Μνήμη και Μνημεία της Μαγνησίας

flyer εκδήλωσης
· Εκθέσεις · Βόλος // Δημοσίευση: 19 Νοε 2019

ομαδική έκθεση μελών της Φωτογραφικής Λέσχης Βόλου στο Πολιτιστικό Κέντρο Νέας Ιωνίας

Την Τετάρτη 20 Νοεμβρίου 2019, στις 20:00, στο Πολιτιστικό Κέντρο Νέας Ιωνίας (Μανδηλαρά και Σταδίου) η Φωτογραφική Λέσχη Βόλου εγκαινιάζει ομαδική έκθεση μελών της με θέμα: «Μνήμη και Μνημεία της Μαγνησίας».

Η μνήμη, η ιερή λειτουργία της πολιτιστικής έκφρασης του ανθρώπου, έχει κάτι που την συνδέει με τη φωτογραφία: συλλαμβάνει και αποκαλύπτει τον χρόνο. Η φωτογραφική εικόνα μπορεί να υπηρετήσει τη μνήμη ως σημείο αναφοράς, γιατί μπορεί να αποτυπώσει την στιγμή και έτσι εξερευνώντας το χώρο να προεκτείνει το χθες στο σήμερα και το σήμερα στο αύριο.

Δεκατρείς φωτογράφοι της Φωτογραφικής Λέσχης Βόλου προσεγγίζουν με τη δική τους προσωπική ματιά τη Μαγνησία του χθες και του σήμερα, σε μια απόπειρα ανακάλυψης του χρόνου μέσα στο χώρο.

Εκθέτουν οι: Άντα Αλεξίου, Πηνελόπη Γερμάνη, Γιάννης Γερόπουλος, Τζένη Γεωργακάκου, Ελένη Δαπόντα, Σπύρος Δαπόντας, Οδυσσέας Ζαγορίτης, Λεωνίδας Ζωγράφος, Γιάννης Κοϊνάκης, Λέων Μουρτζούκος, Σοφία Παπασταύρου, Βάσω Προβελεγγίου, Αργύρης Ρουσσογιάννης και Γιώργος Τριανταφυλλόπουλος.