Νοέμβριος Φωτογραφίας 2019

Νικήτρια φωτογραφία του διαγωνισμού
· Εκθέσεις · Φεστιβάλ · Βόλος // Δημοσίευση: 19 Νοε 2019

για 14η χρονιά από τη Φωτογραφική Λέσχη Βόλου

Η Φωτογραφική Λέσχη Βόλου, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων «Νοέμβριος Φωτογραφίας 2019», πραγματοποιεί μια σειρά εκθέσεων ξεκινώντας από την Παρασκευή 8 Νοεμβρίου, στις 8:00 μμ, στο Κέντρο Τέχνης «Giorgio de Chirico» όπου εγκαινιάζει δύο εκθέσεις:

Την έκθεση των φωτογραφιών που διακρίθηκαν στον 11ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό, με θέμα: «Ο άνθρωπος και το περιβάλλον του».
Από το 2009, που προκηρύχτηκε ο 1ος Πανελλήνιος Διαγωνισμός, αφιερωμένος πάντα στη μνήμη του Δημήτρη Λέτσιου, επίτιμου εν ζωή μέλους της Λέσχης, μέχρι σήμερα, έχουν περάσει ήδη 11 χρόνια. Ο διαγωνισμός είναι πλέον ένας Πανελλήνιος θεσμός στα φωτογραφικά δρώμενα, προάγοντας τη διαγωνιστική φωτογραφία.
Επιμέλεια έκθεσης: Λέων Μουρτζούκος.

Την έκθεση της ομάδας fplus, από τη Λάρισα με θέμα: «Λάρισα. Η άλλη όψη της πόλης»

Πόσο γνωρίζουμε την πόλη που ζούμε; Οι περισσότεροι από εμάς κινούμαστε καθημερινά σε ένα πολύ μικρό κομμάτι της.
Εάν κάποιος μας ζητήσει να του πούμε για την πόλη που ζούμε, θα του πούμε για τα οικεία σε μας μέρη, που βιώνουμε και εργαζόμαστε καθημερινά, που συναντούμε στη βόλτα μας, τους πεζόδρομους με τα μαγαζιά στο κέντρο και τις πλατείες. Είναι όμως μόνο αυτό η εικόνα της πόλης;
Ποιες άλλες όψεις μπορεί να έχει; Το κέντρο της δίνει μορφή ή τα άκρα της την ορίζουν;
Με αφορμή τα παραπάνω ερωτήματα η έκθεση με τίτλο «η άλλη όψη της πόλης» διερευνά την αθέατη ουσιαστικά πλευρά της. Μια πόλη που άλλοτε έχει κάτι να κρύψει και άλλοτε αποκαλύπτει και αποκαλύπτεται, μέσα από τις αντιθέσεις που τη συγκροτούν. Μια πόλη που περιβάλλεται από αποκεντρωμένες συνοικίες που ζουν σε διαφορετικούς ρυθμούς. Μια πόλη που αλλάζει καθημερινά.
(Κείμενο του επιμελητή της έκθεσης Ανδρέα Κατσάκου.)

Εκθέτουν οι: Βάγια Γκερλιώτη, Κώστας Γουργιώτης, Νικολέτα Ζαφείρη, Θεανώ Ιωαννίδη, Έλενα Κανάκη, Φωτεινή Καραγιαννάκη, Ανδρέας Κατσάκος, Κώστας Κρουστάλλης, Μαρία Κυρίτση, Στέφανος Μόκας, Ελένη Μορφούλια, Μαρία Μπάκαβου, Βασίλης Νεμπεγλεριώτης, Θεοδώρα Παπανεστωροπούλου, Βάγια Σαμαρά, Παύλος Σταυρουλάκης και Στέλιος Χαρίσης.

Από τον πρώτο χρόνο λειτουργίας της η Λέσχη διοργανώνει τον κύκλο εκδηλώσεων «Νοέμβριος Φωτογραφίας» μια γιορτή της φωτογραφίας στην πόλη μας. Μέχρι σήμερα διοργανώθηκαν 13 «Νοέμβριοι» και αυτός που πραγματοποιούμε τώρα είναι ο 14ος.

Ο «Νοέμβριος Φωτογραφίας 2019» πραγματοποιείται σε συνεργασία με την  Διεύθυνση Πολιτισμού του ΔΟΕΠΑΠ - ΔΗΠΕΘΕ του Δήμου Βόλου.