Workshops & Events Απριλίου από τη σχολή Όραμα

φωτογράφος σε στούντιο βγάζει φωτογραφία ένα μοντέλο
· Workshops · Διάφορα · Αθήνα // Δημοσίευση: 30 Mar 2017

φωτογραφικά workshops από τη σχολή Όραμα

Editorial Wedding Photography 01 & 02/04

[Κύκλος Επαγγελματική Εκπαίδευση]

Εισηγητής: Κωνσταντίνος Τσιλιακός

Η φωτογραφία γάμου είναι άκρως ανταποδοτική από την άποψη της δημιουργικότητας και του εισοδήματος, γι’ αυτό και προσελκύει την πλειονότητα των επαγγελματιών φωτογράφων. Το μάθημα είναι ιδανικό για όσους αναζητούν δικό τους στυλ και μοναδική προσέγγιση, για την δημιουργία εικόνων εμπνευσμένων από τη φωτογραφία μόδας.

Η πρώτη μέρα του εργαστηρίου θα διεξαχθεί στον Πύργο Πετρέζα. Η ιδιαίτερη αρχιτεκτονική του σε συνδιασμό με τη φυσική ομορφιά του τοπίου, συνθέτουν ένα κυριολεκτικά παραμυθένιο σκηνικό που θα εμπνέυσει και θα διευκολύνει τους συμμετέχοντες κατά τη διάρκεια της φωτογράφισης. Αρχικά ο Κωνσταντίνος Τσιλιακός θα αναλύσει τον τρόπο δουλειάς του, την μεθοδολογία και τις τεχνικές που χρησιμοποιεί, καλύπτοντας θέματα φωτισμού με φυσικό φως (daylight), καθώς και θέματα σύνθεσης και αισθητικής. Στη συνέχεια οι μαθητές θα φωτογραφίσουν ένα ζευγάρι γαμπρού – νύφης αλλά και πορτρέτα του καθένα ξεχωριστά, αξιοποιώντας τη θεωρία και τις τεχνικές που διδάχτηκαν. Παράλληλα μια ομάδα έμπειρων συνεργατών, στυλίστριας, make up & hair artist, θα παρέχουν τα κουστούμια, τα νυφικά, τα φορέματα και ότι άλλο χρειάζεται, ενώ καθ’ όλη τη διάρκεια της φωτογράφισης οι εικόνες θα εξετάζονται και θα αξιολογούνται από τον εισηγητή. Την επόμενη μέρα το μάθημα θα μεταφερθεί στο χώρο της σχολής, όπου θα πραγματοποιηθεί η κριτική των εικόνων και θα συζητηθούν τα προβλήματα που προέκυψαν κατά τις λήψεις.

Στο τέλος του εργαστηρίου, οι συμμετέχοντες θα έχουν δημιουργήσει ένα πορτφόλιο από ποιοτικές φωτογραφίες και θα έχουν αναπτύξει τις δεξιότητες και την αυτοπεποίθηση ώστε να βάλουν τις βάσεις για να επιτύχουν ως επαγγελματίες φωτογράφοι γάμου. Το σεμινάριο απευθύνεται σε όσους κατανοούν ήδη τα βασικά της φωτογραφίας και θα ήθελαν να μετατρέψουν το χόμπι τους σε μια δημιουργική καριέρα ή να κερδίσουν ένα επιπλέον εισόδημα, αλλά και σε ήδη επαγγελματίες που επιθυμούν να ακονίσουν τις γνώσεις τους πάνω στις τελευταίες τάσεις της φωτογραφίας γάμου.

 

Φωτογραφική Βόλτα στο Τεχνολογικό Πάρκο Λαυρίου: Σύνθεση και Αισθητική Εικόνας 08 & 09/04

[Κύκλος Βασική Κατάρτιση]

Εισηγητής: Γιάννης Ριζομάρκος

Το τεχνολογικό πάρκο Λαυρίου με το βιομηχανικό περιβάλλον που περιλαμβάνει κτήρια, στοές, μηχανήματα, γραμμές παραγωγής και πλαισιώνεται από ένα ιδιαίτερο φυσικό τοπίο, θα αποτελέσει τον τόπο εξάσκησης των μαθητών του σεμιναρίου. Το μάθημα θα εστιάσει στην κατανόηση των βασικών στοιχείων της εικόνας και την εφαρμογή τους στη σύνθεση, ώστε να αναδειχθεί το μήνυμα και η νοηματική υπόσταση της φωτογραφίας. Μέσα από τη θεωρητική διδασκαλία και τις αναλύσεις έργων ιστορικών και σύγχρονων φωτογράφων την πρώτη μέρα του σεμιναρίου, οι συμμετέχοντες θα μάθουν πώς οι γραμμές, τα σχήματα, το φως, η σκιά, το χρώμα αποτελούν τα μέσα της δημιουργικής τους έκφρασης.

Τη επόμενη μέρα θα ανατεθούν εργασίες και με την καθοδήγηση του εισηγητή οι μαθητές θα φωτογραφίσουν στο πάρκο, αποτυπώνοντας την ιστορία παράλληλα με τη δυναμική του χώρου, με στόχο να βελτιώσουν τις ικανότητές τους στη σύνθεση, ενισχύοντας το περιεχόμενο της εικόνας τους. Κριτική των εικόνων και συζητήσεις στο τέλος της μέρας παρέχουν μια επισκόπηση της φωτογραφικής βόλτας.

Οι συμμετέχοντες καλούνται να φέρουν: την πρώτη μέρα μερικές δικές τους εικόνες για ανάλυση και τη δεύτερη μέρα φωτογραφική μηχανή και τρίποδο για τη φωτογράφιση στο πάρκο. Το μάθημα απευθύνεται σε όσους είναι ήδη εξοικειωμένοι με τις βασικές λειτουργίες της μηχανής.

Προτεινόμενες γνώσεις: Η Φωτογραφία στην Πράξη.

 

Studio Photography30/04

[Κύκλος Επαγγελματική Εκπαίδευση]

Εισηγήτρια: Ειρήνη Μιχοπούλου

Το εργαστήριο σχεδιάστηκε για όσους επιθυμούν να γνωρίσουν τους τρόπους που λειτουργεί ο επαγγελματίας φωτογράφος εντός studio και να εξοικειωθούν με τον εξοπλισμό και τις τεχνικές που χρησιμοποιούνται σε αυτό. Παράλληλα επικεντρώνεται στις βασικές αρχές φωτισμού studio, με έμφαση σε πρακτικές εφαρμογές.

Oι συμμετέχοντες θα μάθουν στην πράξη να χειρίζονται τα studio flash και τα αξεσουάρ τους όπως ομπρέλες, soft boxes, beauty dish, grids, τα φωτόμετρα και τους ανακλαστήρες, ενώ θα διδαχθούν τεχνικές φωτισμού για την ανάδειξη της φόρμας και της υφής.

Τέλος θα γίνουν αναφορές για το πώς μπορούν να δημιουργήσουν πρακτικά και οικονομικά το δικό τους φωτογραφικό studio.

Προτεινόμενες γνώσεις: Η Φωτογραφία στην Πράξη.