Πανελλήνιοι Διαγωνισμοί Φωτογραφίας Ε.Φ.Ε. 2014

λογότυπο φορέα
· Διαγωνισμοί · Ελληνικοί · Αθήνα // Δημοσίευση: 27 Mar 2014

πανελλήνιοι διαγωνισμοί φωτογραφίας από την Ελληνική Φωτογραφική Εταιρεία

Η Ελληνική Φωτογραφική Εταιρεία, συνεχίζοντας την παράδοση 47 ετών διοργανώνει και φέτος τους Πανελλήνιους Διαγωνισμούς Φωτογραφίας με σκοπό την ανάδειξη της ελληνικής φωτογραφίας. Στην φετινή της προσπάθεια έχει αρωγό την εταιρία SONY που αποφάσισε να γίνει χορηγός των επάθλων των Πανελληνίων Διαγωνισμών του 2014 της ΕΦΕ.

Οι Διαγωνισμοί (με αριθμό πατρονάζ ΕΦΕ:2014/5,6,7) είναι οι παρακάτω:

47ος ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΗΣ ΨΗΦΙΑΚΗΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ
(θέμα ελεύθερο)

46ος ΕΓΧΡΩΜΗΣ ΨΗΦΙΑΚΗΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ
(θέμα ελεύθερο)

2ος PORTFOLIOS ΕΝΙΑΙΑΣ ΘΕΜΑΤΙΚΗΣ
(θέμα ελεύθερο ενιαίας θεματικής τεσσάρων φωτογραφιών)

Η SONY με πρόθεση να συνδράμει στους φετινούς διαγωνισμούς, με βασικό άξονα την επιβράβευση των ταλαντούχων νέων αλλά και παλαιών φωτογράφων σε αυτόν τον διαγωνισμό, προσφέρει ως μεγάλο δώρο στον πρώτο νικητή (καλύτερο φωτογράφο των διαγωνισμών για το 2014) μια εξαιρετική φωτογραφική μηχανή A6000 αξίας 800€ (Νέο Μοντέλο 2014), δείχνοντας έτσι έμπρακτα την υποστήριξη της εταιρίας στον κόσμο της Φωτογραφίας αλλά και την συνεχή επένδυση στην εξέλιξη της φωτογραφικής τέχνης γενικότερα, μέσα από τα προϊόντα της. Για τους υπόλοιπους νικητές προσφέρει 3 mobile usb chargers (CP-V3W) και 6 SONY SD cards 16GB (SF16U), δώρα συνολικής αξίας 200€.

Ημερομηνία λήξης του Διαγωνισμού και αποστολής των φωτογραφιών: 30 Απριλίου 2014.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να βρουν πληροφορίες για το διαγωνισμό, Δελτίο συμμετοχής, τον τρόπο συμμετοχής και αποστολής φωτογραφιών στο site της ΕΦΕ: http://www.efe.com.gr/index_htm_files/prokirixi_panelinioi_2014.pdf
και στα γραφεία της ΕΦΕ: Γυθείου12 Αμπελόκηποι, ΤΚ 11523

ΒΡΑΒΕΙΑ

ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΗΣ
ΧΡΥΣΟ ΜΕΤΑΛΛΙΟ & ΔΙΠΛΩΜΑ
ΑΡΓΥΡΟ ΜΕΤΑΛΛΙΟ & ΔΙΠΛΩΜΑ
ΧΑΛΚΙΝΟ ΜΕΤΑΛΛΙΟ & ΔΙΠΛΩΜΑ
Α’ ΕΠΑΙΝΟΣ
Β’ ΕΠΑΙΝΟΣ
Γ’ ΕΠΑΙΝΟΣ

ΕΓΧΡΩΜΗΣ
ΧΡΥΣΟ ΜΕΤΑΛΛΙΟ & ΔΙΠΛΩΜΑ
ΑΡΓΥΡΟ ΜΕΤΑΛΛΙΟ & ΔΙΠΛΩΜΑ
ΧΑΛΚΙΝΟ ΜΕΤΑΛΛΙΟ & ΔΙΠΛΩΜΑ
Α’ ΕΠΑΙΝΟΣ
Β’ ΕΠΑΙΝΟΣ
Γ’ ΕΠΑΙΝΟΣ

PORTFOLIOS
ΧΡΥΣΟ ΜΕΤΑΛΛΙΟ & ΔΙΠΛΩΜΑ
ΑΡΓΥΡΟ ΜΕΤΑΛΛΙΟ & ΔΙΠΛΩΜΑ
ΧΑΛΚΙΝΟ ΜΕΤΑΛΛΙΟ & ΔΙΠΛΩΜΑ
Α’ ΕΠΑΙΝΟΣ
Β’ ΕΠΑΙΝΟΣ
Γ’ ΕΠΑΙΝΟΣ

