Πόλεις

λογότυπο φορέα
· Διαγωνισμοί · Ελληνικοί · Βόλος // Δημοσίευση: 28 Ιουν 2017

9ος Πενελλήνιος Διαγωνισμός Φωτογραφίας "Δημήτρης Λέτσιος"

Η Φωτογραφική Λέσχη Βόλου προκηρύσσει τον 9ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό Φωτογραφίας «ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΛΕΤΣΙΟΣ» με θέμα: «Πόλεις».

Πόλεις, ένας χώρος κατασκευασμένος από τους ανθρώπους. Η δομή τους, η αλληλοεπίδρασή τους με τον άνθρωπο, κάτοικο ή επισκέπτη. Η κίνηση των ανθρώπων και η συνεχής αναδιαμόρφωση του χώρου από την παρουσία ή την απουσία του ανθρώπου.

 

ΒΡΑΒΕΙΑ - ΕΠΑΙΝΟΙ - ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Θα απονεμηθούν τρία βραβεία (1ο, 2ο & 3ο), τρεις έπαινοι (1ος, 2ος & 3ος) και αριθμός αναρτήσεων, ο οποίος θα αποφασιστεί από την Κριτική Επιτροπή του Διαγωνισμού. Τα βραβεία θα συνοδεύονται από αναμνηστικά δώρα. Στα βραβεία και τους επαίνους θα δοθεί αναμνηστική πλακέτα και σε όλες τις φωτογραφίες που θα διακριθούν θα δοθεί αναμνηστικό δίπλωμα.

 

ΟΡΟΙ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ
  1. Στον διαγωνισμό μπορεί να πάρει μέρος κάθε Έλληνας, ερασιτέχνης ή επαγγελματίας φωτογράφος, ή σπουδαστής σχολής φωτογραφίας, μέλος ή όχι της Φωτογραφικής Λέσχης Βόλου, που ζει στην Ελλάδα ή στο εξωτερικό, καθώς και κάθε αλλοδαπός, που κατοικεί μόνιμα στην Ελλάδα.
  2. Κάθε διαγωνιζόμενος μπορεί να υποβάλλει μέχρι τέσσερις (4) φωτογραφίες, έγχρωμες ή ασπρόμαυρες (RGB).
  3. Στον διαγωνισμό γίνονται δεκτές μόνο φωτογραφίες που δεν έχουν επεξεργα-στεί ηλεκτρονικά ή έχουν υποστεί επεξεργασία με τρόπο που δεν παραποιεί την πραγματικότητα.
  4. Οι φωτογραφίες πρέπει να είναι σε ψηφιακή μορφή (αρχείο jpg) με όνομα το ονοματεπώνυμο του φωτογράφου και τον αύξοντα αριθμό από 01 έως 04 (για παράδειγμα eponimo_onoma 01.jpg). Η μικρή πλευρά της φωτογραφίας πρέπει να έχει ελάχιστη διάσταση 2362 pixel και η μεγάλη ελάχιστη διάσταση 3543 pixel (ελάχιστη διάσταση 20Χ30 εκατοστά στα 300dpi). Επί της φωτογραφίας δεν πρέπει να είναι ενσωματωμένο το ονοματεπώνυμο ή το λογότυπο του φωτογράφου.
  5. Οι φωτογραφίες που αποστέλλονται πρέπει να συνοδεύονται από το «Δελτίο Συμμετοχής» που ακολουθεί την προκήρυξη του διαγωνισμού.
  6. Το δικαίωμα συμμετοχής ορίζεται στα 5.00€ ανά συμμετέχοντα.
  7. Το κόστος συμμετοχής κατατίθεται στον τραπεζικό λογαριασμό: Εθνική Τράπεζα, IBAN GR 6901107810000078100178090, Δικαιούχος Δαπόντα Ελένη του Ιάσονα, SWIFT ΤΡΑΠΕΖΑΣ (BIC) ETHNGRAA.
  8. Το CD ή DVD που περιέχει τις φωτογραφίες θα πρέπει να αποσταλεί σε φάκελο στην ταχυδρομική θυρίδα της Λέσχης (Φωτογραφική Λέσχη Βόλου, Τ.Θ.1382 Τ.Κ.38110 - Βόλος) και να περιέχει το δελτίο συμμετοχής του διαγωνισμού και την απόδειξη κατάθεσης του δικαιώματος συμμετοχής. Η επίδοση του φακέλου με το CD ή DVD, συνοδευόμενο από το δελτίο συμμετοχής, μπορεί να γίνει και αυτοπροσώπως στον ταμία της Λέσχης κύριο Δημήτρη Μπαρμπαγιάννη, στον οποίο μπορεί να δοθεί και το δικαίωμα συμμετοχής, κατόπιν τηλεφωνικής συνεννοήσεως στο 6947151898.
ΠΡΟΘΕΣΜΙΑ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΩΝ

Κάθε φωτογράφος θα πρέπει να υποβάλλει τις φωτογραφίες του και τα υπόλοιπα συνοδευτικά μέχρι την Παρασκευή 13 Οκτωβρίου 2017 (σφραγίδα ταχυδρομείου). Οι συμμετοχές μπορούν να υποβληθούν και αυτοπροσώπως είτε στα γραφεία της Φωτογραφικής Λέσχης Βόλου (Κτίριο Πολιτιστικού Οργανισμού Νέας Ιωνίας Σταδίου & Μανδηλαρά) τις Τετάρτες 4 & 11 Οκτωβρίου 2017 από τις 20:00 έως τις 22:00, είτε κατόπιν συνεννόησης με τον ταμία της Λέσχης κύριο Δημήτρη Μπαρμπαγιάννη (τηλ. 6947151898), μέχρι την Παρασκευή 13 Οκτωβρίου 2017. Κατόπιν συνεννοήσεως με τον κύριο Δημήτρη Μπαρμπαγιάννη μπορούν να απο-σταλούν και στη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου της Λέσχης: info@photovolos.gr.

ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΕΣ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ

Η Φωτογραφική Λέσχη Βόλου διατηρεί το δικαίωμα να αλλάξει τον χρόνο λήξης του διαγωνισμού ή τα έπαθλα εάν κριθεί απαραίτητο.

Τα αποτελέσματα θα ανακοινωθούν στην ιστοσελίδα της Φωτογραφικής Λέσχης Βόλου και θα αποσταλούν στα e-mail των διαγωνιζόμενων.

Η σύνθεση της πενταμελούς κριτικής επιτροπής θα ανακοινωθεί την Τετάρτη 20 Σεπτεμβρίου 2017.

Συμπληρωματικές Λεπτομέρειες και Δικαιώματα Φωτογραφιών

Αρχεία - αναλυτικότερες πληροφορίες:

Προκήρυξη (ενημέρωση 29/05/2017)

Δελτίο συμμετοχής: αρχείο .pdf, αρχείο .doc