Λάρισα. Η άλλη όψη της πόλης

flyer εκδήλωσης
· Εκθέσεις · Βόλος // Δημοσίευση: 19 Νοε 2019

έκθεση φωτογραφίας της φωτογραφικής ομάδας fplus στο πλαίσιο των εκδηλώσεων Νοέμβριος Φωτογραφίας 2019

Η φωτογραφική ομάδα fplus, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων «Νοέμβριος Φωτογραφίας 2019» που διοργανώνει για 14η χρονιά η Φωτογραφική λέσχη Βόλου, παρουσιάζει την Παρασκευή 8 Νοεμβρίου, στις 8:00 μμ, στο Κέντρο Τέχνης «Giorgio de Chirico», την έκθεση φωτογραφίας με θέμα: «Λάρισα. Η άλλη όψη της πόλης»

“Πόσο γνωρίζουμε την πόλη που ζούμε; Οι περισσότεροι από εμάς κινούμαστε καθημερινά σε ένα πολύ μικρό κομμάτι της.
Εάν κάποιος μας ζητήσει να του πούμε για την πόλη που ζούμε, θα του πούμε για τα οικεία σε μας μέρη, που βιώνουμε και εργαζόμαστε καθημερινά, που συναντούμε στη βόλτα μας, τους πεζόδρομους με τα μαγαζιά στο κέντρο και τις πλατείες. Είναι όμως μόνο αυτό η εικόνα της πόλης;
Ποιες άλλες όψεις μπορεί να έχει; Το κέντρο της δίνει μορφή ή τα άκρα της την ορίζουν;
Με αφορμή τα παραπάνω ερωτήματα η έκθεση με τίτλο «η άλλη όψη της πόλης» διερευνά την αθέατη ουσιαστικά πλευρά της. Μια πόλη που άλλοτε έχει κάτι να κρύψει και άλλοτε αποκαλύπτει και αποκαλύπτεται, μέσα από τις αντιθέσεις που τη συγκροτούν. Μια πόλη που περιβάλλεται από αποκεντρωμένες συνοικίες που ζουν σε διαφορετικούς ρυθμούς. Μια πόλη που αλλάζει καθημερινά.”

Στην έκθεση συμμετέχουν οι: Βάγια Γκερλιώτη, Κώστας Γουργιώτης, Νικολέτα Ζαφείρη, Θεανώ Ιωαννίδη, Έλενα Κανάκη, Φωτεινή Καραγιαννάκη, Ανδρέας Κατσάκος, Κώστας Κρουστάλλης, Μαρία Κυρίτση, Στέφανος Μόκας, Ελένη Μορφούλια, Μαρία Μπάκαβου, Βασίλης Νεμπεγλεριώτης, Θεοδώρα Παπανεστωροπούλου, Βάγια Σαμαρά, Παύλος Σταυρουλάκης και Στέλιος Χαρίσης.

Ο «Νοέμβριος Φωτογραφίας 2019» πραγματοποιείται σε συνεργασία με την Διεύθυνση Πολιτισμού του ΔΟΕΠΑΠ - ΔΗΠΕΘΕ του Δήμου Βόλου.