OΡΟΙ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

 1. Στους διαγωνισμούς μπορεί να πάρει μέρος κάθε Έλληνας φωτογράφος, μέλος ή όχι της Ε.Φ.Ε., που ζει μόνιμα στην Ελλάδα ή στο εξωτερικό, καθώς και κάθε αλλοδαπός φωτογράφος, που κατοικεί μόνιμα στην Ελλάδα.
 2. Οι διαγωνιζόμενοι θα πρέπει να υποβάλλουν τις συμμετοχές τους αποκλειστικά σε ψηφιακή μορφή.
 3. Κάθε διαγωνιζόμενος μπορεί να υποβάλλει μέχρι τέσσερα (4) έργα συνολικά για κάθε κατηγορία συνοδευόμενα με δελτίο συμμετοχής.
 4. Διαστάσεις: Μικρή πλευρά 20 εκ., η μεγάλη πλευρά από 20 - 30 εκ. Ανάλυση 300 dpi σε μορφή jpg (ρύθμιση ποιότητας μεσαία #7). Να μην υπερβαίνει το 1 MB μέγεθος αρχείου. Μορφή περιγραφής αρχείου: MP(κατηγορία)_(επίθετο)_01(αύξων αριθμός)_(τίτλος έργου)
  π.χ. MP_papadopoulos_01_antanaklaseis, κλπ. για την ασπρόμαυρη
  CP_papadopoulos_01_thalassografies, κλπ. για την έγχρωμη
  EP_papadopoulos_01_thalassografies, κλπ. για τo ειδικό θέμα.
 5. Φωτογραφίες που έχουν διακριθεί σε προηγούμενους διαγωνισμούς της Ε.Φ.Ε. αποκλείονται από τον διαγωνισμό. Οι αποφάσεις των κριτικών επιτροπών είναι οριστικές και αμετάκλητες. Οι συμμετοχές δεν επιστρέφονται. Με απόφαση του ΔΣ της ΕΦΕ τα μέλη του, δεν επιτρέπεται να πάρουν μέρος στον Διαγωνισμό.
 6. Η απονομή των βραβείων θα γίνει σε ειδική δημόσια τελετή και τα έργα που θα διακριθούν θα προβληθούν στον εκθεσιακό χώρο της Ε.Φ.Ε.
 7. Η συμμετοχή στο διαγωνισμό συνεπάγεται αυτόματα την ανεπιφύλακτη αποδοχή από μέρους των διαγωνιζομένων όλων των όρων της παρούσας προκήρυξης και η μη ακριβής συμμόρφωση προς τους όρους του διαγωνισμού (διαστάσεις έργων, αναγραφή στοιχείων, υποβολή, κ.λ.π.) αποτελεί λόγο αποκλεισμού από την κρίση.
 8. Η Ε.Φ.Ε. διατηρεί το δικαίωμα να χρησιμοποιήσει τις διακριθείσες συμμετοχές για την προβολή της εταιρείας και την προώθηση των σκοπών της, σύμφωνα με το καταστατικό της, οποτεδήποτε και με οποιοδήποτε τρόπο κρίνει στο μέλλον (όπως ενδεικτικά και όχι δεσμευτικά: για εκθέσεις, προβολές, έκδοση αναμνηστικών λευκωμάτων, ημερολογίων, δημιουργία CD-DVD, κ.λ.π.), οι δε συμμετέχοντες με τη συμμετοχή τους στο διαγωνισμό (και σε οποιαδήποτε κατηγορία), αποδέχονται ρητά τον όρο αυτό και παραχωρούν το σχετικό δικαίωμα χρήσεως των διακριθέντων έργων τους με την υπογραφή τους στο Δελτίο συμμετοχής, όπως πιο πάνω, στη Φωτογραφική Εταιρεία. H Ε.Φ.Ε. υποχρεούται να αναφέρει πάντα το όνομα του δημιουργού.

ΣΥΝΘΕΣΗ ΚΡΙΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ
α. Ευσταθιάδης Στάθης, Efiap, Esfiap, Hon.M. KTIFS. Γεν. Έφορος Ε.Φ.Ε.
β. Λυκάκης Μάνος, καθηγητής φωτογραφίας
γ. Τσιντανέλλης Γιώργος, εικαστικός, καθηγητής & κριτικός φωτογραφίας
δ. Αναπληρωματικό μέλος Τσαντάκης Μανώλης, καλλιτέχνης φωτογράφος.

ΥΠΟΒΟΛΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΩΝ
1. Σε CD ιδιοχείρως: στα γραφεία της Ε.Φ.Ε. Γυθείου 12, Αμπελόκηποι, ΔΕ - ΠΑ 18:30-21:00, για όσους δεν έχουν δυνατότητα αποστολής email.
2. Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: e-mail treasury@efe.com.gr με την ένδειξη «Πανελλήνιος διαγωνισμός Ε.Φ.Ε. 2014».

ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ
Μέλη Ε.Φ.Ε. 15 €
Μη Μέλη 20 €

Το δικαίωμα συμμετοχής καταβάλλεται στα γραφεία της Ε.Φ.Ε.
ή στον λογαριασμό: Εθνική Τράπεζα ΙΒΑΝ: GR5901101650000016595208212
Δικαιούχοι: Σπύρος Ιατρόπουλος - Δημήτρης Μαστοράκος