Μένουμε σπίτι και φωτογραφίζουμε

φωτογραφία που διακρίθηκε στον διαγωνισμό
· Διαγωνισμοί · Αποτελέσματα · Ελληνικοί // Δημοσίευση: 16 Μάιος 2020

τα αποτελέσματα του διαγωνισμού φωτογραφίας από το περιοδικό Photonet

Άλλος ένας διαγωνισμός του Photonet ολοκληρώθηκε, καταγράφοντας εξαιρετική επιτυχία – και δεν είναι μόνο οι 320 συμμετοχές, όσο η ποιότητα μιας μεγάλης μερίδας εικόνων, που κέρδισε τα επαινετικά σχόλια των μελών της συντακτικής μας ομάδας, που συγκρότησαν την κριτική επιτροπή!
 
Για το λόγο αυτό, στο επόμενο τεύχος του Photonet (221) θα φιλοξενηθεί ένα πολυσέλιδο αφιέρωμα στο διαγωνισμό, στο οποίο θα συμπεριληφθούν 30 συνολικά εικόνες (ανάμεσα τους φυσικά θα είναι και οι τέσσερις που βραβεύονται σήμερα) οι οποίες κέντρισαν το ενδιαφέρον μας, τεχνικά και αισθητικά, οπότε αποφασίσαμε να τις μοιραστούμε μαζί σας!
 
Το σκεπτικό της επιλογής των νικητών
Η μεγαλύτερη ίσως δυσκολία σε κάθε φωτογραφικό διαγωνισμό που δεν έχει ένα αυστηρά καθορισμένο θέμα, είναι η σύγκριση μεταξύ λήψεων που ανήκουν σε διαφορετικές κατηγορίες: πώς μπορεί να αξιολογηθεί λ.χ. μια λήψη πορτρέτου απέναντι σε μια λήψη macro;
 
Η καλύτερη μέθοδος προκειμένου να ξεπεραστεί η αντικειμενική παραπάνω δυσκολία, είναι να συναποφασιστεί προκαταβολικά από τα πρόσωπα που ψηφίζουν ποια θα είναι τα ζητούμενα εκείνα που θα ιεραρχηθούν ψηλότερα στις προτιμήσεις τους ως κρισιμότερα για κάθε λήψη, προκειμένου αυτή να συμπεριληφθεί στις επιλογές τους.
 
Ενδεικτικά απαριθμούμε τα σημαντικότερα από αυτά που συμφωνήθηκαν για το συγκεκριμένο διαγωνισμό:
 
Αποτύπωση από τη λήψη των πρωτόγνωρων συνθηκών της πανδημίας μέσα στην οποία πραγματοποιήθηκε, ανεξάρτητα αν αυτό επιτυγχάνεται με “σοβαρό” ή “αστείο” τρόπο
Λήψη κατά προτίμηση μέσα στους 4 τοίχους του σπιτιού (εν αντιθέσει με λήψη σε κήπο, βεράντα κοκ)
Ευφάνταστη προσέγγιση
Τεχνική αρτιότητα
Ελπίζουμε οι παραπάνω γραμμές να σας βοηθούν να αντιληφθείτε (χωρίς απαραίτητα να πρέπει να συμμεριστείτε ασφαλώς) τους άξονες πάνω στους οποίους βασίστηκαν οι αποφάσεις μας!
 
Tρόπος παραλαβής των δώρων
Οι νικητές μπορούν να επικοινωνήσουν μαζί μας στο τηλ. 210 8320834 (Δε-Παρ., 11πμ-4μμ, υπεύθυνη: Ρούλα Χαρίτου) ή να στείλουν email στο sales@nexusmedia.gr για να δρομολογηθεί η παραλαβή των δώρων τους.
 

Ποιοι είναι, λοιπόν, οι 4 πρώτοι;

1ο βραβείο: Βασίλης Νεμπεγλεριώτης

Κερδίζει ένα  τρίποδο Manfrotto Element MII Alu Red
Προσφορά: Αλεξάνδρου Φωτογραφικά, αξίας 131€

 

2o βραβείο: Kώστας Κορομηλάς

Κερδίζει ένα Gimbal Osmo Mobile 3
Προσφορά: Greek Rotors, αξίας 109€!

 

3o βραβείο: Γεώργιος Πραμαγγιούλης

Κερδίζει έναν Canon PIXMA TS5350
Προσφορά: Canon Greece, αξίας 99€

 

4o βραβείο: Φίλιππος Φιλίππου

Κερδίζει μια τσάντα Lowepro Flipside Trek BP 250 AW
Προσφορά: Galaios Photoshore, αξίας 79€!