ανοιχτό masterclass με τον Αμερικανό φωτογράφο Michael Ackerman και τον Έλληνα φωτογράφο Ηλία Γεωργιάδη στη Δημοτική Πινακοθήκη Χανίων
Η Λέσχη Φωτογραφίας και Κινηματογράφου Χανίων σε συνεργασία με την Δημοτική Πινακοθήκη Χανίων διοργανώνει ανοιχτό masterclass την Κυριακή 12 Μαρτίου και ώρα 19:00, με τον Αμερικανό φωτογράφο Michael Ackerman και τον Έλληνα φωτογράφο Ηλία Γεωργιάδη.
Oι ενδιαφερόμενοι θα έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν τους δυο φωτογράφους να παρουσιάζουν την δουλειά τους στην Αίθουσα της Δημοτικής Πινακοθήκης Χανίων.
Η παρουσίαση αυτή θα είναι ανοικτή στο κοινό, χωρίς τη δυνατότητα προ-κράτησης.
Το masterclass διοργανώνεται στα πλαίσια της επίσκεψης των Michael Ackerman και Ηλία Γεωργιάδη για το τριήμερο workshop προσωπικού ντοκουμέντου με τίτλο ‘’The Personal Narrative’’.
Ο Michael Ackerman είναι Aμερικανός φωτογράφος, γεννημένος το 1967 στο Τελ Αβίβ και εκπροσωπείται από το πρακτορείο VU.
Aπό την πρώτη του έκθεση το 1999 ο Michael Ackerman εντυπωσίασε με την νέα ριζοσπαστική και μοναδική του προσέγγιση.
Η δουλειά του στο Βαρανάσι με τίτλο “End Time City” (εκδόσεις Delpire) αποφεύγει κάθε είδους εξωτισμό ή προσπάθεια περιγραφής της πραγματικότητας διερευνώντας το δίπτυχο χρόνος-θάνατος με μία ελεύθερη προσέγγιση, κυρίως μέσα απ' τη χρήση της «πανοραμικής» απόστασης.
Το 2001 δημοσιεύει τη δεύτερη εκδοτική του δουλειά με τίτλο “Fiction” όπου αινιγματικές, κοκκώδεις εικόνες αντανακλούν τον προσωπικό του κόσμο και μεταφέρουν την αγωνία και την αμφιβολία των αναζητήσεών του.
To 2010, πάλι από τις εκδόσεις Delpire, παρουσιάζει το βιβλίο “Half Life”. Εδώ ο Ackerman κατασκευάζει ένα ολόκληρο σύστημα από αναφορές και αντηχήσεις μνήμης, υπογραμμίζοντας μιά αρχέγονη ερήμωση. Το 1998 κέρδισε το βραβείο πρωτοεμφανιζόμενου νέου φωτογράφου στο International Centrer of Photography της Νέας Υόρκης και το 1999 το Prix Nadar για τη δουλειά του στο End Time City.
Ο Ηλίας Γεωργιάδης ξεκίνησε να φωτογραφίζει στην ηλικία των 19.
Από το 2011, ανέπτυξε μια προσέγγιση με ιδιαίτερη έμφαση στην περιθωριακή νυχτερινή ζωή σε μικρές πόλεις και μικρές κοινωνίες. Έπειτα άρχισε να ταξιδεύει έντονα στην Ελλάδα, εστιάζοντας περισσότερο στο αστικό και φυσικό περιβάλλον. Κάποια χρόνια αργότερα, ξεκίνησε να ερευνά ζητήματα σχετικά με το προσωπικό ντοκουμέντο, τις διαπροσωπικές σχέσεις και τα ψυχοκοινωνικά περιβάλλοντα. Η πρώτη του δουλεά με τίτλο Over|State έχει προβληθεί σε travelling shows και φεστιβάλ ανά τον κόσμο, σε ατομικές και ομαδικές εκθέσεις και έχει παρουσιαστεί σε ψηφιακά και έντυπα περιοδικά.