Φωτομαραθώνιος Πάτρας 2016

αφίσα εκδήλωσης
· Διαγωνισμοί · Ελληνικοί · Πάτρα // Δημοσίευση: 20 Μάιος 2016

για 5η συνεχόμενη χρονιά στο πλαίσιο του φεστιβάλ "Μέρες Φωτογραφίας"

Το Πρόγραμμα εκδηλώσεων του φεστιβάλ «Μέρες Φωτογραφίας» συνεχίζεται με τον Φωτομαραθώνιο Πάτρας που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 22 Μαΐου 2016, στις 10:00 στην Πλατεία Γεωργίου και που για πρώτη φορά εκτός από την ψηφιακή του μορφή, θα πραγματοποιηθεί και με φιλμ*.

Για πέμπτη συνεχόμενη χρονιά η Φωτογραφική Λέσχη Πάτρας «Ηδύφως» και η Δημοτική Βιβλιοθήκη - Πολιτιστικός Οργανισμός του Δήμου Πατρέων διοργανώνουν το φεστιβάλ «Μέρες Φωτογραφίας» που πραγματοποιείται στην Πάτρα από 11 Μαΐου έως 12 Ιουνίου 2016.

Ο Φωτομαραθώνιος Πάτρας, είναι ένας φωτογραφικός διαγωνισμός με ένα στόχο. Μέσα σε 8 ώρες πρέπει να παραχθούν 8 φωτογραφίες πάνω σε 8 θέματα που θα δοθούν από τους διοργανωτές. Οι Φωτομαραθώνιοι είναι πολύ διαδεδομένοι στην Ευρώπη, με ετήσια γεγονότα να διοργανώνονται στην Δανία, τη Γερμανία, την Ολλανδία, την Τσεχία, την Γαλλία και τη Ρωσία, αλλά και με σημαντικά παγκόσμια γεγονότα όπως στο Βανκούβερ, το Κειπ Ταουν ή το Τορόντο. Στην Ελλάδα φωτομαραθώνιοι έχουν διοργανωθεί στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη, ενώ για πρώτη φορά το 2012 διοργανώθηκε και στην Πάτρα από την Φωτογραφική Λέσχη Πάτρας «ΗΔΥΦΩΣ».

Αξίζει να αναφερθεί ότι φέτος ένα από τα 8 θέματα του Φωτομαραθωνίου θα είναι κοινό με τους φωτομαραθωνίους άλλων πόλεων (μεταξύ των οποίων η Shenyang της Κίνας, το Δουβλίνο και η Κοπενγχάγη) και οι καλύτερες φωτογραφίες στο θέμα αυτό θα συμμετέχουν σε έκθεση που θα παρουσιαστεί σε όλες τις συμμετέχουσες πόλεις.

Με τη συμμετοχή στον Φωτομαραθώνιο Πάτρας 2016, μπορεί κάποιος να διεκδικήσει ένα από τα μεγάλα Δώρα του διαγωνισμού που είναι μια ψηφιακή dSLR φωτογραφική μηχανή Nikon D3300 με κιτ φακό αξίας 400,00 Ευρώ, μια ψηφιακή Compact φωτογραφική μηχανή Panasonic LUMIX LX5 (ή αντίστοιχη) αξίας 295,00 Ευρώ, μια instant μηχανή Fujifilm Wide 210 με πακέτο φιλμ 20 στάσεων, αξίας 100 €. Οι νικητές των επιμέρους θεμάτων θα μοιραστούν φωτογραφικό σακίδιο, φωτογραφικά βιβλία, φωτογραφικά λευκώματα και δύο εκτυπώσεις μεγάλους μεγέθους. Οι Α’ έπαινοι θα λάβουν από ένα φωτογραφικό λεύκωμα.

*Για το αναλογικό τμήμα απαιτείται προεγγραφή (περιορισμένος αριθμός συμμετοχών).