Νέοι Έλληνες Φωτογράφοι 2015

αφίσα έκθεσης
· Διαλέξεις - Ομιλίες · Εκθέσεις · Χανιά // Δημοσίευση: 13 Νοε 2015

η έκθεση Νέων Ελλήνων Φωτογράφων παρουσιάζεται στα Χανιά

Η SOUTHspace for photography, οι Φωτογραφικές Συναντήσεις Κυθήρων και το Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης Χανίων-Ελαιουργείον παρουσιάζουν την έκθεση φωτογραφίας «Νέοι Έλληνες Φωτογράφοι 2015».

Επιμέλεια: Γιάννης Σταθάτος & Γιώργος Αναστασάκης
Εγκαίνια: Πέμπτη 19 Νοεμβρίου 2015 στις 20:00

 

Την Πέμπτη, 19 Νοεμβρίου 2015, στις 20.00, η Αίθουσα Τέχνης South, οι Φωτογραφικές Συναντήσεις Κυθήρων και το Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης Χανίων – Ελαιουργείον παρουσιάζουν την ομαδική έκθεση φωτογραφίας «Νέοι Έλληνες Φωτογράφοι 2015» στο Χώρο για τη φωτογραφία SOUTH, Τζανακάκη 17 (Στοά), Κήπος, Χανιά, Κρήτη. Στην έκθεση συμμετέχουν οι ακόλουθοι φωτογράφοι με τις αντίστοιχες φωτογραφικές σειρές: o Λάμπρος Ανδριανάκης με τη σειρά The Judgement of Minos (έπαινος ΦΣΚ 2015), o Μιχάλης Κουλιέρης με τη σειρά December Nights, η Μυρσίνη Κουτλή με τη σειρά On Definitions (βραβείο ΦΣΚ 2015), o Γιώργος Κυβερνήτης με τη σειρά Διεθνές Αεροδρόμιο Ελληνικού, ο Βασίλης Παντελίδης με τη σειρά The Uncanny Files, η Ελένη Ποντίκη με τη σειρά Σχολεία, ο Ορέστης Σεφέρογλου με τη σειρά My Name is (έπαινος ΦΣΚ 2015) και η Κατερίνα Τσακίρη με τη σειρά Family Affair (έπαινος ΦΣΚ 2015).

H έκθεση «Νέοι Έλληνες Φωτογράφοι 2015» παρουσιάστηκε για πρώτη φορά τον Οκτώβρη του 2015, στην Αίθουσα του Κυθηραϊκού Συνδέσμου, στη Χώρα των Κυθήρων, στο εκθεσιακό πρόγραμμα των Φωτογραφικών Συναντήσεων Κυθήρων 2015.

Ο επιμελητής και καλλιτεχνικός διευθυντής των Φωτογραφικών Συναντήσεων Κυθήρων, Γιάννης Σταθάτος, αναφέρει:

«Ήδη από την πρώτη διοργάνωση του 2002, οι Φωτογραφικές Συναντήσεις Κυθήρων είχαν το βλέμμα στραμμένο συγχρόνως προς το παρελθόν και το μέλλον: προς το παρελθόν με το διήμερα Συνέδριο για την Ιστορία της Ελληνικής Φωτογραφίας, το μοναδικό forum για την παρουσίαση της έρευνας γύρω από κάθε έκφανση της ελληνικής φωτογραφίας, και προς το μέλλον με την τακτική Έκθεση Νέων Ελλήνων Φωτογράφων, ανοιχτή σε κάθε φωτογράφο κάτω των 35 που διαμένει μόνιμα στην Ελλάδα. Η ομαδική αυτή έκθεση, που δίνει την ευκαιρία σε έξη έως δέκα νέους φωτογράφους να παρουσιάσουν ένα δείγμα πρόσφατης εργασίας, έχει πάντα θέμα ελεύθερο. Παράλληλα, φιλοξενούνται όλες οι σύγχρονες φωτογραφικές τάσεις, από την εικαστική αναζήτηση μέχρι το ρεπορτάζ και τη φωτογραφία τεκμηρίωσης. Μέσα από τις ετήσιες αυτές εκθέσεις σκιαγραφείται η συνεχώς αυξανόμενη ποιότητα και ποικιλία της δημιουργικής φωτογραφίας στη χώρα μας, σε πείσμα ευτυχώς της ευρύτερης οικονομικής κρίσης και της γενικότερης αδιαφορίας του κράτους για το μέσον».

H έκθεση «Νέοι Έλληνες Φωτογράφοι 2015» αποτελεί το πρώτο μέρος του τρίπτυχου αφιερώματος στη Φωτογραφία που θα αναπτυχθεί στο Νομό Χανίων από 19.11.2015 έως 21.11.2015. Το δεύτερο μέρος θα περιλαμβάνει τη διάλεξη «Εφτά και μία εκφάνσεις του τοπίου» του Καλλιτεχνικού Διευθυντή των Φωτογραφικών Συναντήσεων Κυθήρων, Γιάννη Σταθάτου, που θα δοθεί την Παρασκευή 20.11.2015 στις 20:30 στο Πνευματικό Κέντρο Χανίων, Α. Παπανδρέου 70, Χανιά. To αφιέρωμα θα ολοκληρωθεί με το τρίτο μέρος το Σάββατο 21 Νοεμβρίου 2015, στις 12:30 το μεσημέρι, με τα εγκαίνια της έκθεσης «Αυτή η στιγμή που έχει προ πολλού παρέλθει - Προκλήσεις και διλήμματα των Χανιωτών Φωτογράφων στο ξεκίνημα του 21ου αιώνα» στο Κέντρο Φωτογραφίας & Κινηματογράφου Ζυμπραγού, σε επιμέλεια του Δρ Κωνσταντίνου B. Πρώιμου.

Σε όλες τις εκδηλώσεις η είσοδος για το κοινό θα είναι ελεύθερη.