, εκτός από μια αξέχαστη εμπειρία, να αποκομίσουν την ικανότητα να συλλαμβάνουν φωτογραφικά τον αληθινό χαρακτήρα ενός τόπου.

Το workshop απευθύνεται σε αρχάριους με βασικές τεχνικές γνώσεις, αλλά και σε πιο έμπειρους φωτογράφους που θέλουν να διευρύνουν τις γνώσεις τους και την αισθητική τους. Οι συμμετέχοντες θα πρέπει να έχουν μαζί τους laptop για την επεξεργασία των εικόνων.

Προτεινόμενες γνώσεις: Πρόγραμμα Βασικής Κατάρτισης

 

Για καταβολή της προκαταβολής 30% έως τις 10 Φεβρουαρίου 2017, αφαιρούνται 50 € στην τελική εξόφληση!

Διάρκεια: 4 ημέρες

Περιορισμένος αριθμός θέσεων.
Οι προκαταβολές δεν επιστρέφονται σε περίπτωση ακύρωσης θέσης με ευθύνη του συμμετέχοντα & δεν ισχύουν επιπλέον εκπτώσεις.
Ελάχιστος αριθμός συμμετεχόντων 12 άτομα.

Εγγραφές: Έως Παρασκευή 30 Μαρτίου με καταβολή προκαταβολής 30% επί του ποσού