Παραμορφώσεις

αφίσα διαγωνισμού
· Διαγωνισμοί · Ελληνικοί · *Διαδίκτυο // Δημοσίευση: 17 Αυγ 2017

ανοιχτός διαγωνισμός φωτογραφίας από τη Φωτογραφική Ομάδα Φιλιππιάδας Κα.Δρώ

Σε εξέλιξη βρίσκεται ο ανοιχτός διαγωνισμός φωτογραφίας που διοργανώνει και φέτος η Φωτογραφική Ομάδα Φιλιππιάδας Κα.Δρώ!

Το θέμα έχει τίτλο: «Παραμορφώσεις»

Η έννοια της παραμόρφωσης αφορά στην παρουσίαση κάποιου πράγματος, προσώπου τόπου ή φαινομένου με διαφορετικό τρόπο από αυτό που αντιλαμβανόμαστε μέσω των αισθήσεών μας. Αποτελεί συνήθως μια σκόπιμη ενέργεια από πλευράς του δημιουργού και δε συνιστά συγγενική παραλλαγή σε αναγνωρισμένης ταυτότητας θέμα. Αποτελεί μια απόπειρα για μια εντελώς καινούρια εικόνα. Δεν αποτελεί απλά μια περιγραφή αλλά είναι και υπαινιγμός, κάτι που αναγνωρίζεται σαν υπαρκτό, αλλά ταυτόχρονα μοιάζει να ανήκει στη σφαίρα της φαντασίας. Κάτι που διακρίνεται σαν φυσικό, αλλά είναι μαζί και αξιοπερίεργο, μια ‘αλλοίωση’ της πραγματικότητας προερχόμενη μέσα από την απλή παρατήρηση.

Όροι Συμμετοχής

  1. Ο διαγωνισμός ξεκινάει 1η Αυγούστου και λήγει στις 31 Αυγούστου 2017
  2. Ο κάθε ενδιαφερόμενος έχει τη δυνατότητα να δημοσιεύσει μία φωτογραφία στην ειδική πλατφόρμα που βρίσκεται στο site μας: www.kadrw.gr
  3. Μέγεθος- Ανάλυση φωτογραφιών: έως 1200 pixel η μεγάλη πλευρά
  4. Οι φωτογραφίες να είναι τραβηγμένες κατά τη διάρκεια που τρέχει ο διαγωνισμός.

Κριτική επιτροπή: H κριτική επιτροπή που θα αναδείξει τις τρεις καλύτερες φωτογραφίες απαρτίζεται από τον Πάνο Χαραλαμπίδη και τη Μαίρη Χαιρετάκη (https://www.panos-mary.com/main/)

Βραβεία: Οι 3 πρώτοι νικητές θα πάρουν ως έπαθλο από ένα φωτογραφικό βιβλίο

  • 1ος: Robert Frank-The Americans
  • 2ος: Todd Hido on Landscapes, Interiors and the Nude
  • 3ος: John Berger –Ways of Seeing

Αποτελέσματα: Τα αποτελέσματα των 3 καλύτερων φωτογραφιών θα ανακοινωθούν το πρώτο δεκαπενθήμερο του Σεπτεμβρίου και θα αναρτηθούν στο www.kadrw.gr

Καλές λήψεις και καλή επιτυχία!!