1ος Παγκόσμιος Διαγωνισμός Τυπωμένης Φωτογραφίας

λογότυπο φορέα
· Διαγωνισμοί · Διεθνείς · Ηράκλειο · Μυτιλήνη · Πρέβεζα · Καβάλα · Αθήνα // Δημοσίευση: 13 Σεπ 2017

από 5 διαφορετικές Φωτογραφικές Εταιρείες

1ος Παγκόσμιος Διαγωνισμός Τυπωμένης Φωτογραφίας 2017, υπό την Αιγίδα της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Kαλλιτεχνικής Φωτογραφίας (FIAP), της Παγκόσμιας Ένωσης Φωτογραφίας (GPU), του Διεθνούς Σωματείου Συνεργασίας για την Εικόνα (ICS) και της Ελληνικής Φωτογραφικής Εταιρείας (ΕΦΕ).

Ο Πρώτος Παγκόσμιος Διαγωνισμός τυπωμένης φωτογραφίας διοργανώνεται στην Ελλάδα από 5 διαφορετικές φωτογραφικές Εταιρείες με μεγάλη ιστορία και αντίστοιχα 5 διαφορετικούς εκθεσιακούς χώρους. Τις φωτογραφίες θα κρίνουν 15 κριτές με πανελλήνια και παγκόσμια αναγνώριση, οι οποίοι είναι υπεύθυνοι να διαλέξουν τα έργα για τις 5 διαφορετικές εκθέσεις στην Ελλάδα και να απονείμουν 228 και πλέον βραβεία.

Όροι και προϋποθέσεις

 • Αυτός ο διαγωνισμός διοργανώνεται από την ΕΦΕ με συμμετοχή 4 φωτογραφικών σωματείων και διεξάγεται σύμφωνα με τις οδηγίες και τους κανονισμούς της FIAP, της GPU της ICS και της ΕΦΕ. Όσα έργα αναρτηθούν ή βραβευτούν, λαμβάνονται υπ’ όψη για τους καλλιτεχνικούς τίτλους της FIAP, της GPU της ICS και της ΕΦΕ.
 • Στους διαγωνισμούς μπορεί να πάρει μέρος κάθε φωτογράφος απ’ όλο τον κόσμο. Αποτελείται από ΔΥΟ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ, τυπωμένης φωτογραφίας μονόχρωμης και έγχρωμης με ελεύθερο θέμα.
 • ΟΡΙΣΜΟΣ ΤΗΣ FIAP για την κατηγορία της μονόχρωμης: Μία ασπρόμαυρη φωτογραφία που περιέχει από πολύ σκούρα (μαύρα) έως πολύ καθαρά γκρι (λευκά) είναι μία μονόχρωμη φωτογραφία με πολλές αποχρώσεις του γκρι. Μία ασπρόμαυρη φωτογραφία τονισμένη εξ’ ολοκλήρου με ένα χρώμα παραμένει στην κατηγορία της μονόχρωμης και μπορεί να τυπωθεί στους καταλόγους υπό την αιγίδα της FIAP ως ασπρόμαυρη. Από την άλλη μία ασπρόμαυρη φωτογραφία που τροποποιείται μερικώς τονιζόμενη με ένα χρώμα ή με προσθήκη ενός χρώματος γίνεται ένα έγχρωμο έργο (πολυχρωματικό) που παραμένει στην κατηγορία της έγχρωμης φωτογραφία και απαιτείται η έγχρωμη αναπαραγωγή της στους καταλόγους υπό την αιγίδα της FIAP.
 • Μπορούν να συμμετάσχουν όλοι εκτός από τους κριτές και τα μέλη της οργανωτικής επιτροπής.
 • Ο κάθε φωτογράφος μπορεί συμμετάσχει με μέγιστο αριθμό έργων 4 ανά κατηγορία
 • Κάθε φωτογραφία πρέπει να έχει μοναδικό τίτλο στα αγγλικά. Άτιτλες ή με τίτλους “No Title” κλπ δεν γίνονται δεκτές.
 • Κάθε συμμετέχων θα παραλάβει εκτυπωμένο κατάλογο, ασχέτως αν θα έχει ανάρτηση ή βράβευση.
 • Οι εκτυπώσεις πρέπει να έχουν διάσταση από 200X300 mm μέχρι 250Χ380 mm, χωρίς πασπαρτού.
 • Στο πίσω μέρος της κάθε φωτογραφίας πρέπει να υπάρχει ένα αυτοκόλλητο που να αναγράφει με λατινικούς χαρακτήρες το ονοματεπώνυμο του φωτογράφου, τον α/α και τον τίτλο του έργου όπως αναγράφεται και στην αίτηση συμμετοχής (entry form).
 • Ο κάθε φωτογράφος θα πρέπει επίσης να στείλει στην ΕΦΕ τα έργα του σε ηλεκτρονική μορφή (jpg 2500pixel η μεγάλη πλευρά) σε CD ή DVD ή με www.wetransfer.com στο contest@efe.com.gr υπό μορφή eponymo_Α1 π.χ. Papadopoulos_A1 για τυχόν χρήση στην παραγωγή του τυπωμένου καταλόγου.
 • Η Ε.Φ.Ε. διατηρεί το δικαίωμα να χρησιμοποιήσει τις διακριθείσες συμμετοχές για την προβολή της εταιρείας και την προώθηση των σκοπών της, σύμφωνα με το καταστατικό της, οποτεδήποτε και με οποιοδήποτε τρόπο κρίνει στο μέλλον (όπως ενδεικτικά και όχι δεσμευτικά: για εκθέσεις, προβολές, έκδοση αναμνηστικών λευκωμάτων, ημερολογίων, δημιουργία CD-DVD, κλπ.), οι δε συμμετέχοντες με τη συμμετοχή τους στο διαγωνισμό (και σε οποιαδήποτε κατηγορία), αποδέχονται ρητά τον όρο αυτό και παραχωρούν το σχετικό δικαίωμα χρήσεως των διακριθέντων έργων τους με την υπογραφή τους στο Δελτίο συμμετοχής, όπως πιο πάνω, στη Φωτογραφική Εταιρεία. H Ε.Φ.Ε. υποχρεούται και δεσμεύεται να αναφέρει πάντα το όνομα του δημιουργού.

