Φωτομαραθώνιος Πάτρας 2016 / «Φως-Σκιά»

αφίσα έκθεσης
· Διαγωνισμοί · Εκθέσεις · Φεστιβάλ · Ελληνικοί · Πάτρα // Δημοσίευση: 23 Μάιος 2016

ο Φωτομαραθώνιος Πάτρας 2016 και η έκθεση μελών της Φ.Λ.Π Ηδύφως στο πλαίσιο του Φεστιβάλ "Μέρες Φωτογραφίας"

Την Κυριακή 22 Μαΐου 2016, στην Πλατεία Γεωργίου έγινε με μεγάλη επιτυχία ο Φωτομαραθώνιος της Πάτρας που για πρώτη φορά εκτός από την ψηφιακή του μορφή έγινε και με φιλμ. Για πέμπτη συνεχόμενη χρονιά η Φωτογραφική Λέσχη Πάτρας «Ηδύφως» και η Δημοτική Βιβλιοθήκη - Πολιτιστικός Οργανισμός του Δήμου Πατρέων διοργανώνουν το φεστιβάλ «Μέρες Φωτογραφίας» που πραγματοποιείται στην Πάτρα από 11 Μαΐου έως 12 Ιουνίου 2016.

O Φωτομαραθώνιος είναι ένας φωτογραφικός διαγωνισμός που προσελκύει κάθε χρόνο πλήθος φωτογράφων, επαγγελματιών και ερασιτεχνών, πατρινών ή μη και όλων των ηλικιών.

Οι συμμετοχές φέτος έφτασαν τις 200 με ηλικίες συμμετεχόντων από 6  έως 66!

Τα θέματα του φετινού Φωτομαραθωνίου ήταν:

1. Λεπτομέρειες, 2. Το τέλειο μέρος, 3. Απαγορευμένο, 4. Κάντε μας να γελάσουμε, 5. Μπλε, 6. Φθορά, 7.Γραμμές, και 8. Η τέχνη στη ζωή μας.

Το 2ο θέμα (Το τέλειο μέρος) ήταν κοινό με τους φωτομαραθωνίους άλλων πόλεων (μεταξύ των οποίων η Shenyang της Κίνας, το Δουβλίνο και η Κοπενγχάγη) και οι καλύτερες φωτογραφίες στο θέμα αυτό θα συμμετέχουν σε έκθεση που θα παρουσιαστεί σε όλες τις συμμετέχουσες πόλεις.

Οι συμμετέχοντες, αφού παρέλαβαν το καρτελάκι συμμετοχής τους, έβγαλαν τη καθιερωμένη αναμνηστική ομαδική φωτογραφία μπροστά από το Δημοτικό Θέατρο και αφού πήραν τα θέματα από τα χέρια των διοργανωτών ξεχύθηκαν στην πόλη φωτογραφίζοντας τα πάντα . Ο φωτομαραθώνιος είναι μια ευκαιρία για διασκέδαση. Μια ευκαιρία να ξεχάσει κανείς τα προβλήματα του και να αφεθεί στα χέρια της τέχνης της φωτογραφίας. Τέλος είναι μια ευκαιρία που δίνεται κυρίους στους νέους να αγαπήσουν την φωτογραφία και όλη την φιλοσοφία αυτής της τέχνης.

συμμετέχοντες 5ου Φωτομαραθωνίου Πάτρας

Η παρουσίαση των νικητριών φωτογραφιών και η απονομή των βραβείων θα γίνει σε ειδική τελετή που θα πραγματοποιηθεί τη Κυριακή 12 Ιουνίου στο Αίθριο του Παλαιού Δημοτικού Νοσοκομείου στις 20:00 μ.μ.

Οι συμμετέχοντες στον Φωτομαραθώνιο Πάτρας 2016, μπορούν να διεκδικήσουν ένα από τα μεγάλα Δώρα του διαγωνισμού που είναι μια ψηφιακή dSLR φωτογραφική μηχανή Nikon D3300 με κιτ φακό αξίας 400,00 Ευρώ, μια ψηφιακή Compact φωτογραφική μηχανή Panasonic LUMIX LX5 (ή αντίστοιχη) αξίας 295,00 Ευρώ, μια instant μηχανή Fujifilm Wide 210 με πακέτο φιλμ 20 στάσεων, αξίας 100€. Οι νικητές των επιμέρους θεμάτων θα μοιραστούν φωτογραφικό σακίδιο, Φωτογραφικά βιβλία, φωτογραφικά λευκώματα και δύο εκτυπώσεις μεγάλους μεγέθους. Οι Α’ έπαινοι θα λάβουν από ένα φωτογραφικό λεύκωμα.


Το Φεστιβάλ Φωτογραφίας συνεχίζεται με την Έκθεση με τίτλο «Φως – Σκιά» από τα μέλη της Φωτογραφικής Λέσχης Πάτρας «ΗΔΥΦΩΣ» η οποία εγκαινιάζεται Τετάρτη 25 Μαΐου στις 19:30 στην Αγορά Αργύρη. Τα μέλη της λέσχης θα παρουσιάσουν 120 φωτογραφίες εμπνευσμένες από το παραπάνω θέμα. Το φως και η σκια έχουν μια σχέση αδιάρρηκτη και ταυτόχρονα συνομιλεί το ένα με το άλλο καθώς ποτέ σχεδόν ένα αντικείμενο δεν είναι ίδιο με την σκιά του Σκοπός της Φωτογραφίας και του φωτογράφου είναι να αποκωδικοποιήσει αυτή την συνομιλία. Η έκθεση θα παραμείνει ανοικτή μέχρι τις 11 Ιουνίου και οι ώρες λειτουργίας της είναι Δευτέρα-Παρασκευή: 9:00-13:00 & 17:00-21:00 και Σάββατο: 10:00-14:00.