1ος Φωτομαραθώνιος Πάτρας

αφίσα εκδήλωσης
· Διαγωνισμοί · Υποβολές Έργων · Ελληνικοί · Πάτρα // Δημοσίευση: 30 Απρ 2012

διαγωνισμός ψηφιακής φωτογραφίας από τη Φωτογραφική Λέσχη Πάτρας Ηδύφως

Η Φωτογραφική Λέσχη Πάτρας «ΗΔΥΦΩΣ» και ο Πολιτιστικός Οργανισμός του Δήμου Πατρέων, συνδιοργανώνουν στο πλαίσιο της εκδήλωσης «Μέρες Φωτογραφίας», η οποία συμπεριλαμβάνει έκθεση φωτογραφίας, παρουσιάσεις από γνωστούς φωτογράφους και σεμινάρια φωτογραφίας, τον 1ο Φωτομαραθώνιο Πάτρας.

Διαδικασία

Την Κυριακή 13/5/2012 και από τις 10.00 η Οργανωτική Επιτροπή του Φωτομαραθωνίου θα σας περιμένει στην πλατεία Γεωργίου, δίπλα από το CITY CAFE για την εγγραφή σας στην εκδήλωση.

Για τη συμμετοχή σας είναι απαραίτητο να συμπληρώσετε την αίτηση συμμετοχής, την οποία θα παραδώσετε στην Οργανωτική Επιτροπή.

Την αίτηση αυτή μπορείτε να την κατεβάσετε και από το παρακάτω link και να την έχετε συμπληρωμένη μαζί σας εκείνη την ημέρα.

Κατεβάστε από εδώ την Αίτηση Συμμετοχής

Κατόπιν θα παραλάβετε:

1. Το καρτελάκι συμμετοχής σας

2. Την πρώτη ομάδα θεμάτων (4 θέματα)

3. Το καρτελάκι υποβολής των φωτογραφιών

Μπορείτε να συμμετέχετε με οποιαδήποτε ψηφιακή μηχανή θέλετε, compact ή DSLR, φωτογραφίζοντας σε JPG. Θα πρέπει η κάρτα σας να είναι άδεια από φωτογραφίες και μόλις παραλάβετε το καρτελάκι συμμετοχής να το φωτογραφίσετε, για να υπάρχει ως χρονικό σημείο αναφοράς.

Στις 15:00 θα ανακοινωθεί η δεύτερη ομάδα θεμάτων, την οποία θα μπορείτε να παραλάβετε από το σημείο συγκέντρωσης ή να την πληροφορηθείτε online.

Από τις 18:00 και μετά, στο σημείο συγκέντρωσης, η ομάδα του φωτομαραθωνίου θα είναι έτοιμη να σας υποδεχτεί για την παραλαβή των φωτογραφιών σας.

Θα πρέπει να έχετε διαλέξει ποιά φωτογραφία πρόκειται να υποβάλετε σε κάθε κατηγορία και να την έχετε σημειώσει στο ειδικό καρτελάκι που σας έχει δοθεί.

θα παραδίδετε την κάρτα της μηχανής σας μαζί με το καρτελάκι συμμετοχής σας και το καρτελάκι που έχετε αναγράψει τις φωτογραφίες σας, σε κάποιο από τα μέλη της επιτροπής το οποίο και θα αντιγράφει τις φωτογραφίες αυτές στον υπολογιστή και θα σας επιστρέφει το καρτελάκι συμμετοχής και την κάρτα σας.

Δεν είναι υποχρεωτική η παράδοση φωτογραφίων σε όλα τα θέματα.

Το πρόγραμμα

Κυριακή 13 Μαΐου 2012

10.00: Συγκέντρωση στην Πλατεία Γεωργίου (Στο City Cafe) – Εγγραφές

11.00: Έναρξη του Φωτομαραθωνίου – Ανακοίνωση της πρώτης ομάδας θεμάτων

15.00: Ανακοίνωση της δεύτερης ομάδας θεμάτων

18.00 – 20.00: Λήξη Φωτομαραθωνίου – Παραλαβή Φωτογραφιών

Θα ακολουθήσει ανάρτηση των φωτογραφιών στο διαδίκτυο και εκδήλωση στο Παλαιό Δημοτικό Νοσοκομείο την Κυριακή 20 Μαΐου 2012, στις 20:00 για τη βράβευση των νικητών, παραλαβή των δώρων και των αναμνηστικών συμμετοχής.