Διεύθυνση για αποστολή των συμμετοχών:
Ελληνική Φωτογραφική Εταιρεία
Υπ’ όψη Κου Κυριάκου Κόκκου
Τ.Θ. 72076 Ηλιούπολη 16310 Αθήνα

 • To ίδιο έργο δε μπορεί να υποβληθεί και στις 2 κατηγορίες.
 • Οι φωτογραφίες πρέπει να ανήκουν στον φωτογράφο.
 • Επιτρέπονται όλες οι τεχνικές επεξεργασίας και στις 2 κατηγορίες.
 • Με τη συμμετοχή του, ο φωτογράφος δηλώνει πως αποδέχεται να αναπαραχθεί κάποιο έργο του χωρίς αμοιβή, για τους σκοπούς της διαφήμισης της έκθεσης.
 • Συμμετοχές χωρίς το αντίστοιχο καταβληθέν ποσό δεν θα κριθούν από τους κριτές.

Τρόποι πληρωμής: Paypal: payments@efe.com.gr ή
ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΕΛΛΑΔΟΣ
Δικαιούχος: ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ
ΙΒΑΝ: GR4101101650000016547051819
Σχόλια: το Όνομα συμμετέχοντα και τη φράση «Print circuit HPS».

Για να επιστραφούν οι φωτογραφίες μετά το τέλους των 5 εκθέσεων, ο κάθε συμμετέχων να έχει α καταβάλλει το αντίστοιχο ποσό για την επιστροφή τους. Οι φωτογραφίες που δεν θα αναζητηθούν θα καταστραφούν μετά από 6 μήνες ή θα παραμείνουν στο ιστορικό αρχείο της ΕΦΕ εφόσον το επιθυμεί ο φωτογράφος και κριθεί από την ΕΦΕ ότι μπορούν να παραμείνουν στο Ιστορικό αρχείο της ΕΦΕ οπότε και ο συμμετέχων θα παραλάβει πιστοποιητικό ότι οι φωτογραφίες του παραχωρήθηκαν στο ιστορικό αρχείο της ΕΦΕ για την προώθηση των σκοπών της ΕΦΕ όπως αυτό αναγράφεται στο καταστατικό της.

 

Τελευταία ημερομηνία Παραλαβής: 10 Νοεμβρίου 2017

Κριτική Επιτροπή: 24 έως 26 Νοεμβρίου 2017
Ανακοίνωση αποτελεσμάτων: 14 Δεκεμβρίου 2017

Εκθέσεις:
Δεκέμβριος 2017 – Ηράκλειο, Κρήτης, Γκαλερύ ΕΦΕΚ
Ιανουάριος 2018 – Μυτιλήνη, Γκαλερύ ΦΕΜ Κάστρο Μυτιλήνης
Φεβρουάριος 2018 – Πρέβεζα, Γκαλερύ ΕΦΕΠ, Κάστρο Πρέβεζας
Μάρτιος 2018 – Καβάλα, ΦΝΜΚ, Αρχαιολογικό Μουσείο Καβάλας.
Απρίλιος 2018 – Αθήνα, Εκθεσιακός χώρος της FIAP
Τελετή απονομής Βραβείων: 21Απριλίου 2018 - Athens in FIAP Exhibition Hall
Επιστροφή και παραλαβή έργων: 30 Απριλίου 2018
Αποστολή καταλόγων και βραβείων: 30 Απριλίου 2018