Κανόνες

Όπως όλες τις διοργανώσεις, πρέπει να έχουμε κάποιους κανόνες:

1. Ο Φωτομαραθώνιος, για καθαρά τεχνικούς λόγους, είναι ένα πλήρως ψηφιακό γεγονός. Θα πρέπει να έχετε τη δική σας κάρτα μνήμης, η οποία πρέπει να είναι άδεια από φωτογραφίες στην αρχή της ημέρας. Αυτό θα ελέγχεται από ένα μέλος της ομάδας του Φωτομαραθωνίου κατά την εγγραφή σας την ημέρα της εκδήλωσης.

2. Θα πρέπει να τραβήξετε 8 εικόνες σε 8 συγκεκριμένα θέματα.  Σε ειδικό έντυπο που θα σας δοθεί κατά την εγγραφή σας θα πρέπει να καταγράψετε το όνομα του αρχείου που αντιστοιχεί στη συμμετοχή σας σε κάθε κατηγορία.

3. Όλες οι φωτογραφίες πρέπει να έχουν ληφθεί κατά την ημέρα της εκδήλωσης του Φωτομαραθωνίου.

4. Όλες οι εικόνες πρέπει να έχουν ληφθεί με την ίδια φωτογραφική μηχανή.

5. Όλες οι φωτογραφίες πρέπει να έχουν ληφθεί ως αρχεία JPEG. Τα αρχεία RAW δεν θα γίνονται δεκτά.

6. Είστε ελεύθεροι να χρησιμοποιήσετε flash, φίλτρα και τρίποδα.

7. Δεν επιτρέπεται να επεξεργαστείτε τις φωτογραφίες με κάποιο πρόγραμμα επεξεργασίας εικόνας ή να χρησιμοποιήσετε φωτογραφίες που δεν έχουν ληφθεί κατά τη διάρκεια του Φωτομαραθωνίου. Δεν επιτρέπεται να τροποποιήσετε το όνομα του αρχείου ή οποιαδήποτε Exif-δεδομένα που σχετίζονται με τις φωτογραφίες. Κάθε τροποποίηση  (ή υποψία τροποποίησης) της φωτογραφίας ή των Exif δεδομένων θα προκαλέσει τον αποκλεισμό της φωτογραφίας ή και του συμμετέχοντα. Η απόφαση αυτή θα είναι στη διακριτική ευχέρεια των διοργανωτών της εκδήλωσης και είναι οριστική.

8. Η πρώτη ομάδα θεμάτων θα ανακοινωθεί στις 11:00 στο σημείο συγκέντρωσης (City Cafe, Πλ. Γεωργίου) και στις 15:00 θα ανακοινωθεί η δεύτερη ομάδα θεμάτων, την οποία θα μπορείτε να παραλάβετε από το σημείο συγκέντρωσης ή να την πληροφορηθείτε online.

9. Για να γίνει δεκτή η συμμετοχή σας  και να λάβετε το αναμνηστικό συμμετοχής σας, θα πρέπει να επιστρέψετε την κάρτα μνήμης σας για τη παράδοση των φωτογραφιών, από τις 18:00 μέχρι τις  20:00.

10. Η αποδοχή της αίτησης συμμετοχής στον Φωτομαραθώνιο,  προϋποθέτει την αποδοχή των όρων συμμετοχής, όπως αυτοί περιγράφονται με σαφήνεια πάνω στην αίτηση.

Νικητές-Δώρα

Η κριτική επιτροπή της Φωτογραφικής Λέσχης Πάτρας “ΗΔΥΦΩΣ” θα επιλέξει τους νικητές των κατηγοριών του Φωτομαραθωνίου.
Για αυτό το λόγο οι συμμετοχές των μελών της Λέσχης, δεν θα τεθούν στη κρίση της επιτροπής και δε θα συμμετέχουν στα δώρα των χορηγών.

Συνολικά θα βραβευθούν:

Η καλύτερη φωτογραφία κάθε θέματος
Η καλύτερη φωτογραφία του διαγωνισμού
Το καλύτερο portfolio του διαγωνισμού

Επίσης θα απονεμηθούν έπαινοι ανά θέμα και αναμνηστικό συμμετοχής σε όλους τους διαγωνιζόμενους.